Dendrobium part II

diana999

Active Member
In vara anului trecut, am scos dendrobiumul Berry Oda afara, dar nu i-a mers prea bine.Aproape s-a uscat. L-am tot udat in speranta ca-si va reveni dar, fara succes. I-am schimbat vasul cu unul mai mic iar ca substrat am folosit Compo pentru orhidee si vermiculit (50-50%). Dupa aproximativ 3 saptamani, are radacini noi, iar azi am observat ca are si un pui. Sunt foarte fericita ca isi revine :D
 
Multumesc. Asta este Phale careia i-au crescut doua tije mici din tijele mari si a facut cateva flori. Ele sunt undeva pe la jumatatea tijelor mari.
Dendro a facut doar 4 flori pe o tija (din 4). Probabil ii trebuie fertilizare cu fosfati, pe perioada toamna-iarna. Desi, au dat mai multi mugurasi, valabil si pentru cel portocaliu, nu au avut puterea sa se dezvolte decat cateva flori.
As fi curioasa cum fertilizeaza cultivatorii, de obtin multiple tije incarcate cu flori.
Cel mai productiv a fost Dendro nobile alb, care a inflorit fara mari eforturi. E adevarat ca nu atatea flori ca atunci cand l-am cumparat, dar nici asa putine ca astia colorati.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Si eu m-am gandit la ingrasamantul folosit de cultivatori fiindca de la ei pornesc orhideele cu tijele doldora de flori iar la noi uneori infloresc tare anemic.
 

dady

New Member
buna seara
bine v-am gasit
daca ma puteti ajuta cu un sfat, am un dendro phale care nu vrea sa infloreasca, ce trebuie sa-i fac
 

Camik

Active Member
Bine ai venit!
Dendro phale are nevoie de lumina puternica pentru ca sa infloreasca.
 

yo_man

Active Member
Scoarta de conifere este buna pt Dendro nobile? Ce tip de substrat are nevoie? Am vazut ca in magazine sunt in pamant fibros amestecat cu scoarta....
 
In pamantul ala fibros va rezista cam un an la tine. Radacinile nu se aerisesc si putrezesc.
Eu am zis sa ii ingrijesc in substratul cumparat, ca daca au reusit altii, reusesc si eu. Din cauza acelui substrat, aveau nevoie de udari reduse. Dar, chiar si asa, dupa un an cand am vrut sa fac o inspectie la radacini, am constatat ca o mare parte erau putrezite.
I-am asezat numai in scoarta de marime mica. Pe toti!
O alta constatare de-a mea, este faptul ca, chiar daca sunt numai in scoarta, dupa doi ani aceasta trebuie schimbata. In timp, scoarta se taseaza si radacinile se sufoca. Valabil pentru toate speciile de orhidee care au radacini subtiri si trebuie asezate in scoarta de marime mica (Miltonia, Miltoniopsis, Dendro, Beallara, Cambria etc).
 

yo_man

Active Member
De ce bucatile de scoarta tb sa fie mici? Eu am pus si dalea mari.. :p
Adica ce mi-au cazut in mana cand le-am pus.. si mici si mari...mixt.. :)
 

puffy80

Member
Buna tuturor! Vreau sa impartasesc cu voi bucuria pe care mi-au facut-o cu florile lor absolut superbe cativa Dendro nobile, mai ales ca au inflorit toti cam in acelasi timp:


Si o poza de grup:

Mai multe poze puteti vedea si pe pagina mea de sunphoto
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Bianca, ce minunatii! Ne lasi cu gura cascata....nu stiu pe care sa o laud mai intai, toate sunt superbe dar cele doua galbene sunt exceptionale!! Cum le-ai ingrijit ca sa reinfloreasca, da-ne detalii, te rog :hug:
 

CristianG

Well-Known Member
Bianca sunt magnifice! Am și eu două orhidee dendrobium nobile. Una dintre ele îmi face boboci. Când înflorește o să pun poze aici!:visator:
 
Sus