Delfinium

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Ce Frumoși sunt toți!!!! Anul acesta am cumpărat si eu 3.. Si i am plantat la soare, si semiumbra. Unde le place mai mult? Si cum se înmultesc, se face tufa? Trebuie despartiti la anul?
Mi se oarecare dauun farmec aparte grădinii :p
Depinde de cit de tare se incalzeste la tine peste vara. In general eu in plantez la semi-umbra......pt ca nu am suficienta apa sa le dau peste vara. Sint niste plante destul de rezistente, exceptand perioada de seceta.... atunci e pericol pt ei.

Tufele se despart atunci cind ajung foarte mari si dese..... si asta depinde de soi, in general eu le despart in anul 3 sau 4.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Cei albi de obicei sint mai scunzei....pina la 1.5-1.6 m.

Cei albastrii sint de obicei inaltzi.... daca le place locul, in anul 3-4 ajung la peste 2m inaltime...
cei violeti sint si ei inalti dar nu asa de inalti ca cei albastrii.....
 

oanaiulia

Member
Va spuneam ca am 3 .... 2 mi s au uscat dintre ei.. In locațiilor diferite din gradina... La început ii tot atacau melcii, pana am pus sare in jurul lor, au început sa le dea frunzulite noi, dar au început sa se usuce dupa o săptămana....:( . Macar ca i am udat zilnic.... Oare unde am greșit? :worried:
 

oanaiulia

Member
Stiu ca sarea distruge, dar in cercul pe care l am făcut ( cu sare pe margine) mai era un delfinium, si acela e sănătos, si da frunzulite noi încontinuu.. Erau culori diferite, de la plantshop... :(
Dar mai aștept.... Poate poate....:wasntme:
Am pus sarea, pt ca efectiv nu aveau nicio șansa.... Pe cand apărea un Mugurel, pana dimineata era mancat de domnul limax! :mad:
 

cristinaf

Well-Known Member
Incearca cu fungicid sa-i stropesti daca mai au frunze care sa absoarba substanta. Daca nu au, fa solutie cu Topsin 0,1 % si toarna la radacina 1/2 l.
Am observat in gradina mea ca delphiniumii sunt sensibili la boli fungice, iar anul acesta, cu inceputul de vara ploios si rece, e jale in privinta asta.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
pina anul asta nu am avut probleme fungice cu delfiniumii, dar anuul asta a aparut si la mine..... problema fungica se pare ca e destul de drastica..... nu e de la sare....
 

cristinaf

Well-Known Member
Am niste delfinium obtinuti din semintele cumparate de la polonezi, cu flori simple, dar din ce vad, sunt mult mai robusti decate varietatile cu flori duble. Chiar daca nu atat de spectaculosi ( si florile sunt dispuse pe tija mai rar) au o crestere mai viguroasa, chiar si acum, toamna.
Mie-mi plac foarte mult! Am sa incerc sa-i inmultesc... sper sa-mi iasa din nou.

 
Ultima editare:

cristinaf

Well-Known Member
Toti delfiniumii mei cu floare simpla au acum tija florala si infloresc sau sunt imbobociti, si nu stiu daca sa ii las asa sau sa le tai tijele. Mi-a ramas in minte ca nu ar fi bine sa-i prinda frigul inflorind (asa imi amintesc ca as fi citit la un moment dat aici, pe forum), iar la sfarsit de saptamana se anunta temperaturi negative la noi (pe sambata chiar -3 gr) si nu stiu ce sa fac
 

geodezia

Well-Known Member
pai pe urma se incalzeste iar pina pe la sfirsitul lui nov va fi iar cald eu sper pina la mijlocul lui ianuarie sa fie vreme buna
 
Sus