De ce plantele reactioneaza la amenintari?

CM

Member
Vorbesc in nume personal si din experienta altora referitor la acest subiect

Aveam un vecin de bloc cu flori foarte frumoase si felurite. Le ingrijea, le bibilea, dar le si injura daca nu faceau flori.
Si constatase ca era foarte eficienta metoda.

Eu am in gradina tot felul de copaci, arbori, arbusti. Unii s-au uscat, am incercat sa vorbesc frumos cu ei, nu mi-a reusit.

Copacii fructiferi insa, care nu rodeau i-am amenintat si chiar am scos cativa din ei, "ca exemplu" pentru ceilalti.
Mie mi se pare deosebit de firesc ca plantele sa inteleaga ce le spui si sa reactioneze (intr-o forma sau alta). De aceea, le vorbesc, le dau exemplul celorlalte, le amenint ca le scot.

Metoda este deosebit de eficienta, probata de mine pe parcursul mai multor ani.

Anul acest am instituit sistemul de "funda". Cine nu fructifica primeste o funda. Daca la anul se repeta situatia, vor fi scosi fara drept de apel.

Din punctul meu de vedere plantele inteleg foarte bine ce se intampla, insa nu pricep de ce au nevoie de amenintari.
Sa fie vorba de blocarea energiei, furia exprimata de om deblocand inertia in care se afla copacul?
Sa fie vorba de instinctul de supravietuire specific omului, animalului deci logic al fi si plantelor?

Oricum, functioneaza.

As dori insa sa aflu daca si cealalta metoda da roade. Adica copacul sa stie de "vorba buna".
Teoretic ar trebui sa functioneze, numai ca aici, noi interactionam direct si nu prea stim cum sa procedam.

Ce parere aveti? :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ma tot intreaba fetele ce le fac la flori de infloresc. Le raspund ca nu stiu, probabil le place la mine acasa. Am uitat sa marturisesc ca le pup si vorbesc cu ele (cu florile, adica). Rar m-a suparat vreuna caz in care n-am mai asteptat sa le pun funde drept pedeapsa. Le-am trimis scurt la alte mamici. Si unora le-a mers chiar bine. :wink:

Eu privesc florile ca pe fiinte, pentru mine nu-s doar verdeturi. Consider ca simt cand le iubesti sau cand te superi pe ele, ca stiu cand le ceri iertare (asa fac cand mai uit sa ud vreuna) sau cand le rogi sa te bucure cu flori. Insa, ma gandesc ca unele probleme care apar, ca in cazul tau cu pomii, sa nu fie neparat din vina lor. Evalueaza atent conditiile de mediu, daca sunt propice. Sau poate asteapta doar o imbratisare si o incurajare.
 

CM

Member
legile naturii

Exista o vorba:

OMUL sfinteste locul

Deci, indiferent de conditii, daca OMUL e acolo, ar trebui sa le mearga bine si plantelor.
Per a contrario, daca OMUL nu e acolo, si plantele au probleme.

Cam asta e finalitatea.

Exista oameni de exceptie care fac lucruri uimitoare cu plantele. Deoarece ei rezoneaza perfect cu ele si sunt in deplina ARMONIE cu natura.

Pana la dobandirea starii de armonie, voi scoate copacii care nu se adapteaza conditiilor de mediu si ii voi inlocui cu altii.

Si eu am o relatie speciala cu orhideele. Toti colegii isi aduc orhideele la mine "la tratament". De fapt la mine infloresc la ei nu. Nu le fac nimic. Doar ca imi plac si mi se par foarte frumoase. O minunatie a naturii.
 

Blitz

Active Member
Am constatat, fara sa vreau, urmatoarele:

1. Am doi trandafiri albi, pusi relativ simetric. Primul pus acum vreo 3 ani primavara a facut flori extraorodinar de frumoase, a inflorit de 3 ori in aceeasi vara. In toamna, de dragul "simetriei" am mai pus un trandafir- tot un TH alb. S-a prins si face flori in fiecare an. Dar primul nu a inflorit nici in 2009, nici in 2010. In toamna am spus de cateva ori (sotului, mamei, copiilor): daca nici la anu' nu face vreo floare, zau ca il scot si pun altul :x . Anul acesta s-a "deranjat" si a facut- 1 floare :rofl: Acum sunt curioasa, daca la a doua inflorire, binevoieste sa mai faca macar 1 floare. "Concurentul" in schimb "defileaza" si ii infloreste cu spor :rofl:

2. Am in curte yucca de gradina- o planta de o obraznicie rara :rofl: Am scos tot ce a fost yucca in partea principala a gradinitei mele cu ajutorul copiilor (fiul meu si prietena). Am rupt cozile de la 2 sape (harlet, harsau, sau cum le spuneti voi), de la 2 tarnacoape, ultimele bucatele le-a taiat fiul meu cu toporul. Anul acesta am yucca parca nu le-as fi scos niciodata :rofl: :rofl: :rofl:
http://blitz1959.sunphoto.ro/Gradina_2011/39046049
Si fac pui si pe drumeturile din curte.
La ele reactia este simpla: "Daca ma stresezi, eu fac puiuti" :rofl: :rofl: :rofl:
Si culmea- Dieffenbachia reactioneaza exact la fel :rofl:

Oare de ce :eek: :eek: :eek:
 

IZA

Active Member
Ma bag si eu ca am exemplu:
M-am suparat pe hibi ca faceau rar flori si le tot picau bobocii cu tot cu ingrasaminte si de toate. Am zis ca anul asta ma scap de ei. S-au pus pe inflorit de ma minunez si eu ..... :rofl:
Mai am doi piersici din care nu m-am ales decat cu cateva fructe de gustare. Le-am promis ca anul asta ii tai daca nu fac piersici. Acum a trebuit sa pun propte si sa raresc fructele :rofl:
 

florrentina

Member
Si eu am speriat un trandafir pomisor. Era doar de decor prin frunze si doar cate un bobocel ratacit prim mijloc. In primavara asta i-am spus ca dau militaria jos din pod si daca ma mai supara il scot si pun altul. Sa vedeti ce a inflorit, de parca mi-a facut in ciuda. :rofl: Asa or fi unele flori, mai capoase. Deh, ca si oamenii... Unii stiu de vorba buna, altii nu. :wink:
 

CM

Member
eu as avea un fel de explicatie, dpdv energetic

banuiesc ca sunteti de acord ca tot ce exista in univers este interconectat, existand legaturi intre noi cu toate elementele creatiei
orice actiune a noastra exercita o influenta asupra celorlalti

citeam mai deunazi despre furie si unde ar fi stocata aceasta. In ficat spune medicina chineza si-i dam crezare deoarece au ceva mii de ani de experienta in spate.
Doar ca medicina chineza nu atribuie furiei acelasi calificativ ca noi. Furie nu trebuie vazuta ca o energie negativa.
Explicatia mi s-a parut logica si simpla.
Ficatul proceseaza/purifica sangele. In functie de necesitatile de efort pe care le avem , lucreaza mai mult sau mai putin.

Atunci cand avem nevoie, cand simtim ca ceva ne blocheaza, ni se opune, ne limiteaza, ne infuriem pentru ca sa putem sa depasim "bariera"

Furia este de fapt energie produsa in cantitati mai mari ca de obicei care trebuie folosita. Si aici intervenim noi, cei care nu prea suntem invatati sa folosim energiile noastre. O putem folosi constructiv, de exemplu, pomul fructifer care nu rodeste si ne enerveaza, in functie de cat de mult ne enerveaza ne infuriem si ii transmitem energia necesara pentru a depasi blocajul in care se afla.

Acesta este un exemplu de corecta folosire a energiei.

Incorect ar fi, sa stocam energia in noi si astfel sa ne imbolnavim.
 

sicora fabian

Active Member
Sincer sa fiu, as considera ca-mi lipseste o doaga daca as ajunge sa vorbesc cu plantele!
Explicatia cu energia mi se pare logica insa nefunctionala - ar trebui sa-i transmiti macar zilnic acea energie pentru a ajuta planta in a-si corecta fluxul energetic!
Nu cred ca plantele reactioneaza la amenintari, de orice tip ar fi ele . . .
 

Kati

Active Member
sicora fabian a spus:
Nu cred ca plantele reactioneaza la amenintari, de orice tip ar fi ele . . .
Foarte rau faci ca nu crezi :D
S-a demonstrat in n cazuri, ca numai daca te gandesti ca o sa tai frunza unei plante, ea deja simte si reactioneaza. Numai ca nu observam noi, dar asta nu inseamna ca nu-i este frica.
Deci... nu ti-ar lipsi nicio doaga daca ai incerca sa vorbesti cu ele :)
 

sicora fabian

Active Member
Si voua va lipseste cate o doaga, doar ca la voi, lipsa este compensata de o dragoste foarte mare pentru flori. Voi chiar iubiti florile, de aceea vi se pare ca reactioneaza la "amenintari"!
Explicatia este ca le ingrijiti cu foarte mare daruire si puneti foarte mult suflet. :D
 

Blitz

Active Member
Fabiane, iti recomand yucca sau trandafir alb :rofl: :rofl: :rofl: (bineinteles ca nu trebuie sa iei"in serios" :rofl: :rofl: - dar ceva, ceva "iezista" :oops:) si nu prea avem explicatii :eek:
 

sicora fabian

Active Member
Yucca drajoneaza foarte usor, daca are radacinile puternice, iar trandafirul trebuia sa infloreasca intr-o zi, ca doar asta-i menirea, sa faca flori pentru a perpetua specia! In nici un caz de frica ta . . . poate doar de dragul tau, ca ai grija de el! :D
 

Blitz

Active Member
Bun, si-atunci de ce acel trandafir alb nu a facut decat 1 floare dupa 2 ani- poate totusi are un pic de respect si crede ca il "nimicesc" si incearca sa salveze specia :rofl: :rofl: :rofl:

Sa nu fie cu suparare- ca toti imi sunt dragi :D
 

anette_b

Member
si eu imi dragalesc tibouchina si gardenia ca nu cumva sa se imbolnaveasca. si o lantana pe care am uitat sa o ud , in fiecare zi o bag in seama si s-a umplut de lastari... :D
in schimb , cu passiflorele nu ma inteleg prea bine. sunt bosumflate ca le-am mutat si nu vor sa se acomodeze...
 

CM

Member
pentru passiflore poti folosi ca tratament pentru acomodare si 'stres" remedii florale Bach.
Daca ai de unde sa-ti cumperi, iti spun cu ce sa le stropesti :)
 

anette_b

Member
CM a spus:
pentru passiflore poti folosi ca tratament pentru acomodare si 'stres" remedii florale Bach.
Daca ai de unde sa-ti cumperi, iti spun cu ce sa le stropesti :)
spune , spune !... :D . ce trebuie sa cumpar ?
 

CM

Member
descrie te rog exact ce ai facut inainte ca plantele sa sufere, cu cat timp in urma si cum se prezinta acum
Care ar fi starea lor emotionala, adica incearca sa te pui in "pielea" lor si sa-ti dai seama ce emotii au
 

anette_b

Member
pai erau inghesuite in balcon si cred ca aveau si paianjen rosu.
le-am dus cu ghiveci cu tot in aer liber , soare , la adapost langa un perete. au loc sa se catere in voie dar nu vor. sunt udate si spalate zilnic cu furtunul . singura care se simte bine chiar langa ele e o bouga .
starea lor emotionala nu stiu care e , probabil sunt razgaiate.
 

CM

Member
Nu e vorba ca sunt razgaiate. Aceasta nu e o stare emotionala. Razgaiala ascunde o stare emotionala.

Nu stiu insa daca udatul si spalatul cu furtunul, zilnic e ok pentru ele. Daca asa ai facut si pana acum sau e ceva nou pentru ele.

Ca sa le ajuti insa, pentru a se acomoda in loc nou (asta e problema de fapt) si a le scapa de stres, poti sa cumperi de la Plafar, magazinele care sunt deschise la Mall (nu stiu unde locuiesti dar cred ca le-ai vazut), remedii florale Bach. Sunt niste sticlute de 10 ml fabricate in Italia.
Nu este formula originala dar remediile originale nu se gasesc inca pe piata.
Remediile recomandate sunt Walnut si Rescuw Remedy. Ar trebui sa cumperi cele 2 sticlute, o sticluta este cam 40 de RON si le administrezi dupa cum urmeaza:
Iti trebuie o pompita mica de apa de stropit florile, in care , dupa ce o clatesti bine pui un pahar de 200 ml apa plata. In pompita adaugi 2 picaturi din Walnut si 4 din Rescue Remedy. Le stropesti pe frunze de 4 ori pe zi, cam la intervale regulate. Daca iti ramane apa in pompita o torni la radacini.
Schimbi apa zilnic si adaugi picaturile dupa cum ti-am zis.
Le stropesti astfel pana simti tu ca plantele sunt ok.
:rose:
 

anette_b

Member
daca gasesc , le cumpar si incerc. ma gandeam sa mai incerc altceva : sa inlocuiesc pamantul din ghivecele lor (chiar daca e turba sau alt pamant de florarie) cu banalul pamant de gradina care se intareste beton cand nu uzi 1 zi. desi pare total nepotrivit , in el toate dipladeniile care trageau sa moara si-au revenit , au crescut si au inflorit. poate merge si la passiflore...mai vedem !
 
Sus