de ce nu leaga castravetii?

yamaha

New Member
buna ziua,am cateva fire de castraveti in solar,au flori multe dar cad,nu leaga,cine imi poate da o informatie din ce cauza?multumesc.
 

Roxana Peled

Active Member
Castravetii au flori masculine si flori feminine. S-ar putea ca ai tai sa fie plini de flori masculine iar acelea nu fac castraveti, fac doar polen pentru cele care fac castraveti :D
 

Setris

Member
:nu stiu: Sau s-ar putea sa ai nevoe de ceva albine si bondari !...probabil nu are loc polenizarea , daca ei sunt in solar !...
Aici am gasit informatii despre florile lor :
"Florile sunt unisexuate, de culoare galbenă, în formă de pâlnie. Florile mascule apar grupate la subsuoara frunzelor, au pedunculul lung. Cel mai mare procent al plantelor mascule se găseşte la baza plantei, iar pe ramificaţiile de ordin superior se gasesc mai multe plante femele. Motiv pentru care se încurajează ruperea vârfului lăstarului principal pentru a stimula creşterea lăstarilor secundari cu mai multe plante femele din care se vor forma mai târziu fructele.
La hibrizii ginoici, florile mascule lipsesc sau sunt în număr scăzut, iar florile femele apar în număr mare chiar pe tulpina principală."
 

laural

Well-Known Member
Stiu pe cineva care povestea cum a facut polenizarea la castraveti cu un betisor cu vata in varf :tavalit: :tavalit: S-ar putea sa nu fie gluma :giggle:
 

Scifficus

Member
Nu este nici o gluma.

Si eu am fost nevoit sa practic cateva ore bune de make-up , parca asa ii zice, cu o pensula scumpa de machiaj ( multumita sotioarei intelegatoare ) la cateva sute de bostani decorativi / tartacute. Procentul de legare a fost mic dar multumitor. Rateul mare a fost la incercarile incrucisate, aici doar cateva au prins iar fructele sunt aproape identice cu cele ale plantei in sine. Mai astept sa se matureze poate apar ceva diferente. Daca nu, runda a doua, cu alte combinatii si permutari.

Vorba aia, cine nu are de lucru, isi face.
 

yamaha

New Member
multumesc celor care mi-au raspuns.Azi am reusit sa intru,dupa atata timp,va doresc sanatate. :pa:
 
Sus