De ce este natura in dificultate ?

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Care este (sint) cele mai distructive actiuni sau atitudini car fac natura sa fie in situatie dificila ?

Astept pareri..
 

mirela06

Active Member
Actiunile noastre, ale oamenilor, care punem mai presus afacerile decit curatenia aerului, mai presus distrugerea decit bunastarea planetei.Atite megacompanii care lucreaza cu substante radioactive, atite chimicale de o toxicitate fara seaman, atite noxe emanate prin furnalele inalte de zeci, sute de metri, cit mai aproape de ozon.
 

Blitz

Active Member
Credinta oamenilor ca am putea "stapani" natura este cel mai grav factor.

In incercarea noastra desarta de a ne considera "stapani" ai naturii distrugem intr-o veselie tot ce poate fi distrus. Si ne mai suparam ca natura reactioneaza uneori dur pe noi!
 

cory_helen

Active Member
emisiile radioactive si novele distrug natura... defrisarile fara socoteala... e normal ca natura sa-si ia revansa, doar e mai tare ca noi... :wink:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Nu am urmarit linkurile dar am sa incerc sa sintetizez citeva idei, chiar daca sint inrudite unele cu altele.


1. Lipsa de respect si grija a oamenilor pt Natura.

2. Dezlipirea de natura si credintza ca sintem deasupra elementelor ei.

3. Lacomia si fuga dupa profit.

4. Lipsa unui standard moral in legatura cu comportamentul fatza de natura.

5. Uitarea faptului ca NATURA ESTE MAMA NOASTRA, a tuturor !!!
 

sicora fabian

Active Member
AP

Eu nu cred ca natura, ci ca noi, oamenii, suntem in dificultate. Practic, ne taiem craca de sub picioare si ne miram ca frunzele crengii pe care stam se ofilesc, in loc sa ne dam seama ca ne vom prabusi daca vom continua sa ignoram "creanga"(natura) care inca ne sustine viata!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Re: AP

sicora fabian a spus:
Eu nu cred ca natura, ci ca noi, oamenii, suntem in dificultate. Practic, ne taiem craca de sub picioare si ne miram ca frunzele crengii pe care stam se ofilesc, in loc sa ne dam seama ca ne vom prabusi daca vom continua sa ignoram "creanga"(natura) care inca ne sustine viata!
Cred ca natura este in dificultate inaintea noastra. Pt ca influentzele noastre creeaza dezechilibre majore, adica natura nu se poate reface suficient de repede fatza de cit consumam sau distrugem noi. Noi o putem inca duce binishor chiar daca natura sufera pt ca sintem rupti de ea in buna masura.
Faptul ca noi ne taiem craca de sub picioare este un efect colateral...

Totul porneste de la atitudine, atita vreme cit nu ne consideram parte din natura... ci indreptatiti sa o distrugem sau exploatam cum ne pica noua bine ne va duce si pe noi in groapa mai devreme sau mai tirziu.
Cea mai distructiva atitudine este insa cea in care se urmareste profitul si exploatarea barbara a naturii (exploatarea de lemn, exploatarea de zacaminte cu substante otravitoare sau cresterea industriala a animalelor...unde desurile produse nu mai pot fi reciclate inntr-un proces normal ci se acumuleaza munti si munti de deseuri si/sau ajung in rauri.. ).
Practic orice activitate unde nu se tine cont de timpul normal de refacere, degradare sau inglobare in ciclul natural reprezinta o incalcare a echilibrului natural.
 

sicora fabian

Active Member
AP

In ceea ce ma priveste, un lucru este cert: oamenii nu pot trai independent de natura!
Oricate povesti circulau la sfarsitul mileniului trecut despre hrana din petrol si producerea oxigenului sintetic, o data cu natura vom disparea si noi. Cand spun NATURA, ma gandesc la biosfera, cu toate componentele si relatiile reciproce dintre ele. Facem parte din biosfera si pana la o megaeruptie sau alt cataclism, noi producem dezechilibre care, la scara mare, inca sunt tamponate de catre celelalte componente, insa pana cand?
"Craca de sub picioare" este natura, caci ea ne sustine, nu noi pe ea! Toate abuzurile noastre nu fac altceva decat sa o deterioreze, insa ne vom prabusi o data cu ea, caci nu avem altceva de care sa ne tinem. Deocamdata!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
vali a spus:
vali, cu articolul ce l-ai postat numa' ma enervez mai rau!!! :x Pentru ca ma simt neputincioasa! Desi acum cativa ani era pe Discovery o reclama frumoasa, care suna asa: "the power of one is to do something...anything", din pacate nu e chiar asa! Oamenii sunt prosti, inconstienti si nepasatori! Na, ca m-am infierbantat! :(
 

Edelweiss

Active Member
Era o perioada cand omul apartinea naturii...vana si era vanat. Perioada asta a trecut repede inca de pe vremea omului de pestera, cand omul a inceput sa vaneze in mod necontrolat animale, precum ursul de pestera
ursus spelaeus nu numai pentru hrana ci ca sa scape de un animal deosebit de periculos.
Urmeaza mileniul 4 ien...atunci cand unii oameni au incetat sa mai fie migratori si s-au asezat, intemeind triburi. Prima actiune de distrugerea naturii a fost defrisarea padurilor cu ajutorul focului pentru a castiga spatiu pentru agricultura. Si exemplele pot continua...

Dupa umila mea parere, cauzele ar fi:
-nesimtirea
-lipsa de dragoste fata de orice, fata de natura in special
-fuga dupa profit cu tot ce tine de ea

Acum va las cu trei exemple...sa le contemplati...ca deja fierb!

Primul exemplu este un sicriu sub forma de tablou in care stau dragele mele flori de colt, si pe care iubitorii de frumos si de natura nu ezita sa le cumpere ca sa se faleasca cu ele. Rupte cu tot cu radacina din natura...se vindeau la bazar pe trasee turistice. Cumparand asa ceva, nu facem decat sa golim locul din raft care urmeaza a fi reumplut cu alte monumente ale naturii.



Acum, doua imagini care vorbesc de la sine. Va las pe voi sa comentati.
 

vali

Active Member
Moderator
Dupa parerea mea, totul porneste de la incapacitatea noastra de a mai simti respect pentru ce avem in jur.
Scapam din vedere faptul ca plantele, in speta copacii, au fost aici cu mult inainte sa apara primul hominid care si-a sters picioarele puturoase pe un smoc de iarba.
Traim incorsetati in structuri artificiale, in societati ipocrite, iar cand scapam in natura, ne comportam ca atare :( .

Culmea stiti care este? cand acele dealuri despadurite o vor lua la vale si vor inghiti case si totul in cale, vor fi unii care vor zbiera ca apucatii ca nu-i ajuta nimeni.

Ca asa-i in tenis! :wink:
 

popescu gp

Well-Known Member
parere

Omul si-o fece cu mana lui;de aceea ne meritam soarta ,desi uneori nu toti suntem de vina dar avand instinct de turma ne comportam ca atare
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Cea mai aroganta idee a noastra este ca putem ajuta natura,spusa de dr.Gh.Mencinicopski la 3x3 cu Stelian Tanase.
 
Sus