Daunatori necunoscuti pe pin

vali

Active Member
Moderator
E vorba de un pin mugo "Carsten's Wintergold", altoit pe o baza de pin mugo ("de balta" :) ).
Am observat ca "lighioanele" preferau zona de trunchi, in special crapaturile scoartei. Sus in coroana, pe ramuri si pe ace, nu figurau "la prezenta".
Zona infectata este cea incadrata cu rosu, iar sagetile arata crapaturile in care era aglomerarea cea mai mare http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... d_zone.jpg
Indivizii de care vorbesc arata cam asa (scuze pentru imagini, dar e tot ce m-am priceput sa fac fara un tripod si destul de "la repezeala") http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... wnpest.jpg In medalion, e schita cu "dihania" vazuta de sus. Desi arata ca o gargarita, au chiar si acele 2 puncte albe pe elitre, nu au vreo legatura. Sunt extrem de mici, iar pe post de gura, au o "trompa" cu care in mod evident sug.
Am procedat la o stropire cu "Perfect plant - 3 in 1" :) peste tot (si pe trunchi si in coroana si pe suprafata substratului). A fost un moment de "panica" in care gazele au inceput sa sara precum puricii de pe trunchi, au ajuns in covorul de muschi de la baza si s-a lasat linistea...
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... onmoss.jpg Aici pot fi vazuti in muschi.

Nu e vorba ca nu stiu cum sa scap de ei, pt ca se pare ca ce am folosit functioneaza. Ideea era daca-i recunoaste cineva, ca sa stiu si eu cu cine m-am luptat.

Tot cu aceasta ocazie, le-am mai descoperit niste "neamuri" care "au decedat mortal" dupa tratament. Rog acelasi lucru: daca-i recunoaste cineva, sa-mi spuna si mie.
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... /pests.jpg Larva din stanga ma intereseaza...

Iar aici, "bezna totala"... inafara de faptul ca seamana cu o plosnita si ca are un exoschelet destul de dur, nu stiu nimic altceva.
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... /pest1.jpg
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... /pest2.jpg
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... /pest3.jpg
In ultima imagine, e un ac de pin pentru comparatie.

Multumesc anticipat.
 
Sus