Dalii

albela

Active Member
Semintele de dalii pitice merg puse si direct in gradina peste vreo luna? Sau musai facut rasad in casa la caldurica?
 

coral

Member
Eu intotdeauna am pus semintele in casa,la caldura,se pot pune deja,rasar destul de repede si cand vine caldura si nu mai ingheata nici noaptea afara, se pot repica in ghivece individuale sau direct in gradina.
 

albela

Active Member
Imi dau seama, dar e mai comod direct afara. Ideea e ca nu tanjesc la mutarea din interior afara, si cand se pun pe crescut cresc in forta. Pana la urma se ajung unele pe altele :) .
 

kerkyra

Well-Known Member
Cresc daliile mele pe balcon, deocamdata. Ieri am cazut in pacat iar, mi-am luat Marble Ball, pusesem ochii pe ea de anul trecut :rofl:
 

kerkyra

Well-Known Member
Credeti ca as putea pune daliile in gradina? Macar pe cele care sunt mai avansate, cu 1-2 frunzulite...
 

kerkyra

Well-Known Member
Le-am scos la lumina si caldura. Nu toate sunt asa, doar vreo 3 sunt mai avansate. Una e cumparat, avea muguras. Odata pornite, am vazut ca evolueaza rapid.
 

radu

Member
Ma ajutati va rag si pe mine cu un sfat ? Dahliile se pot planta si in ghivece ? Ma refer la varietatile acelea care cresc c-am 1 m inaltime si cu flori mari !
C-am ce diametru ar tb sa aiba ghivecele pentru o buna dezvoltare ? Asta in cazul in care credeti ca e posibil sa fie crescute in ghivece !
Multumesc !
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am incercat sa cresc dalii pitice in ghivece pe balcon deschis( vre-o trei ani la rand) si nu le-a mers bine. Au inflorit mult mai slab decat pe eticheta si s-au intins dupa soare, desi erau pe balconul cu fata la sud.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Tot asa zic si eu,nu le merge bine in ghivece.
Daca chiar vrei,incearca anul asta ca nu o fi foc,si daca nu le merge bine,la anul le pui in gradina.
 

miki70

Active Member
Eu o sa pun una de talie f mare intrun vas ca ala in care se pune damigeana de vin, pe langa ea pun gladiole, sper sa le mearga bine.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
In ghivece tinute afara in gradina se pot tine unele dalii, dar din cele pitice, 40cm. Cele care cresc 1m nu prea. In general daliile cresc mai inalte decat scrie pe ambalaj. Iar daca tulpina inalta nu e suficient de bine ancorata in pamant, se va culca sub greutatea florilor, sau o va culca vantul. Ori unei dalii inalte in ghiveci nu vei putea sa ii pui un par de care sa o ancorezi.
 

kerkyra

Well-Known Member
Am transferat azi in gradina 4 dalii care erau pornite binisor in vegetatie, 3 pitice si una inalta. Am pus altele la "dospit" pe balcon :)
 

sarselia

Active Member
Moderator
Si eu am pus cateva dalii afara azi.Nu le-am mai pobisnuit in casa ci direct afara.Mi-e un pic teama pt ele si sper sa nu mai vina friguri pt ca sunt mai sensibile.De regula undeva pe la mijlocul lunii aprilie le mutam afara insa acum o data cu vreme asta frumoasa,nu am mai avut rabdare.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Mai ce va pacaleste vremea asta :roll: E drept ca atunci cand te bate soarele-n cap intri in agitatie, parca e luna mai, dar eu zic sa nu va pripiti, mare minune daca nu revin temperaturile la o valoare mai normala, totusi :D
 

kerkyra

Well-Known Member
Aoleu, sper sa nu pateasca ceva, am si noutati. Pe mine ma impinge de la spate si lipsa spatiului, cum am spus unele s-au trezit binisor.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Mi-au răsărit primăvara trecută dalii din bulbi pe care îi uitasem în pământ. E adevărat că sunt sensibile la ger, dar ar trebui să fie unul puternic, că să le termine. Ori nu cred să mai avem parte de asemenea extreme.
 
Sus