Cyclamen

Eu vreau sa pun seminte de cyclamen pt ca imi place sa vad cum evolueaza sub ochii mei., insa nu am gasit seminte de cumparat. In cat timp germineaza? Sper sa gasesc totusi pe undeva.
 

v.cristina

Active Member
eu ce sa zic sunt foarte placut surprinsa la mine a inflorit dinou :) :) :)

o perioada a fost cam bolnavioara pentru ca a fost atacata de paduchi care s-au dovedit a fi destul de rezistenti dar i-am nimicit eu in cele din urma :evil: :evil:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumoasă plantă e cyclam-ul! Am văzut exemplare superbe pe aici. Le-am admirat de departe, considerându-le pretenţioase şi apreciind că nu dispun de condiţii pe placul lor.
Dar ...m-au ales ele pe mine! :D Prima a intrat în familie de Sf. Ioan, iar a doua de Mărţişor. Din nefericire amândouă erau pe finalul perioadei de înflorire şi contactul cu noile condiţii au făcut să treacă rapid florile.
Drept consolare au refuzat să intre în repaus şi au dat noi muguri ... mulţi ... de frunze! Până aici nimic neobişnuit, numai că, spre surpriza mea, nu s-au oprit aici (spre deosebire de multe din plantele mele) ci au pornit şi muguri floriferi care cresc văzând cu ochii:
Nici "mărţişorul" nu se lasă mai prejos (deşi e mai tânăr şi, în plus, are un bulb anemic) şi vine puternic din urmă: :D :D
 

v.cristina

Active Member
si eu ma pot lauda cu mana pe inima ca acesta floare chiar ma iubeste

:oops: :oops: :oops: :oops:

neobosita si plina de bobocei, sta afara in bataia vantului si nu vrea sub nici o forma sa treaca la hibernare

 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Frumoase flori are!
În categoria "neobosiţilor" intră şi al meu. După luni de pregătire intensă a început înfloritul... Sunt încântată! Are florile mai mici dar pregăteşte o mulţime de boboci... :D :wink:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Si a mea, primita de Craciun, face flori incontinuu. A fost si ea atacata de paduchi de-aia verzi (ca niciodata nu stiu cum se numesc), am dat cu Perfect-Plant la care vad ca a rezistat (spre deosebire de alte plante), si acum e mai frumoasa ca niciodata. Daca mai uit de ea se pleosteste rau, dar ii pun apa si isi revine imediat. Spre mirarea mea, nu mi se pare totusi atat de pretentioasa, si acolo unde o tin e cald vara.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Asa e, dar daca ii pun apa in fiecare zi, nu mai are nimic. Se pleosteste cand uit de ea. Acum ce sa zic... E prima vara la mine acasa, si temperaturile vor mai urca.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Mor de oftica (nu chiar de tot :mrgreen: si de-adevaratelea ) ca la mine nu merge aceasta planta care imi place enorm.Nu vrea de loc.Am incercat mereu dar nu s-a putut asa ca o admir la voi si va felicit!Bravo ca o tineti in viata.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Găbiuţa, n-am de gând să pun sare pe rană :) ...
dar pe zi ce trece mă încântă cu tot mai multe flori: :D :D Dacă n-am putut să mă bucur în iarnă de florile ei, acum mă răsplăteşte cu vârf şi îndesat! Hărnicuţa! :indragostit:

Număuita, or fi gemeni ai noştri?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: nu pui,nu pui...........doar moooooooooor de invidie :x .Nuuuuuuuu......glumesc.Imi dau seama ca sunt plante pe care nu le pot tine in viata .Asta este una din ele :( .Dar....e frumoasa rau de tot!
 

v.cristina

Active Member
si te lasi asa de repede Gabiuto?!! ..nu refuza acesta noua provocare :) :) :) ..trebuie sa poti sa o faci sa te iubeasca :oops: :oops: :oops:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: nu vrea....am incercat de citeva ori.....Dar cine stie?Stii cum e cu spusul cu niciodata :)
 

amita

New Member
Am si eu un cyclamen, luat firav rau, cu 3 floricele care s-au uscat, dar vad ca planta rezista in continuare, face frunzulite, dar inca nu face flori. Ce sa fie? ce sa-i fac sa faca si flori?

 
Sus