Cum se conserva florile?

cornelia

Fondator
Membru staff
Ma gandeam la buchete si aranjamente si la faptul ca ele trebuie sa dureze o vreme. Stiti cumva ce substante de conservare se folosesc? Se stropesc cu ceva anume asa incat sa se pastreze frumoase?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Daca aplicam un strat de ceara pe tija florii de anthuryum,dupa taiere,aceasta ajuta sa nu se mai evapore apa,deci floarea traieste mai mult.
Din gradina ,se culeg florile dimineata sau seara,atunci au apa mai multa inmagazinata in tulpina.Nu se rupe,ci se taie floarea.
Atunci cand se taie o floare,in tulpina ei se formeaza bule de aer,ceea ce va impiedica planta sa-si ia necesarul de apa pt. a trai cat mai mult.Ca sa evitam treaba asta,floarea va fi introdusa intr-o galeata de apa in cel mai scurt timp,"pina-n gat".Se vor tine cel putin 2 ore in galeata,intr-o incapere racoroasa.
Florile cu tulpina lemnoasa(gerbere,trandafiri,etc),dupa ce au fost taiate,se pun pe o suprafata tare si pe o portiune de 5 cm,li se zdrobeste tulpina cu un ciocan.
Ca sa evitam indoirea florilor,acestea vor fi impachatate strans in hartie si asa vor fi puse in apa.
Plantele putin ofilite,pot fi resuscitate,daca le introducem cozile in apa fiarta,nu mai mult de 3 cm din ele,si apoi in galeata cu apa tot "pina-n gat".


Florile taiate se pastreaza mai mult timp in vaza,daca adaugam in apa o lingurita de zahar.
Este important ca dupa utilizare,vaza sa fie spalata cu hipoclorit,pt. a se distruge toate bacteriile .mai ziceti si voi ce stiti.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Kati a spus:
Da, am si poze. :wink:
Dar de povestit nu e mult, usuci tot ce ai cules (exclusa bucataria din cauza aburilor), nimic nu se pune la soare. (Eu folosesc convectorul din camera pe care asez cu grija totul pe o bucata de hartie alba.)
In strainatate se gasesc graunte de silicon in care florile, etc. se pot usca si vor arata parca ar fi vii. La noi inca nu am vazut pe nicaieri, si oricum, si "dincolo" costa mult.
Am numai doua poze, fiindca mai demult nu aveam aparat foto digital cu care sa pozez pot-pourri-urile facute.
http://www.geocities.com/plante_exotice/uveg_potpourri_nagy.jpg
http://www.geocities.com/plante_exotice/potpourri.jpg
 

elenaraluca

Member
Am vazut in Brico aici ingrasamant pentru flori taiate care garanta pastrarea florilor pentru 2 saptamani fara probleme...
Din pacate am uitat cum se numea. :(
 
Sus