Cum scap de porumbar si salcami?

Iacobescu

New Member
Salut.

Din cauza nepăsării, porumbarul mi-a invadat vreo trei metri din livadă (pe lăţime) şi habar n-am cum să scap de el. Pe lungime se întinde pe zeci de metri, şi scoaterea tuturor rădăcinilor cu sapa e imposibilă (într-o lună de muncă în care mi-am dislocat toate falangele abia am reuşit să curăţ vreo 15-20 de m²).
Iar cu salcâmii, deşi după ce i-am tăiat am despicat cioturile în 2 sau 4, pe lung (ca să se usuce), n-am rezolvat nimic, pe locul cioturilor de acum 2 ani am găsit tufe de 4 m înălţime.
Bănuiesc că mai există persoane care s-au lovit de această problemă. A găsit cineva vreo rezolvare? Există vreun ierbicid care să usuce arbuştii?
 

ghia_don

Active Member
Daca vrei sa scapi de ei, nu-i tai cu sapa...pune mina pe hirlet si tirnacop si sapi pe linga ei sa-i scoti cu tot cu radacini...
Te inhami la o munca sisifica, dar numai asa poti scapa...chiar daca iti vor mai iesi lastari pe ici pe colo, nu-i lasi...repeti figura si cu ei... in doi trei ani cureti locul.
Mai ai o optiune , sa folosesti un erbicid total dupa ce infrunzesc bine, dar fiind copaci in toata regula, te va costa mult si nici nu e sigura uscarea lor dintr-o singura stropire.
Eu am incercat sa scap de o tecoma, careia i-am stropit frunzele cu erbicid concentrat...in al doilea an n-a mai iesit, dar anul asta m-am trezit cu citiva lastari iesiti din radacinile ramase in viata..
 

Iacobescu

New Member
Mulţumesc mult ghia_don. Din fericire tocmai am descoperit această pagină, sper să-ţi fie de folos ţie şi celor cărora nu li se întinde nici o mână de ajutor. În josul paginii e un tabel cu substanţele eficiente pentru fiecare metodă în parte (eu unul o să stropesc cioturile).
 

interval

Active Member
Iacobescu a spus:
Există vreun ierbicid care să usuce arbuştii?
Pe la noi pe la tzara, se practica urmatoarea metoda atunci cand vrei sa 'omori' un pom, mai ales al vecinului care-ti face umbra sau te deranjeaza din cine stie ce motiv: se ia o carpa, se inmoaie intr-un produs petrolier (benzina, motorina) si se infasoara in jurul tulpinii.

Nu ma intrebati mai mult ca nu stiu si nici nu vreau sa intreb.
 
Sus