Cum scap de plantele salbatice ? (foto inauntru)

DD04

New Member
In speranța că mă puteți ajuta cu un sfat. Am un petec de grădină pe care cresc plante sălbatice într-un ritm alert, trebuie să curăț zona cel puțin odată pe săptămână.

Plantele din foto își fac loc inclusiv printre pavele după cum se poate observa și în fotografie.

Acest loc vreau să îl amenajez cu gazon tip rulou.

Cum scap de ele ? Locuiesc în Cluj-Napoca dacă aveți o sugestie vis-a-vis de o firmă cu care ați colaborat, sper numai să ia o comandă așa de mică (latime 2.5 metri x ... ~4-5 metri

)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Daca buruienile alea cresc de ani de zile acolo si nu au fost eliminate inainte de a face seminte, acolo aveti un rezervor de seminte din care vor continua sa creasca multa vreme de acum incolo. Ati putea da zona cu un erbicid total, care distruge orice tip de vegetatie dupa care sa intretineti manual prin plivire noile buruieni care cresc din semintele aflate in sol, atata timp cat e necesar. Depinde ce doriti sa faceti cu petecul acela de pamant.
Sau sa le tineti la o inaltime mica prin cosire cu un trimmer, coasa, etc, dac anu doriti sa folositi pamantul pentru a cultiva ceva. Dar, orice ati dori sa faceti, nu exista o solutie pe care sa o aplicati o data si definitiv!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Roundup, glifotim sau orice alta denumire comerciala gasiti la un erbicid total cu glifosat. Stropiti cu doza indicata de producator si asteptati, plantele vor incepe sa se ingalbeneasca abia dupa 7- 10 zileRepet, o singura aplicare nu va va rezolva problema!
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Partea proasta e ca glifosatul, substanta activa din Roundup (facut, apropo, de mult-prea controversata companie Monsanto) are o sumedenie de efecte negative. Metodele mecanice de combatere a buruienilor cred ca sunt de dorit (puneti folie anti-buruieni, cultivati la primavara trifoi ca asta se intinde peste buruieni...exista variante). Doar ca e nevoie de rabdare, nu se intampla minuni intr-un sezon de gradinarit (asta ca sa nu zic ca nu se intampla minuni de la o zi la alta).
 

DD04

New Member
Nici nu am cerut o solutie de la o zi la alta. O sa incerc sa caut prin magazine solutia mentionata si o plasa antiburuieni
 
Sus