Cum elimin vita de vie?

anasstasia

Active Member
Am cumparat anul trecut o casa la tara si cei care au locuit imobilul inainte erau pasionati de vin. Drept urmare, am curtea plina de vie, curtea unde eu vreau sa plantez flori. A fost luat la cazma si cu tirnacopul, insa via nu e descurajata de tratamentele aplicate.
Exista un ierbicid pe care sa-l folosesc? Parca citisem pe aici de apa fiarta cu sare, insa nu vreau sa cresc salinitatea solului.
Ce ma sfatuiti?
 

sicora fabian

Active Member
Sa continui manual!
Are radacini adanci si nu o distruge nici un erbicid. Va drajona din ce in ce mai slab, insa si peste cinci ani iti vor mai aparea, razlet, unele fire.
 

anasstasia

Active Member
Si eu care speram sa-mi dati vesti bune. Peste 5 ani si tot va drajona. ....Mama mia, nu se lasa si pace, sau mai bine spus: nu ne lasa si pace. :rofl: :x
 
A

Anonymous

Guest
Sigur ca exista un ierbicid , care odata aplicat, omoara planta pina la radacina.
Important este ca sa-l aplicati pe frunze si sa fie deasemeni corect diluat. El actioneaza sistemic, prin aplicare foliara.
Nu este nici scump, fiind cel mai bun din lume. Atentie, dupa 7 zile se poate planta altceva pe suprafata tratata.
Dupa aplicarea lui, dupa aproximativ 3-4 zile, frunzele vor incepe sa se ingalbeneasca.
In cazul dumneavoastra va recomand repetarea tratamentului de cel putin 3 ori.
Dar, cel mai bine este sa luati legatura cu importatorul erbicidului care se cheama Roundup.
Sint si alte produse pe baza de Glifosat, dar Roundup eset cel mai bun, meritindu-si pe deplin banii.Restul sint slabute, avind rezultate modeste.

http://www.monsanto.ro/produsele_noastr ... oundup.asp
 

sicora fabian

Active Member
Am folosit si folosesc Roundup, la pir si celelalte erbacee este foarte bun, dar la lemnoase nu are destula putere!
 
A

Anonymous

Guest
Eu nu va contrazic, insa dicotilele sint cu totul altceva. In cazul "lemnoaselor" se procedeaza diferit. Iata o metoda pe link-ul la produsul pentru arbori ( kills trees). Am postat si demostratia video.

http://www.roundup-garden.com/which_rou ... iller.aspx

http://www.roundup-garden.com/video_gal ... iller.aspx

Eu am inteles ca este vorba despre lastari de vita de vie.
Am precizat in rindurile mele ca trebuie aplicat pe frunze. Sigur, mai trebuie sa nu ploua citeva ore bune (vreo 6 teoretic) dar cel mai bine ar fi 24 de ore.
Era bine daca am fi putut vedea citeva fotografii cu vita de vie, in cauza.
Dupa cum vedeti d-na Anasstasia cauta o metoda pe baza de erbicid. In definitiv aproximativ 60 lei nu sint un capat de tara.
Va propun ca sa o incurajam sa mearga pe aceasta cale. Eu va marturisesc ca-n aceasta situatie, tot cu Roundup as incepe. Dar comcentratia/dilutia facuta corect.
Ar mai fi o solutie, procurarea de "dincolo" a noului Roundup. Nu este scump, insa are o reteta noua, fiind extrem de eficace. In tara noastra este in curs de omologare. Importatorul spune ca nu se va intimpla anul acesta.
In schimb se gaseste in toata Europa.
Uitati link-ul :

http://www.roundup-garden.com/


PS: fotografia din albumul dvs. cea cu numarul P01-30-07_15.17...este de la "Statiunea-Sirca" ?
 

sicora fabian

Active Member
Roundup este un erbicid postemergent, substanta activa se absoarbe prin frunze (de aceea necesitatea de a se administra in plina vegetatie si cu masa foliara bogata), apoi migrand in toata planta, inclusiv in radacina. Pe sol se descompune. Patru ore sunt deajuns.
N-am spus sa nu-l foloseasca, o va ajuta, dar sa nu se astepte la rezultate spectaculoase! Atata tot! :D
 
A

Anonymous

Guest
Bingo, haide-ti sa o rugam sa ne spuna via cit este de vie, sau poate capatam si o fotografie.
Totusi, nu mi-ati spus dac-am "ghicit" poza .
 

sicora fabian

Active Member
Abea acum am vazut PS-ul! :)
Nu, nu-i de la Sarca. Nici n-am calcat vreodata pe acolo, desi mi-as dori, am auzit ca au si ornamentale!
Iar daca via nu-i vie, n-o sa reuseasca cu Roundup!
 
A

Anonymous

Guest
Plantele dendrologice sint la Statiunea de la Miroslava, dincolo de colectia de ciresi. De ea raspunde d-ra Lamban. Fara bani, fara instalatie de irigat, e greu.
Dar sint de proasta calitate si...vai de capul lor.
 

anasstasia

Active Member
NoiDoi, sper ca-mi permiti sa te tutuiesc. Va multumesc pentru interesul acordat si ca vreti sa ma ajutati.
Via e multa si batrina. In toamna si in primavara s-a muncit la ea in vederea scoaterii prin cazma si tirnacop. Cind am vazut ca reapare si deoarece aveam si alte treburi de facut eu am taiat frunzele noi aparaute cu secerea (stiu, apa de ploaie, insa ma enerva sa o vad).
Ma gindisem la Roundup, insa nu stiam daca va fi eficient si in acest caz. Oricum ar fi, si daca ajuta cit de putin e de incercat.

Va prezint minunata vie, care nici macar nu rodeste:
http://anasstasia.sunphoto.ro/vita_de_vie/20607181
http://anasstasia.sunphoto.ro/vita_de_vie/20607187
http://anasstasia.sunphoto.ro/vita_de_vie/20607170
http://anasstasia.sunphoto.ro/vita_de_vie/20607152
 
A

Anonymous

Guest
Multumesc pentru fotografii, in sfirsit avem ceva concret. Nu era deloc rea ideea cu scosul mecanic, dar daca va este greu....
Totusi, aplicind Roundup-ul, tot va trebui ca sa o scoateti dupa "decesul" ei.
Va asigur ca veti avea succes cu Roundup. Va pun la dispozitie si numarul de telefon al agentului arondat zonei dvs (0726 166 534, dl. Chihaia), reprez. Roundup.
Un flacon de 1 litru costa undeva intre 60-70 de lei. Important este ca sa respectati dilutia corecta, sa nu ploua apoi citeva ore bune.
Privind bine fotografiile, va recomand sa folositi neaparat masca de protectie, ochelari si manusi. Eventual cineva sa monitorizeze de pe margine, operatorul.
Pompa trebuie reglata pt. o stropire fina.
Dupa 3-4 zile, veti obtine o preafrumoasa vita de vie cu frunzele galbene. Dupa 10-14 zile repetati tratamentul, continutul flaconului va va ajunge.
 

sicora fabian

Active Member
Din experienta mea, dupa doua saptamani se va vedea efectul.
Respecta sfaturile de protectie a muncii date de Doi+!
Stii sa calculezi doza? Recomandata este 4 l/ha, parca. Iti recomand sa mergi cu 6 l/ha, deci 600 ml/1000 mp, deci 6 ml/10mp! Asta ca sa calculezi de cata substanta ai nevoie.
Probabil vei stropi cu un vermorel de 10 l. Mai intai pui apa curata in vermorel si mergi drept, pe latura lunga, cam la un metru de margine, plimband mana cu lancea de la stanga la dreapta si inapoi (un fel de pendulare), fara sa te grabesti, pentru ca solutia sa ajuga uniform pe toata masa foliara. In acest fel vai inainta cu o fasie de aproximativ doi metri. Dupa ce se termina apa din rezervor, masori suprafata pe care ai udat-o !
ESTE FOARTE IMPORTANT SA FACI ACEST TEST! Altfel nu vei sti cata substanta sa pui in vermorel - daca pui mai multa, te va costa mai mult tratamentul, dar daca pui mai putina, nu are efect!
Iti vor iesi cam 50 mp, deci 30ml! Sigur, tu calculezi la suprafata care-ti iese tie!
Ai grija sa nu ramana fasii nestropite, mai bine le suprapui un pic decat sa ramana netratate!
Sa nu bata vantul, altfel vor avea de suferit plantele din vecinatate!
Sa nu fumezi, sa nu mananci si sa nu dai cu mana pe fata in timpul tratamentului, nu lasa copiii prin apropiere! Ideal ar fi sa mergi cu spatele pentru a nu calca pe plantele stropite - pot aparea eruptii cutanate in zona picioarelor sau chiar alergii!
Dupa ce termini te speli abundent cu apa si apoi cu apa si sapun!
Succes! (daca stiai aceste lucruri - ignora ce am scris! :D )
 
A

Anonymous

Guest
Parca i-ati spus ca o asteapta scaunul electric. :rofl:
De ce o speriati ? Ba nu-i bun, ba nu "merge", ba o sa pateasca nu stiu ce ?
Haide-ti sa fim rezonabili. Personal am aplicat sute de metri patrati la un tratament, nu este chiar asa de periculos. Evident ca nu mergi descult prin gradina, incaltamintea protejeaza suficient. Cum sa mergi cu spatele, are o suprafata destul de intinsa, se-mpiedica precis in vita de vie.
Trebuie doar respectat exact dozajul indicat pe flacon, nu se mareste concetratia, nu este justificat. Produsul este atit de bun incit isi face treaba negresit. Daca credeti ca uitati zonele unde ati stropit, atunci puteti delimita "fisiile" cu un furtun, pe care-l intindeti, iar apoi il mutati.
Puteti verifica ceea ce am scris eu aici, intrebind la numarul de telefon, pe care vi l-am indicat.
Succes.
 

IZA

Active Member
:? Asa scump un litru de Roundup? Aici e 46.50 lei :)
Acum va spun ca lupt si eu cu doi butasi de vita de vie. Nu pot folosi erbicid ca am multe plante acolo. Ii scot mecanic. Apar iar si iar si tot asa
La buruienile din culturi stiu ca se foloseste 100ml erbicid la 4 l de apa.Sau pe flaconul de 100ml scrie la 3.75 l apa . Mai stiu ca dupa trei saptamani poate urma o alta cultura .
:D
Am dat eu cu mana pe la nas (din neatentie)si nu-i placut deloc da senzatie de ustuime, mancarime. :(
 

anasstasia

Active Member
Tare mult va multumesc pentru sfaturi. Sicora Fabian, m-a ajutat tot ceea ce ai spus. NoiDoi, la fel, tot ceea ce-mi spui ma ajuta. Chiar daca dupa ce se va usca va trebui sa o scot, macar stiu ca o fac o singura data, nu de o suta de ori.
Eu sint o persoana cu alergii multiple, deci probabil voi asista la operatie si va stropi altcineva.
Imi puteti spune daca la sfirsitul lunii septembrie e ok daca vom stropii? Atunci voi ajunge la tara.
Mai intii sa mai tai din masa foliara? Adica sa o mai ciuntesc un pic, pentru ca s-a intins de zici ca e covor.
Am inteles ca ar trebui sa repet operatiunea de cel putin 3 ori? Ce perioada sa fie intre stropiri? Ma gindeam o data acum in toamna si apoi sa repet la primavara cu alte stropiri. Ar fi ok?
Doresc sa stropesc toata curtea, mai putin zona in care am pus trandafiri, deoarece pe linga vie sint si balariile cit casa.
 
A

Anonymous

Guest
Domnul respectiv nu va vinde produsul, cel mult va spune in ce farmacie il gasiti. In schimb va va comfirma ceea ce am postat eu, poate si ceva in plus.
 

sicora fabian

Active Member
Nu taia din frunze, cu cat mai multe, cu atat absoarbe mai bine si mai mult erbicid.
Foloseste doza maxima scrisa pe ambalaj (parca 5 l/ha este maximul la terenurile foarte imburuienate, dar eu iti recomand 6) si mergi la doza, nu la concentratie!
Este bine si sfarsitul lui septembrie, de obicei este caldut si frumos. La primavara il repeti prin mai, sa fie in plina vegetatie! Buruienile vor muri sigur, din prima (si cele perene), dar vor rasari multe din semintele de anul acesta, de aceea trebuie distruse inainte de a fructifica!
Nu este nici pe departe scaunul electric, dar este bine sa se protejeze, sunt unele persoane foarte sensibile la pesticide!
 
Sus