Cum alegem o motosapa/un motocultor ?

7flori

New Member
Salutare, incerc sa trag o concluzie, ani de zile ,peste20 ,am sapat cu cazmaua ,fara sa jignesc dar e o prostie! Si D-zeu ne-a lasat animale sa le folosim ,in locul muncilor agricole ,mai nou stiinta a inventat tot felul de motoare ajutatoare, de curind am pus mina pe un motocultor ,am folosit deocamdata doar unealta de sapa/grapa/farimitare,diferenta dintre motosapa si motocultor este mare, motocultorului i se pot atasa in spate multe alte unelte la motosapa ,nu.

Este uluitor sa vad cit am fost de inapoiat sa nu zic prost!,dar la tara ce sa faci mai inainte, ca sunt prea multe de facut!

Cred ca diferenta intre moto/ sapa si cultor! e undeva intre 4-7 milioane ,e diferenta si de cai putere ,deci merita motocultorul,clar.

Acum cel mai bun motor este clar, Honda mi-as dori unul ,exceptind motoarele Diezel pe motorina care sunt si mai scumpe decit cele pe benzina ,dar si mai greu si scump de reparat, deocamdata merge inca benzina,apoi o sa adaptam incet incet HHO. Sau poate alcool!

Am avea ceva manual si aici ,incet incet ,cu scule d-astea capatam dragoste pentru pamint care le da pe toate!

http://www.youtube.com/watch?v=MUwSmojsUxY

http://www.youtube.com/watch?v=dRHFOKioUBE
 

geodezia

Well-Known Member
:tavalit: :tavalit: eu sunt la a doua dragoste ca prima mi-a halit-o sotu l-a dat cu imprumut si mi l-a topit acum in iarna mi-am luat unu nou
dupa asta bocesc eu ca era mic mic si faceam treaba repede scula noua mai mare mai greu de manevrat pentru mine da ma descurc ca doar e scula noua
http://geodezia.sunphoto.ro/un_colt_de_rai/35450391
si da e foarte usor de folosit .. si muncesti mai usor si cu spor
de ce credeti ca sunt evoluati nemtii italieni francezi americanii au tot felul de scule care ii ajuta in activitatile lor
 

geodezia

Well-Known Member
mie imi place sa imi cumpar tot felul sa le am la indemina bormasina polizor polidisc etc ..am mania asta cu toate ca sunt fomeie ...da sunt eu asa mai barbata ..

:rofl: :rofl:
 
Ultima editare de un moderator:

danceonline

Member
3.5 CP sunt mai mult decat suficienti pentru cei 36 cm ai latimii de lucru. Este numai bun, avand in vedere si reducerea de pret, daca stiti exact ce veti putea face cu el ... Poate cel mai important parametru de urmarit este adancimea de lucru, in cazul acesta max 10 cm !!!
 

geodezia

Well-Known Member
na eu am cam 700mp am avut unul asa micut bine luat la mina a doua si avea saracu 30 de ani
a dat coltul dupa inca 6 ani la mine
asa ca mi-am luat un ruris sprint 6.5 cp latime lucru 85 cm pe benzina cu un motor loncin adincime lucru 20 cm
sunt foarte multumita tinind cont ca eu il manevrez
la primavara nu stiu ce voi face dar am zis sunt tare multumita
 

Betea

New Member
Sunt o gramada de aspecte de luat in seama atunci cand alegi un motocultor ssu o motosapa. Suprafata terenului, tipul solului, diesel sau benzina... Poti vedea un ghid util pe https://www.motocultoareprofesionale.ro/
Eu recomand sa iei un pachet cu toate accesoriile incluse
 
Ultima editare:

Celeb Magdalena

New Member
Stiu ca am picat cam tarziu dar poate cineva sa imi spuna cam care ar fi diferenta intre un motocultor cu 3 viteze si unul cu mai multe? Cam in ce fel se diferentiaza uzul unuia fata de celalalt, afecteaza viteza efectiva de prelucrare sau doar pentru a permite o mai amanuntita arare? Spre exemplu, cam ce diferenta ar fi intre ce vad aici http://examinat.ro/cel-mai-bun-motocultor/ ? Are vreo legatura cu montajul remorcii sau doar cand vine vorba de viteza de lucru? Multumesc anticipat.
 

TLCornel

New Member
Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu informatii legata de piese pentru motosapa Viking HB585?
Am probleme cu o fulie melcata cu ax.
Va multumesc.
 
Sus