Crizantema in ghiveci

Simina

Active Member
Ki

Trimis: Mar 25 Iul 2006 6:27 pm

De ziua mea am primit un buchet de crizanteme albe, "ciufulite", cu multi boboci pe tulpina. Pentru ca se pastrau asa frumos, nu le-am deranjat, doar le-am completat apa din vaza o data la cateva zile si m-am minunat cat de mult pot sa reziste.

Dupa vreo luna, cand au inceput sa se vestejeasca florile, am vrut sa le arunc si ... minune! Crizantemele mele facusera radacini!!! Le-am plantat intr-un ghiveci, din trei au rezistat doua, adica au crescut doi lastari de langa fostele tupini, iar acum am doua plante noi, cam de vreo 25cm inaltime si ...nu stiu cum sa le ingrijesc: cata apa, cat soare, cata lumina ... in mod normal, ma gandesc eu, n-ar trebui sa fie foarte pretentioase, bunica mea are crizanteme in curte, unde iernile sunt grele, iar verile sunt mai mult decat caniculare, dar crizantemele mele s-au nascut din flori de sera, poate nu sunt la fel de 'calite'

Ce ma sfatuiti sa fac?
_________________

_________________

gabi_gabriella
Trimis: Joi 27 Iul 2006 7:01 pm

Depinde ce fel de soi sunt . Sunt si crizanteme care nu rezista peste iarna afara , trebuie tinute in beci iarna .
_________________
 

Simina

Active Member
bradut a spus:
Am cumparat de florarie niste crizanteme in ghiveci (vezi poza de mai jos). As dori sa stiu daca le pot planta in gradina si daca pot sa le las acolo peste iarna.

Mai ies ele si in anul urmator?

 

Simina

Active Member
danaela
Trimis: Dum 15 Oct 2006 5:35 pm
Le poti planta in gradina putin mai adanc. in decembrie le tai lasand 5 degete deasupra solului apoi le protejezi peste iarna. protectia o faci punand un strat de frunze deasupra lor apoi le acoperi cu sac de iuta, in nici un caz folie de plastic. in luna iunie le mai tunzi un pic pentru a avea in toamna cat mai multe flori.
 

Simina

Active Member
gabriela jalba Trimis: Dum 15 Oct 2006 8:14 pm

Si eu am plantat in gradina crizanteme de ghiveci.pitice,dar in primavara,dupa ce le-am trecut iarna in balcon. erau cam prapadite cind le-am pus...acum au crescut,au cam 50cm si-s la floare !!! Pt. la anul sint gata acomodate. Au infratit bine radacinile de ghiveci cu pamintul...
Nu stiu daca o plantezi acum,cind e asa de frig,daca e bine....Si eu iau lastari de la crizanteme si le pun sa faca radacini. Am si acum trei pahare cu lastari cu radacini,dar am sa-i pun in pahare de unica folosinta cu pamint,si o sa incerc sa le duc pina in primavara....Trebuia macar de 2 saptamini in urma sa-i fi pus in gradina...acum ,zic ca e prea tirziu...
_________________

danaela
Trimis: Dum 15 Oct 2006 8:17 pm

este perioada cea mai recomandata pentru plantari. eu am plantat 4 tufe de crizanteme acum 3 zile sunt ok. daca se protejeaza peste iarna si sunt tunse cum trebuie isi pastreaza portul pitic, rotund si plin de flori
___________________________________
Ki Trimis: Lun 16 Oct 2006 8:08 pm

Bobocii, acum vreo doua saptamani:
http://s97.photobucket.com/albums/l221/ ... ction=view¤t=boboci.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1

Intre timp au mai crescut
_________________
Ki
Trimis: Dum 12 Nov 2006 9:57 pm
bobocii au inceput sa se transforme in flori
http://s97.photobucket.com/albums/l221/ ... ction=view¤t=crizantema.jpg

si tufa incepe sa se inmulteasca:
http://s97.photobucket.com/albums/l221/ ... ction=view¤t=lastar_crizantema.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1
_________________
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sa aveti grija daca lasati afara (terasa, balcon deschis) aceste crizanteme. Nu toate varietatile sunt rezistente la inghet si riscati sa aveti surprize.
 

roxy

Member
mi-a dat-o moasa mea in primavara. de atunci s-au format boboci dar nu au vrut sa se deschida decat acum. nu stiu eu cum merge treaba la ele dar am crezut ca ies la pensie, nu a miscat nimic de cand am primit-o. am vrut sa o dau la altcineva ca m-am gandit ca moare, tare dificila e.
 

giulia

Member
in 25 noiembrie 2007 am cumparat o crizantema alba - o radacina , care avea 3 flori mari .iarna trecuta i-au dat 3-4 lastari / plantute noi din pamant , pe care i-am tras usor si i-am pus in alte ghivece .in primavara am citit ca de fapt se dezvolta mai bine plantate afara .
am pus cele 4 plante in gradina blocului si au pornit frumos .numai ca prin zona mea primaria mai tunde iarba prin gradina blocului , astfel ca aceste plante au fost taiate de cel putin 3 ori exact la inaltimea ierbii .desi a 3-a data amenajasem cu niste pietre ca sa se observe ca acolo e floare si nu se taie , tot au fost taiate la rand .sa nu exagerez dar cred ca in septembrie le-am scos asa niste cioate si le-am pus in ghiveci .si urmarea o vedeti in albumul meu http://hade.sunphoto.ro .
daca ar fii fost in casa sigur nu le-as fii macelarit asa , numai ca asa am invatat ceva .
dupa ce le-am adus in casa au primit ingrasamant cam la 2-3 saptamani .
acuma din cele 4 , am minim 20 de plantute puse separat - se formeaza noi plante la baza radacinii batrane si bucatile de la ce-am tuns le-am pus deasemeni la prins in pamant .
 
Sus