cresterea florilor in solarii

marimot

New Member
Buna ziua.Am semanat flori intr un solar micut,primul an,undeva intre hobby si afacere.Florile au fost gazania,salvie,mimulus,gura leului,garofite,dalia pitica.Au inflorit,arata destul de bine pentru un incepator,dar as avea o intebare.Am folosit Cycogan 400 si Atonik,dar nu sunt lamurita cat anume si cand trebuie folosite,nu gasesc nicaieri informatii clare.Va multumesc anticipat,sper sa ma puteti lamuri.La toamna doresc sa seman flori bienale,iar dupa sarbatorile de iarna sa reincep ciclul anual de semanat flori. :D
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Buna, Marimot si bine ai venit !
cycoganul e un regulator de crestere d ,iar atonic e un ingrasamant foliar din cate stiu eu .....
depinde foarte mult ce flori doresti sa cresti ....daca e intr-un fel si o afacere ma gandesc ca produci in cantitati mai mari ,nu? de obidcei unde cumperi seminte profesionale -primesti si tehnologia de crestere ,care difera la fiecare in parte :?
bienalale se seamana mai repede decat toamna ,de ex panselutele se seamana incepand din iunie ,la altele nu ma pricep .

de ex pe siteul Anthensis ,gsesti si tehnologile de cultura la foarte multe flori anuale ,bienale etc http://www.anthesis.ro/tehnologii-cultura-16


pana atunci te asteptam la topicul asta : viewforum.php?f=25 ca ne cunoastem mai bine ,si sa te primim asa cum se cuvine :rose:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Si-a mai facut cineva solarii?Mai cresti plante acolo?Cum le mai merge sau cum se mai dezvolta fata de cele din gradina luand in considerare toate aceste tulburari de clima?
 

victor

Active Member
Atonik este stimulent, a nu se confunda cu nutrienții.
Atonik este util pentru stimularea creșterilor vegetative și pentru stimularea masei radiculare.
Înainte de însămânțare, înmuierea semințelor cu o soluție de atonik, diluție 1ml la L de apă, duce la o germinare rapidă și o dezvoltare armonioasă a viitoarei plante. Tratarea plantei cu atonik când planta este în perioada inducerii înfloririi, duce la inhibarea înfloririi și la inducerea aparițiilor de noi frunze și rădăcini.
Deci, nu este bun pentru inducerea înfloririi.
 
Sus