Crassula ovata

ena

Member
Eu am o crassula pe care acum un an si jumatate am udat-o prea mult si i-a putrezit baza. Am curatat-o si am pus-o iar in ghiveci. Si-a revenit dar... a devenit "plangatoare". I-am pus sprijin si am lasat-o in pace... este foarte interesanta... :D . Daca reusesti cu tunsul sa ne spui ca o sa incerc si eu...
 

daisy111

Active Member
Si eu am avut un pui mic din toamna si se prinsese si chiar ii daduse o frunza.O tineam in acelasi loc de asta-toamna,temp moderata,arata f bine si de udat ii puneam apa doar cand imi aduceam aminte :oops: ,adica mai rar si f putin.Si acum doua zile am vazut ca i-au cazut frunzele si cand m-am uitat la ea am vazut ca s-a inegrit toata si putrezise in paman :( :( Nu inteleg de ce! :?
 

Roxana

Active Member
Am observat ca de la un timp frunzele Crassulei au inceput sa se inroseasca pe margini. Sa fie din cauza soarelui?
 

rodica05

Member
Da, este din cauza soarelui, nu-i nici-un motiv de ingrijorare. Cand va incepe sa creasca 'roseata' va disparea.
 

enya

Member
cine imi spune si mie in ce fel de pamint se pun suculentele?in pamint de cactusi sau pamint de flori?
 

gino

Member
Enya marea majoritate a suculentelor pot fi plantate in pamant pentru cactusi, dar sunt si exceptii.
 

enya

Member
crassula mea are de vreo doua zile niste puncte mici albe care se simt la atingerea frunzei...oare e o boala?
 

gino

Member
Nu se vede prea bine, dar apare ca si cum ar fi...urme de var.
Sigur nu a varuit cineva prin zona ?
 

enya

Member
nu,pt ca e in casa pe pervazul geamului...am sa incerc sa sterg frunzele...e intre lamai si altzi cactusi...lamaiul si cactusii nu au nimic,nu au acele puncte...chiar asa arata,de parca ar fi fost stropita cu var,dar nu are de unde...
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Citind pe aici am aflat că unora v-au înflorit crassulele, dar poze cu aceste minunăţii înflorite ioc. :( Şi tare aş fi vrut să văd măcar aici. Crassulele personale nu au catadicsit să facă măcar o floricică şi au o vârstă considerabiă.
Iată-le: şi mai tânăra: . Iniţial am fost mai darnică în ce priveşte apa. Apoi am schimbat regimul în speranţa de a vedea măcar pe una înflorită. Perioada de repaus le-o acord în fiecre iarnă într-o cameră arareori încălzită (pentru a avea o temperatură de 10-15 grade).

În zadar, însă! Cred cămai degrabă voi vedea un inorog decât flori de la vreuna dintre ele! :rofl: :cry: :cry: Pe una din veterane au atacat-o lânoşii şi e şi acum în carantină, deşi pare a fi scăpat după tratamentele aplicate. Cealaltă a păţit un accident . S-a răsturnat peste ea recent o altă floare ceea ce a dus la ruperea unei crengi semnificative. Am îndepărtat creanga şi am lăsat rana să se cicatrizeze de la sine. Până acum orice rană de acest fel s-a cicatrizat fără probleme la crassula. Acum nu. :( Am constatat după câteva zile că începuse să putrezească. Am curăţat locul, am aplicat fungicid şi mangal pentru cicatrizare. Sper să fie bine.

Cu ocazia asta chiar vreau să întreb pe specialiştii în cactuşi şi suculente cum procedează în cazul acestor răni accidentale. Cum procedaţi pentru a obţine cicatrizarea rapidă şi sigură a tăieturilor / rănilor la cactuşi/ suculente?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Am mai auzit, dar nu am încercat. Nu aveam în casă scorţişoară. :) E eficientă? Ai încercat-o?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Da, am incercat-o. Eu am descoperit forumul incercand sa salvez o crassula abcolut superba pe care o primisem de la o prietena...brusc, iarna trecuta au inceput sa i se usuce din mijloc brate intregi...care, evident, ajungeau sa se rupa.
Intr-un final am eliminat o buna parte din trunchi si radacina si am pudrat bine cu scortisoara - am salvat planta :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Atunci reţin şi eu metoda. :D Mulţumesc!
Momentan aştept să văd efectele tratamentului aplicat deja. Sper să îşi facă treaba fungicidul şi cărbunele. Dacă nu, aplic alternativa ta, Mădă.

M-aş bucura să împărtăşească şi alţii din experienţele lor.
 

magda

Active Member
Moderator
Eu am folosit cu succes pana acum doar praf de carbune pentru cicatrizari.La orhidee am folosit scortisoara de curand si o sa va povestesc rezultatele. :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Din păcate cărbunele e doar cicatrizant, nu e şi dezinfectant. :( Nu e suficient cărbunele când rana se dovedeşte afectată de fungi. Cicatrizarea încurajată de cărbune nu opreşte acţiunea fungilor. Am constatat asta la diferiţi lăstari. Deci, cu ce dezinfectaţi rănile suculentelor/ cactuşilor pentru a preveni deteriorarea?
 
Sus