Confectionarea Ghivecelor de Gradina

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Trebuie sa apelam la colegii specialisti in bonsai pt ca ei au facut.
 

albela

Active Member
Am avut eu asa ceva timp de 2 ani. Uite:

Le-am golit de pamant asta toamna si le-am pus in magazia cu flori. S-a uscat lemnul si au cazut toate cercurile. NU mai
am ce face cu ele :cry: .
 

alfa

Active Member
Albela nu trebuia sa lasi lemnul sa se usuce. E ca la butoaie. S-au dezmembrat de tot? Daca nu, trage cercurile inapoi si uda-le, stropeste cu apa pana se umfla la loc!
 

aleynad

Active Member
Moderator
Albela, nu trebuia sa le golesti de tot :(
si chiar daca cercurile se mai lasau, aruncai cu niste apa pe lemn, si se umfla la loc, reveneau la forma initiala :(
 

michaela

Active Member
Floria a spus:
Mi-ar placea sa am in gradina ghivece foarte mari in care sa-mi fac aranjamente florale sau chiar sa plantez arbusti.
Cum ele sunt extrem de scumpe , as vrea sa le confectionez eu. Intrebarea mea este daca a incercat cineva.
Oare ipsosul de modelaj cu intarire la doua ore adaugat pe un suport din plasa de zidarie ar rezista ? sau poate din ciment alb ? Aveti alta idee ?
Priviti ce frumoase sunt http://www.deborahsilver.com/blog/?tag=containers
Ce stiu, e ca statuetele mele sunt din ciment alb in amestec cu nisip si ceva pietris margaritar la baza...cu o armatura de fier verticala
trebuie tinut cont ca in perioada rece cand sunt geruri apa ingheata si spulbera materialele.... eu cred ca ciment este cel mai recomandat si intr-o concentratie destul de mare.

acum cativa ani am cumparat o betoniera cu ciment ei au zis ca e B200 si am turnat terasa, dupa iarna aveam numai gauri (eroziuni) in proaspatul beton :) in zona unde apa a stationat mai mult.
 

Blitz

Active Member
Sigur le poti recupera! Noi pe vremuri, cand puneam varza la acrit in butoi de lemn inainte de a incepe "operatiunea" umpleam butoiul, il lasam sa stea cateva zile, tot completand cu apa, pana nu mai curgea. Lemnul se umfla fara probleme, important este sa nu fi aruncat cercurile :wink: :wink: :wink:
 

albela

Active Member
Multumesc de sfaturi fetelor. Da lemnul era baituit si lacuit. De fapt ele erau niste butoaie in toata regula, eu le-am dat folosinta de ghivece. Din pacate butoaiele s-au dezmembrat de tot. Poate gasesc pe cineva care se pricepe la asa ceva sa la refaca :? .
 

mama4you

Member
poate daca mergi prin targuri...gasesti pe cineva care face butoaie..si poate vb si ti le repara si pe ale tale. sunt mesteri priceputi!
 
Sus