Condurasi

Elektra

Member
Ce idee buna Iris cu decorarea lazii de compost, chiar astazi ma gandeam cum sa o facem sa arate mai estetic.
Iza, frumoase poze, m-ai convins sa mi cumpar si eu soiul acesta pitic, nici nu stiam ca exista.
Oare cresc si infloresc si intr-un loc mai umbrit?
 

IZA

Active Member
Unde le-am avut eu este semiumbra. Au fost langa o tufa de bujor iar soare era doar pana la pranz . Stiu ca au facut foarte multe flori spre deosebire de cele care se intind.
 
iris a spus:
Mi-am cumparat si eu doua plicuri cu seminte de condurasi . Unul e soiul care se catara cu flori portocalii si un plic cu soiul pitic "bulgare de foc" cu flori rosii. Planul meu e sa-mi realizez o lada pt. compost (din cativa paleti ) si sa repic cativa condurasi din cei care se intind in jurul lazii asta e teoria practica nu stiu cum va fi dar cand ma pun pe mesterit lada fac poze :) .Pe cei pitici "bulgare de foc" ma gandesc sa-i plantez la baza trandafirilor cataratori pe care inca nu i-am plantat :rofl: astept oferta celor de la Coral in fine ideea e urmatoarea, langa casuta de unelte voi planta cativa trandafiri si acolo vreau sa repic cateva plantute insa nu stiu daca e indicat sa repic mai multe plantute intr-un loc doresc sa am tufe bugate. :?
cand termini lada de compost fa-i o poza....asa face si eu dar nu prea stiu cum
 

iris

Active Member
:) Pai mare lucru nu e sunt 4 paleti ramasi de la boltari pe care am sa-i bat in cuie lasand picioarele la exterior astfel cand voi desface lada nu va "agata" compostul in ele. Am vazut o poza pe un blog cu o lada realizata din paleti nu e trendy dar e practica si ieftina nu ma pun pe mesterit lada bucata cu bucata asa pac-pac si e gata
http://pursisimplugradini.files.wordpre ... g_0200.jpg :) apoi o infrumusetez cu floricele :p
 

iris

Active Member
:D Eu mai astept pana la inceputul lunii Martie ma tem ca vor creste ca turbati la caldura din casa. Am sa pun cate 3 seminte/ alveola sa fie tufa deasa.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu cred ca are rost sa va grabiti cu ei. Germineaza in gradina cam in 8 zile si cresc destul de usor. Daca ii porniti de acum, mai pastrati totusi cateva seminte si pentru mai tarziu in martie.
 

anette_b

Member
am si eu in gradina 3 condurasi din seminte. au crescut mari si au inflorit dar erau plini de musculita alba si de curand ii mananca un gandac. i-a terminat , mananca frunzele si florile si bietele plante par ca au luat si o boala , li se ingalbenesc frunzele si nu cred ca le mai salvez.
sunt in plin soare , nu stiu daca e potrivit pt ele.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Are cineva niste seminte de condurasi, as vrea sa cumpar, ca n-am gasit la magazine :oops:
 

kerkyra

Well-Known Member
Claude, am vazut eu pe la Praktiker seminte de condurasi pitici sau cataratori, daca vrei iti iau si iti trimit. Sper sa mai fie, si eu am cumparat, i-am si plantat.
 
Sus