Composting - Tehnici de prepararea Compostului de Gradina

riana

Active Member
nu stiu ce se intampla cu barbatii astia , nici unul nu vrea sa faca o lada pt compost. si eu ma tot rog de doi ani de sotul meu si nimic :(
 

anasstasia

Active Member
Aaaaa, dar nu caut lada din plastic pentru compost. Nu mi-as permite, eram doar curioasa. Daca nu o face el, o fac eu si tot o sa am lada pentru compost. Dar o va face el....La noi e: fie cum zic eu, fie cum zic eu :rofl: :rofl: :rofl:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Alfa, cam cat costa in Hornbach? Ca pe a mea a cam batut-o soarta, ca a devenit rombica :rofl:
 

alfa

Active Member
Pai .... nu mai stiu, 30 ron parca sau 60 ron :? ??? Cred ca erau doua modele... daca ai doua maini dibace in casa, nu merita, dar daca nu..... :roll:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Am doua maini dibace dar cam lenese :rofl: Pe a mea am facut-o singura, cum am mai spus, dar s-a cam cracanat. Dar deocamdata e buna si asa, macar sa vad eu pamant in ea :rugaciune:
 

emundin

Member
ce ma bucur ca ati inceput sa palavragiti pe tema aceasta:) Iaca si eu am terminat de citit am vazut si articolul acela cu tehnica de compost imi este si ea cunoscuta insa tot mai mult ma bazez pe a mea care stiu ca a dat roade la maxim. Lumeee nu uitati acuma este momentul sa va umpleti composturile cu frunze , tocaturi de ramuri si alte alea daca aveti cartoane de la oua (neplastifiate) coji de oua si resturi de legume acuma sa le puneti in un compost nou pe toate pentru ca la primavara sa aveti deja pamant bun de gradinarit. Ce compost mai aveti si poate fi folosit se pregateste acum patul trandafirilor pentru iernat se foloseste la plantarea bulbilor si se pune pe langa copaci. Luna asta se termina in curand si se termina si lucrul de prin gradina. Nu uitati sa va taiati toti arbustii pentru a ii dirija si a le da forma :p

In rest pastrati ceva compost pentru promavara timpurie ca sa va preatiti rasadurile :)

Urez spor composturilor dvs la macerat si la iernat.
 

riana

Active Member
scuze am vrut sa scriu ca eu ii tai primavara unii inainte de inflorire si altii dupa depinde de arbust
 

anasstasia

Active Member
Emundin, vroiam sa-ti multumesc pentru toate informatiile pe care le-ai postat la acest topic. M-ai inspirat f mult si cum eu sint pro natura si reciclare...se potriveste de minune.
 

mihaizzr

New Member
Buna tuturor!

As dori cateva informatii despre modul practic in care se foloseste cenusa pentru ingrasamantul pomilor si a gradinii de legume.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Eu presar cenusa pe pamantul sapat,pregatit de iernat,iar primavara plantez rasadurile.Mai multe nu stiu,insa astept si eu amanunte de la specialistii nostri.
 

mihaizzr

New Member
Unde sunt specialistii?
Doresc sa construiesc in gradina una sau doua "lazi" pentru viitorul meu ingrasamant ecologic si am multa cenusa de la centrala pe lemne(vre-o 3 - 4 galeti)Nu stiu daca este bine sa o pun peste frunze , vreji , rumegus si scoarta de copac si in ce cantitate.
Haideti ca raspunsurile ca vine Mos Craciun
 

huni

Member
Din cate stiu eu cenusa este un material nutritiv bun, sunt unii care imprastie cenusa peste pamant, asa ca nu vad de ce ar dauna in lada de compost. Rumegus si scoarta de copac poti sa pui linistit, idee ar fi sa nu fie bucati prea mari, ca se descompun mai incet.

PS: uite un link bun, din pacate numai in engleza: http://www.easy-green-living.org/compost-pile.html
 

aleynad

Active Member
Moderator
eu am pus cenusa si carbuni la compost, dar cate una -doua galeti :|
am centrala pe lemne..asa ca...ce sa fac cu atat cenusa :?
restul o imprastiem pe pamantul din gradina
 
Sus