commelina coelestis

calin123

Member
ce stiti despre Commelina ? cum se poate cultiva la noi ? caci am cumparat o punga cu rizomi de la Selgros ( commelina coelestis).
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Alinuto,nu te grabi.....O sa ai la verdeata.....de o sa te saturi.Pe urma faci ca mine sa incep sa sap sa scot tot ce este in plus(adica radacini de invazive).Munca de pomana la o adica.Asa ca ai si tu putintica rabdare.
Abia am reusit sa scot campsisul.Si sper sa -l fi scos pe tot ca ma innebunise.Ca sa nu mai zic de liliac care este asa spornic de parca i-as pune drojdie!!!
 
A

Anonymous

Guest
Multumesc. Gabiuta.
Alina, la cat de "mare" e curtea ta e pacat sa pui plante invazive.
Mai bine pune-o intr-un ghiveci mare si pastreaz-o asa. In curte poti pune alte plante mai "aratoase".
 

dorinas

Member
Am citit undeva ca daca vrei sa plantezi in gradina plante invazive carora sa le limitezi cresterea le poti pune in jur un vas rotund fara fund (de exemplu o oala de tabla fara fund sau o galeata, etc.) in asa fel incat planta sa fie pozitionata in centru.Se sapa groapa, se aseaza vasul, se pune planta in mijloc si se acopera apoi cu pamant.Nu stiu daca in acest caz e valabila teoria.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Da este foarte adevarat.Dar numai la cele care nu fac radacini cit bratul de groase cum este cazul campsisului.Sau altele......De multe ori reusesc sa " se strecoare" prin respectivele recipiente spargindu-le.
 

calin123

Member
au iesit toate si au flori ( si seminte :? ) .vom vedea ce reusesc in privinta limitarii extinderii .
 

masha

Member
am cautat si eu pe google despre aceasta commelina si, la imagini, am descoperit o poza de eucomis cu nume de commelina...e acelasi lucru?
aceasta invaziva creste inalta? ca m-am uitat si eu pe la brico si nu am dat de ea...selgros, din pacate, nu am prin zona... :( ...dar e frumusica...ai putea sa iti faci un "gazon" numai cu aceasta comelina, daca nu mai scapi de ea... :wink: culoarea e superba... :roll:
 

adrianam

Well-Known Member
Si eu am pus in primul an in ghivece pe balcon.
S-a inmultit foarte repede sufocand petuniile si alte plantute pe care le mai aveam.
Au trecut vre-o trei ani pana am reusit sa scap de ea definitiv din ghivecele de pe balcon.
 

IZA

Active Member
Da, o am si eu , rasare ca pirul e invaziva asa e, dar o smulg si o las numai unde vreau eu. Eu am crezut ca e un soi de tradescantia. Nici n-am stiut cum se numeste. Ii place mult pe langa betoane asa ca mai las cate una. Am pus butasi de buxus acum 2 ani si ea le tine umbra si umezeala. Le place impreuna ca toti butasii au radacini si cresc frumos.
 

fixpix

Active Member
io toata primavara si vara am tot scos pe pui de d-asta!
peste tot erau!
cred ca rasarisera anu trecut si nu le scosesem.
dar acuma nu mai las. nici un fir!
o face ea floricele albastre dragalase...dar!
io o consider buruiana :)
 
Sus