Clivia

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Eu una am să vă anunţ un eşec total în ce priveşte polenizatul cliviei mele. Nu mai am niciun dubiu, căci tocmai s-a uscat tija florală. :(
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Azi am plantat primele 2 seminte de clivia rezultate din polenizarea de anul trecut. Am pipait capsula, era roscata si relativ moale. Si din ea, printr-o plesnitura, rasarise ceva. La inceput n-am inteles ce e. Cand colo semintele incoltisera in capsula. E normal asa ceva? Eu le-am scos, am dat o pielicica la o parte si le-am plantat in cocopeat, cu mugurasul ala afara. Sa vedem ce mai urmeaza.
 

ira

Member
Ai niste poze????Mugurasul acela cred ca este radacina si trebuie pusa in jos.Frunza mai are pana va iesii :wink: .Cel putia asa sa intamplat la mine...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Momentan n-am poze ca-s prea mici ca sa am ce poza. :) Dar dupa cat de verzi erau motisoarele... nu arata a radacini ci mai degraba a mugure de viitoare frunze.
 

ira

Member
Si radacini are??ca ar trebuii, daca spui ca sunt viitoarele frunze.
La semintele mele a iesit prima data radacinuta si apoi mugurasul de frunza.
 

MASCHA

Active Member
Clivia mea are o problema pe frunze sant patate de un fel de rugina




Stiti cumva din ce cauza si ce trebuie sa-i fac ?Am tinut-o in interior pana azi cand am scos-o afara in ploaie.Dupa cum se vede numai jumatate din frunze sunt patate ,restul sunt bine.
 

adite

Active Member
A mea are bulinute maronii pe dosul unor frunze.A avut si anul trecut doua frunze afectate si le-am taiat.Aceeasi problema am remarcat in trecut si la alte plante.
 

MASCHA

Active Member
Am tinut-o in interior si avea soare doar dimineata, cea comuna era mai langa geam si ea nu are nimic,dar tu esti specialsta in clivii asa ca am mutat-o afara intr-un loc umbros.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
După eşecul cu polenizarea, clivia mea s-a decis să mă încânte aşa că s-a trudit să dea o nouă tijă florală. Deşi are mai puţini boboci, florile sunt la fel de minunate, poate-s ceva mai mici dar culorile sunt mai intense şi contrastul e mai pronunţat:
 

ira

Member
Sa-ti creasca mari !Sunt ok, dupa cum le vad eu...Poate zilele viitoare voi poza si eu puii cu ,caream ramas :D Sunt un pic mai mari(nu mult).
 
Sus