Clivia

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu masor cu exactitate, dar aproximativ as zice: 50% cocohusk, 25% perlit, 25% pamant pentru flori, iar nisip - putin.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Coaja de nuca de cocos. Bucati mari de coaja de cocos presate, sub forma de caramida care se inmoaie in apa înainte de folosire. E folosit ca substrat in terariu pentru reptile.
Vezi imagini la o simpla căutare pe Google.
 

MASCHA

Active Member
Clivia Yellow striped despre care spuneam ca are frunzele ruginite a murit :cry: am stropit-o,am bibilit-o ,dar nu a vrut sa traiasca,nici acum nu stiu care este cauza...cert este ca nu pot sa-mi iau gandul de la ea ,asa ca ma gandeam daca Michaela ar vrea sa mai dea un email "prietenului "ei Dirk pentru o comanda,cred ca doritori s-ar gasi :oops:
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
au inflorit si la mine cliviile :dans:
am o planta mare si doi pui ,puiul mare a inflorit acum un an langa planta mama ,iar in vara i-am despartit .
Cel mic tot in vara a fost despartit si acum se pregateste sa infloreasca :D
planta mama :

puiul mare

cel mic

si impreuna :
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Dragilor, ce-i atata liniste aici? Nu imi vine sa cred ca plantutele voastre someaza in plin sezon de inflorire! Ori sunteti voi prea ocupati ca sa ni le aratati si noua. :D Desi sunt si eu într-o perioada foarte incarcata, nu pot totusi sa nu le acord putina atentie. Mai ales ca ele imi insenineaza fereastra in aceste zile. Cum am gradinarit din greu in ultimele zile, aducând mai la lumina o parte din florile de la iernat si curatind putin gradinita de afara, am lasat mai la sfarsit sedinta foto si incarcatul pozelor.

Dupa ce acum vreo luna ma incanta prima clivie (belgian orange GT) si puii ei cu cele 4 tije florale, acum e randul noilor achizitii. La finalul lui ianuarie plantam de zor 2 clivii: o citrina si o clasica belgian orange. La scurt timp, dupa nici macar o luna, citrina pornea tija florala. Acum o saptamana infloreau primii boboci, iar acum e in plină floare. Sunt fermecata de frumoasele ei flori! Cornelia, :hug: !







Cum clasica belgian orange intarzie inflorirea, in ajutorul ei a poposit in grija mea (intrucat doamnele din familia mea se bucura de cadourile florale, dar ingrijitul cade in sarcina altuia, mult mai dispus pentru asta :) ) o minunata surioara in plina floare:

 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ma bucur ca floarea e fericita la tine si ca tu esti fericita s-o vezi inflorita.

Asa si trebuia sa se intample.
 

lelia

Well-Known Member
Adina ,sunt minunate !!!! :visator:
Nu stiu cum faci ,dar tot ce ajunge pe mana ta infloreste /ca-n poveste ! esti o fericita !
Sa-ti traiasca ,sa te bucuri de frumusetea lor ! :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Meritul nu e deloc al meu, Lelia! Sunt plante noi la mine. Pentru floarea celei galbene trebuie sa ii multumesc Corneliei. Vom vedea ce va urma in continuare si daca se vor adeveri frumoasele tale vorbe. :*
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
:hug: Multumesc pentru incurajari, fetelor! Ai dreptate, Cornelia, imi sunt tare dragi si iti sunt recunoscatoare pentru sansa de a avea grija de ele de acum înainte. :D
 

jkati

Member
Cliviile obtinute din seminte dupa cati ani infloresc.Eu am una de 3 ani ,dar nu vad nici un semn ca ar inflori.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Intensa culoare au florile cliviei dumneavoastra! Sa va traiasca!

Sper sa mai indrazneasca si altii sa posteze minunatiile, ca sa ma mai bucur si eu de flori o vreme, intrucat ale mele sunt de acum la finalul infloririi. :D
 

Dea

Active Member
Ce frumuseti magda!!! :visator: Sa-ti traiasca si sa te bucure mereu cu flori! Superbe ambele!! :clap:
Variegata mea, din pacate ... nici un semn! :(
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Stai fara grija! Tijele se usuca imediat dupa inflorire in cazul in care planta nu formeaza samanta. Lasa-le in pace pana sunt uscate, apoi le inlaturi fara niciun risc. La o viitoare inflorire formeaza alta sau alte tije. :D

Magda, clivia ta White Lips este o minunatie! :visator: E de pe la noi, ori adusa de departe? ... Sa nu se supere pe mine variegata, ca nici ea nu e mai prejos! :)
 
Sus