Clerodendron

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ai dreptate! Multumesc. N-am pornit pana acum niciun clerodendron din seminte. Tot ce am inmultit a fost prin butasire (cu mare succes si la ugandese si la prospero). Cu speciosum nu am deloc experienta cu inmultirea. Am primit planta deja matura si inca nu am putut s-o inmultesc, neavand de unde lua butasi in sezonul propice.
 
Sa va traiasca frumosii!
Eu am obtinut thomsoniae din seminte...am cumparat wallikii inflorit toamna...la mine infloreste constant doar philippinum...
 

MASCHA

Active Member
Adina, cand tunzi clerodendronii,ma intereseaza in special prospero,il am de 2-3 ani la inceput a facut boboci toamna,dar nu a apucat sa-i deschida,cred ca din cauza frigului il tin peste iarna la 10-15 gr.C.Planta veche a murit,dar am obtinut alta planta din lastari,dar nici asta nu infloreste.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
@MASCHA , aminteste-mi te rog in primavara. Prospero al meu e deja planta batrana. Se preteaza la tundere an de an. Infloreste o data in an toamna prin noiembrie. Cand era planta tanara isi tinea mai greu florile, acum insa nu rateaza nicio inflorire. Nici eu nu il tin la caldura. Nu are insa nicio treaba, ci continua infloritul. Mai cad din boboci uneori (banuiesc ca ar fi de la dereglarile de udare; nu primeste mereu apa la timp), dar duce destule flori.

@geodezia, eu tund plantele la finalul primaverii sau inceputul verii cand schimb si substratul. Cam din mai pana la inceput de iulie, cand consider ca e destul de cald in timpul zilei si noptii pentru a putea sa se inradacineze butasii.
 

MASCHA

Active Member
Ai dreptate in legatura cu udatul,parca este mai setos decit alte plante,nu-l ud si ma trezesc cu el ca este palit.Poate asta este cauza neinfloririi.
Multumesc de informatii :*
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Da, asa este. Deficientele de udare la clerodendron au efecte imediate si chiar si iarna el trebuie udat cam la 3 zile, in functie de cat de insorita e zona in care sta. Cateodata, daca are soare direct, paleste de dimineata pana seara...toate soiurile de clerodendron au aceeasi cerinta mare de apa
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cum au iesit din iarna minunatii vostri? Am avut ceva emotii cu thomsoniae care s-a degarnisit brusc (de la ceva probleme de udare banuiesc) si a inverzit foarte, foarte greu insa acum au pornit si el si fratele speciosum binisor si se intrec la scos boboci...

C. Speciosum si bobocii: [URL=http://s1282.photobucket.com/user/Adina2013/media/clerodendron%20speciosum%20-%20splendens/speciosum%20semne%20de%20harnicie%203_zpsrz4mb2f9.jpg.html][/URL]

C. Thomsoniae si bobocii:

Dupa ceva probleme cu niste afidele in toamna si stagnarea de peste iarna, ugandesele a inceput sa se tot lungeasca si isi asteapta intalnirea cu foarfeca , iar c. prospero wallichi s-a indesit monstruos de mult si cred ca isi cere si el o frizura noua :-D .
Pana una-alta astept cu nerabdare minunatii fluturasi, mai ales pe cei bicolori care sunt o premiera la mine. :wink::visator:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Multumesc, fetelor! Nu-mi incap in piele de bucurie si nerabdare. E prima inflorire la thomsoniae. De doi ani o astept! Speciosum e la a doua inflorire la mine, iar fluturii rosii sunt de-a dreptul spectaculosi. Cu cine sa impart bucuria, daca nu cu voi care ma intelegeti cel mai bine!?
 
Sus