Clematite: partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

riana

Active Member
mersi.azi mi-am luat si eu o clematita din piata. se numeste Ville de Lyon. ce puteti sa-mi spuneti despre ea? sunt tare fericita. :)
 

IZA

Active Member
http://s716.photobucket.com/albums/ww16 ... CF0566.jpg
Cred ca e ca a mea, nu stiu ca nu-s specialista la ele dar iti pot spune ca imi pare cam pretentioasa. Si anul trecut si acum s-a uscat o parte din ea dar au dat lastari primavara din radacina. Infloreste mai multa vreme. Mereu are cateva flori. La inceput mai multe apoi mai putine . Si acum are cateva flori dar mai mici decat primele. A mea are trei ani si parca nu a crescut f bine. :?
 

alfa

Active Member
Iza, foarte frumoasa clematita ta.:visator: Nu e Rouge Cardinal? Ca mie asa mi se pare :?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
plantata asta primavara, a facut si ea o floricica drept pentru care primeste aplauze:

Si o imagine cu o clematis montana de anul trecut care a crescut ca nebuna asa ca o premiez si pe ea:
 

Pocalinda

Member
Aveti niste clematite una si una, diseara neaparat ma duc in Hornbach :rofl: sa vad la ce ma decid.

P.S. Gradinar ai o gradina superba, felicitari!
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Pocalinda a spus:
Aveti niste clematite una si una, diseara neaparat ma duc in Hornbach :rofl: sa vad la ce ma decid.

P.S. Gradinar ai o gradina superba, felicitari!
Multumesc :oops:, ma straduiesc si poate cu timpul o sa si reusesc
 

kerkyra

Well-Known Member
Sunt incepatoare in ale clematitelor, dar ma tenteaza sa incerc. Daca iau acum se poate planta? Sau doar primavara? Am citit fisa plantei, am inteles ca sunt 3 clase, probabil voi alege clasa a doua, inflorire de 2 ori pe an, daca am inteles bine. Ceva sfaturi pentru a nu alege ceva prea pretentios imi puteti da? O voi planta in gradina din fata blocului, unde este soare de pe la ora 12, nu as vrea ceva care sa creasca foarte inalt.
 

bebe Iris

Active Member
Da, se pot planta si acum, ptr ca se vand in containere si nu umblii la radacina, doar o muti in groapa de plantare. Pe etichete o sa gasesti trecuta si perioada de inflorire si inaltimea maxima la care ajunge planta matura. Nu sunt pretentioase cele ce se vand la noi in comert.
Succes! :wink:
 

miki70

Active Member
Kerkyra de unde vrei sa iei? De la Practiker? Eu te-as sfatui sa iei una grupa C care face flori toata vara, Hagley Hibrid de exemplu. Ii place si in soare si la semiumbra dar mare grija unde o pui sa nu-i bea vre-un copac apa sau sa o invadeze cu radacinile. Eu in primii 2 ani le-am tinut in galeti de lavabil ingropate si le-a mers f bine, Hagley o poti planta intr-un vas mare caruia ii faci multe gauri iar in fundul gropii pui nisip. Avantajul ac galeti este ca planta are apa mereu iar in al 2-lea an sau al 3-lea dc vrei sa le muti o poti face f usor.
 

kerkyra

Well-Known Member
Am dat o raita prin Baumax, ma gandeam ca sunt ceva oferte. Sunt, dar nu la clematite :D . O sa ma uit si prin Praktiker, dar macar sa ma documentez putin inainte ca nu stiu mare lucru despre ele. Si e o problema si sa-i gasesc loc conform cerintelor ei, ma gandeam sa o pun langa un pomisor sa se catere acolo. Mai urmaresc.
 

gabiee

Active Member
anul acesta eu am ramas fara clematite :(
m-am holbat numai la frumusetile voastre ....
dar nu ma las eu .... la primavara fac reorganizari in gradinite si atunci .... :)
 

miki70

Active Member
Kerkyra ii va merge langa pomisor doar dc o pui in vas ingropat. La Praktiker am vazut inainte de a pleca in concediu, erau afara langa usa aceea care e spre fostul PIC si avea f multe tipuri.
Gabiee imi pare rau ca le-ai pierdut, ce s-a intamplat? Mie nu mi se par deloc fitzoase, doar Multi Blue ma supara ca ramane doar intr-un fir de 3 ani :x
 

kerkyra

Well-Known Member
Le-am vazut dar voi mai trece maine pe acolo sa ma mai uit. Si la Baumax erau vreo 5-6 feluri, dar nu prea mi-a placut pretul :D . Asa ca mi-am luat doar o minirosa cu 2 lei, ca sa nu plec totusi cu mana goala.
 

miki70

Active Member
Succes!! As fi mers si eu la Practiker sa-mi mai iau o clematita dar cu caldurile astea nu-mi vine.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus