Clematis Piilu

Elektra

Member
Caramell a spus:
Din acelasi motiv ca si taierea. Nu are nevoie in perioada aceea de stimulente pentru crestere, ele trebuie sa intre in repaos.
Mersi de info, credeam ca functioneaza acelasi principiu ca si la tradafiri, cand i-am musuroit pe ei la inceputul lui decembrie atunci le-am pus si lor un pic de ingrasamant natural si atunci le-am si taiat, m-am gandit ca primavara foarte devreme sau toamna foarte tarziu cam tot acelasi lucru. Oricum am taiat-o putin, cam 30-40 cm din varfuri, a ramas destul lemn vechi pe care sa infloresca si pe care sa faca flori duble....poate anul viitor.
 

Elektra

Member
Acum desi suntem cam off-topic, din punctul meu de vedere trandafirii se musuroiesc ideal cu mranita toamna tarziu-iarna devreme, dupa ce a venit frigul, astfel nu mai exista riscul sa mai intre in vegetatie si se pregatesc de iernat, oricum pe perioada iernii planta mai lucreaza la radacini, se mai dezvolta. Eu asa am procedat la trandafiri, am musuroit cu un amestec de mranita si compost si asta am pus si la clematite, nu musuroite dar cateva maini bune, in primavara la sf de aprilie-inceput de mai am mai aplicat un foliar bio. N-am experienta deosebita cu clematitele, n-am decat 5-6 soiuri, majoritatea au dar 1 an, daca nu procedez corect poate are cineva bunavointa sa ma corecteze.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu stiam ca face flori atat de mari! Este o clematita superba!
PS: nu pot sa ma uit la pozele tale fara sa admir peisajul! Este de vis acolo, chiar daca e mai frigut decat pe aici!
 

presco

Active Member
Da si inca de cateva ori pe an. Mai ales la Voronet. Superba zona! Esti o norocoasa sa vezi zilnic asa peisaje.
 

nina77

Member
Chiar e foarte frumoasa!Sa-ti traiasca! :D
Si a mea s-a umplut de floricele anul asta, dar nici una dubla, habar n-am de ce.
 

atina

New Member
Buna fetelor, sunt noua pe acest forum si poate nu voi posta unde trebuie, rog un moderator sa corecteze daca am gresit.
Anul trecut mai prin toamna am cumparat o clematita Piilu,care am plantat-o putin mai la umbra, in sensul ca primavara nu prea ajunge soarele la ea, iar vara are putin dimineata si pe la orele amiezii (intre 12 si 15)
Acum am vazut ca a pornit, dar nu foarte spectaculos si nu stiu ce sa fac, as vrea sa-mi spuneti daca mai pot sa o mut acum s-au sa astept pana la toamna.Nu am tuns-o de loc, am vrut sa vad cum evolueaza, dar este tare firava si ma gandeam cu mutatul acum sa nu o pierd.
Am incercat sa pun poze dar nu pot, adevarul este ca nu ma prea pricep.
Astept pareri, multumesc :D
 

atina

New Member
Multumesc, cred ca asa am sa fac si voi vedea cum va evolua in vara aceasta.
Daca nu, la toamna ii caut alt loc. :D
 
Sus