Clematis montana Rubens

belisima

Well-Known Member
e frumoasa rau montana, oare merge pusa intr-un mar?eu am primit una in primavara si cred ca am pus-o aiurea , visam eu sa o disciplinez pe marginea gardului cu trandafiri....mai merge sa o mut acum?n-as vrea sa pierd florile din primavara.
 

Paulyna

Active Member
Fetele care au montana rubens,a mea vad ca nu misca. Tot speram ca da un muguras dar vad ca e uscata. Daca a inghetat,mai da din radacina sau pa,pa !
 

belisima

Well-Known Member
a mea mi-a facut o surpriza grozava. o tot racaiam ca nu parea sa dea fata de celelalte
si in 2 zile a dat cu boboci...cred ca depinde de vreme, rupe un varf vezi daca mai are verde in el
 

Paulyna

Active Member
Nu are verde nimic,am taiat-o la nivelul solului ca era uscata. Si nici iarna geroasa nu prea a fost...
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
La mine a pornit bine in vegetatie. Iarna, desi nu a fost grea, a avut o perioada de vreo 10 zile de Anul Nou cu minime destul de extreme pentru zona mea. Cu toate astea planta e bine. Sper ca de acum sa nu mai faca surprize vremea.

Cat de frig a fost la tine? N-a avut parte de prea mare uscaciune? E planta tanara?
 

Paulyna

Active Member
Este al doilea an la mine,dar am primit-o mai maricica. De uscaciune nu cred ca a murit,am avut ceva zapada si precipitatii. Montana Freda are boboceii deja maricei,si o alpina la fel,luate de la Yurta anul trecut.
 

andreya

Member
Montana mea a murit aproape 3 sferturi. :cry: Anul trecut a fost superba si am zis ca primavara asta o sa fie de vis. S-au uscat multe crengi din senin, cu frunzulite pe ele. Am ramas cu 3 craci golasi. :(
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Sa inteleg ca s-a uscat dupa ce a pornit in vegetatie?
De uscaciune dupa sezonul rece am avut si eu parte. Fata de anul trecut a regresat la numarul de flori, tinand cont ca acum e aproape dubla ca numar de ramuri. Am avut insa multe varfuri uscate. A inflorit si anul acesta, dar mai slab decat ma asteptam. Am impresia zilele de ger aspru din iarna au afectat varfurile. Per ansamblu insa sunt multumita. Inflorind pe lemnul vechi putea fi mult mai rau...
 

Paulyna

Active Member
Nici a mea nu a mai binevoit sa dea din pamant,asa ca de suparare am mai luat doua Monatane,Tetrarose si Marjorie !
 

claude

Well-Known Member
Moderator
@Paulyna, era mai bine daca luai de suparare doua alpine ;-) Eu am avut o singura montana, Tetrarose, am cumparat-o din nestiinta la vremea aceea, vazand cuvantul "montana" am fost convinsa ca rezista bine la ger :rofl:) Montana rezista pana pe la -17 grade, sigur, da din radacina din nou dar nu vezi flori...Eu nu inteleg de ce va chinuiti cu montanele din moment ce sunt sute de clematite superbe si care nu au probleme de clima la noi!
 

Paulyna

Active Member
Acuma daca nu rezista si astea,iau alpine. Mie mi se pare ca montanele se imbraca mai frumos cu flori.
 
Sus