Clematis montana Rubens

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Desi au fost cateva geruri in iarna asta si frigul a revenit dupa ce intrase bine in vegetatie, montana mea rubens e totusi harnicuta. In a doua primavara in gradina mea are deja mai multe floricele si a crescut voiniceste:
 

daisy111

Active Member
A trecut bine de iarna si a mea,a stat pe balconul neanchis intr-o cutie de carton,acum este plina de boboci ,ii astept si eu sa se deschida.Cam greu ,cred ca unde nu am soare in balcon,dar astept. :D
Mare si frumoasa este a ta! :visator:
 

daisy111

Active Member
In sfarsit s-a deschis o floricica,dar parca este o culoare cam spalacita

Ii astept si pe restul bobocilor. :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu e spalacita coloarea, daisy, asa arataflorile la montana Rubens. Sunt mai degraba albe, rozul e foarte vag.
A mea a deschis mai multe floricele.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
O invingatoare imi pare clematita asta. In primavara lui 2014 am redus "monstrul" prezentat mai sus de la vite de 3 metri la 30 de cm si am relocat-o. A crescut ciupita fiind si peste vara vreo 2 metri. Acum e plina de flori, cam tot atatea ca frunze. Dovezi, aici:


 

andreya

Member
Adina-Ioana ce frumoasa e!!! :clap:Da, clematita asta creste ca nebuna...e mea e cocotata pe o pergola si s-a intins foarte mult. O sa-i fac si eu o poza, caci a inceput si la mine spectacolul.:dans:
 

deutzia

Member
cat de frumoasa esteeee. am cumparat si eu vinery din lidl una, ultima clepmatita din magazine si arata f f bine, culmea. inca mai studies unde sa o plantez: umbra, soare din plin? trebuie protejata iarna?
 

andreya

Member
Am si eu cateva clematite din lidl si sunt tare multumita de ele. Montana mea e plantata in plin soare, sau cel putin pana la 5 :). Eu sunt nebuna...musuroiesc si trandafirii si clematitele . Noroc ca am un pic de camp in fata...iarna aduc pamant, primavara il duc inapoi :D
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Super montanele voastre! A mea pleca in fiecare an de jos si am renuntat la montana. Cred ca are nevoie totusi de un minim de adapost peste iarna, in camp direct nu-i place
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
La mine e langa un perete sud-vestic. Am avut in iarna la un moment dat pentru scurt timp si -20 de grade, fara zapada. Nu au fost urmari, desi planta a pornit-o anul trecut de la 30 de cm.
 

camiserviciu

New Member
Si Montana Var Rubens la Mangalia - inflorirea de anul trecut si de anul asta. Am plantat-o pe 1 aprilie 2013 ( am cumparat-0 cu radacina nuda) si in martie 2014 am taiat-0 deasupra primului nod de jos. Asta prima





 

PrintulRozelor

New Member
Salutam toate clematicoasele din Romania!
Am si eu o intrebare pentru cele cu experienta...in mutatul clematitelor. Cand e cea mai potrivita perioada pentru mutarea clematitei, toamna sau primavara? Am si eu o Montana Rubens de 3 ani, care este acum in curtea casei. Deoarece a crescut foarte mult si a invadat via, m-am gandit sa o mut in gradina unde sa-i construiesc "o ciupearca"(suport). Nu stiu insa care moment e mai potrivit pentru mutare si daca ar trebui sa o tund dupa mutare(acum are vreo 4,5 m inaltime).
 

Atașamente

liliann

Member
Eu am mutat in jur de 15 septembrie vreo 7-8 clematite, fara sa le tund. Nu mi-am pus problema ca nu se vor prinde; clematitele sunt plante rezistente. Cred ca momentul propice mutarii ar fi toamna la o clematita matura.
Sa vedem ce spun si altii cu experienta in mutari.
 

adrianam

Well-Known Member
Din cate am citit eu despre clematite, tot toamna este cel mai bine. Dar eu nu as tunde-o deloc, doar dupa inflorirea din primavara, ce este uscat.
 

elianna

Well-Known Member
Eu am mutat clematite netunse si vara si primavara si n-au avut probleme. Prima care am mutat-o primavara avea vreo 3m. Totul e sa se scoata cat mai intreaga radacina. Vreau sa mut si acum in toamna dar inca nu e locul pregatit si-mi ramane varianta tot cu primavara.
 
Sus