Ciudat, frumos, gustos

mirela06

Active Member
Armi. Multumesc. Nu te-am uitat nici pe tine ,nici celor care le-am promis,dar nu am umblat la ei. De duminica se mai incalzeste si,uite ca mai au o sansa de copt. Oricum, o sa trebuiasca sa fac rost de cutii sa pot face pachetele. :)
 

mirela06

Active Member
Thea, ma bucur pt. anemonele tale, dar mai bucuroasa eram daca feceai si poze sa pot vedea si unele,si altele, dar timpul nu este trecut si , cind ai timp, sa le postezi.
De copt, nu stiu ce sa spun :? Eu le tot incerc. Coaja este tare,dar difera dulceata si , astfel, cred ca imi da semne care este mai facut.
Ai mei vad ca stau afara si sunt plini de flori. Tocmai acum :eek: .
Oricum ,temperatura, aici, este mai blinda. Bruma nu a cazut, dar daca ai mai multe fructe, fa-ti curaj si incearca unul, iar altele lasa-le pina f. tirziu si astfel iti vei da seama de perioada de coacere :)
 

thea

Member
:eek: Mirela dar tare darnica esti! :) Eu nu le-as da nici-un fruct ca eu m-am chinuit ,fara sperante toata vara pe riscul meu(rugat sot sa le ude cand eu eram plecata,adunat apa de ploaie,etc.)
Numai tie sunt gata sa-ti fac ce oferta vrei pt. ca tu mi-ai dat sperante. :)
 

mirela06

Active Member
Iti multumesc, dar sunt daruita cu destule. :)
Uite! Chiar tu esti unul din darurile frumoase, ca toti cei care stiu sa fie buni. :hug:
 

mirela06

Active Member
Thea, imi pare rau ca raspund asa greu, dar, raspund :rofl:
Daca este bruma, trebuie ferite, deci bagate in casa. Bruma ”arde” si nici ele nu sunt scutite.
Deocamdata, la mine este fain noaptea, dar ma voi pregati sa adapostesc plantele,una, cite una. Doar este timpul :rofl: In ce privesc pozele, lasa ca nu-i trecuta vremea.O sa le postezi tu. Stai linistita.
Anemonele, stiu, sunt o frumusete, dar, chiar daca le-ai pus tirziu, vad ca te bucuri ca , totusi, au facut ceva.
De la anul stim fiecare cum sa fim mai atente cu pusul verzisoarelor nostre la germinat, crescut, etc :)
 

mirela06

Active Member
Armenico.Am pus coletul, ca si a altora, joia trecuta. De la Bucuresti, am primit raspuns ca s-au primit. De al tau stii ceva.!? Este pacat de bietul pepino si plantutele celelalte. Sa ma anunti te rog ,sa stiu macar ceva :(
 

mirela06

Active Member
Am pregatit pepino. Unul l-am impartit, pe la voi, fetelor, unul l-am lasat in gradina, dar l-am protejat cu tulpinile si frunzele lui, taiata si apoi pus pamint peste ele, iar altul, la-m taiat, cu aproximatie, sa-i dau timp de odihna si fiind in ghiveci, am sa-l bag in casa.
Fructele lor le-am cules si din ele am sa fac pane, si incerc si ceva mincare cu sos.
Mi-au zis copii ca au mincat asa ceva in Antalia si era f. bun. Gust de dovlecel si gust de cartof.
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/HK ... TIKWNEHHHI
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/JO ... TMLXGWLUBY
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/LK ... ENZFFTJHWZ
 

thea

Member
Mirela,esti grozava!
Eu am 2 feluri de Pepino,unii cu dungi violete si altii fara dungi.Cei din primul fel nu sunt prea aromati,cei galbeni fara dungi(parca au frunzele mai inchise la culoare)sunt ceva mai aromati.
Eram hotarata sa renunt la cei cu dungi dar tu Mirela mi-ai dat o idee,am sa-i folosesc "ca in Antalia", :) .
 

mirela06

Active Member
Multumesc. Esti o fata buna. Ma bucur sa aud ca ai de 2 feluri. Eu am avut, dar l-am dat la fata cea mare. Oricum stiu ca nu se pierde. Eu am gatit unul la abur, impreuna cu alte legume si o (mai rara )bucata de pulpa de pui :rofl:
De data asta a avut un gust de dovlecel si mar cu nuante vag dulcege. Mie una mi-a placut.
As vrea sa fac un sos, ceva, dar nu prea pot sa maninc asa ceva,ijsa, merg pe gratar, cuptor sau chiar pane facuti(pt. cine poate pane).
Ma paste gindul sa pun si la ciorba. Unul am sa-l pastrez pt. seminte, desi am avut grija sa opresc din ceilalti in ghiveci si gradina, bine acoperiti. Acum , ce o vrea Dumnezeu cu noi. :D
Sa ma anunti daca ai preparat ceva. Cred ca iese si o dulceata minunata. Daca , la anul va fi bine, am de gind sa fac de toate. Ce pierd, decit ceva timp :rofl:
 

danya

Active Member
Am o nelamurire:
Maracuja este fructul pasiunii, sau sunt doua fructe diferite?
Si floarea fructului pasiunii este Passiflora?
 

mirela06

Active Member
Se spune ca maracuia este cel cu acest”dar”, al bunei dispozitii.
Treaba este ca , de fapt, din passiflora se prepara un ceai antistres, mai ales din flori, frunze si tulpini. Combinat cu seminte mac, iarba pisicii si hamei...faci un nani de numai :rofl:
Asta iti pot spune eu. :rofl:
 

mirela06

Active Member
:rofl: Poate este mai greu :rofl:, dar tooot eu...cu scrisul :rofl:
Fuctul pasiunii cunoscut si sub denumirea de Maracuja are un gust dulce si placut. Maracuja aduce beneficii tuturor celor care il consuma, fiind bogat in vitamina C. Totodata, fructul este recomandat in curele de slabire datorita faptului ca are proprietati laxative, ajutand astfel la eliminarea toxinelor din intestinul gros.

De fapt este fructul passiflorei si , chiar daca am glumit mai inainte sa stii ca este bun pt. linistire si poate altfel de passiune :rofl:
 

danya

Active Member
Deci m-ai lamurit: maracuja este fructul pasiunii si este fructul passiflorei,nu? :)
Si am aflat de la tine lucruri interesante despre el. :*
 

mirela06

Active Member
Pt ca aici pot posta cel mai bine (fiind ciudat si gustos :rofl: ), voi vorbi si despre Kivano, dovlecelul cu coarne sau castravetele cu coarne.
La inceput am admirat si rugat pe Fixul nostru sa-mi trimita si mie citeva seminte, iar mai tirziu mi-au adus copii sa-l vad si sa-l pot degusta. Din semintele primite de la el (pe aceasta cale revin sa-ti multumesc Fixule draga :) )si cele oprite de la cel primit de la copii, am reusit sa am si eu aceasta plantuta :)
Iata cum arata.
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/RU ... WOBNAARVSJ
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/GI ... PMYGLDXLUL
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/12628048
si repicate, puse in pahare de unica folosinta, apoi puse in minisolarul din gradina.Sunt vivante si multumite. Abea astept sa le pun la locul definitiv, dar sa se faca ceva mai cald.
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/12832785 (cele mari din fundal)
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/12832799
 

mirela06

Active Member
Multumesc. Sunt si buni la gust.
Anul acesta mi-au ramas doar cei din ghiveci deoarece sotul nu a vazut unde au fost pusi cei din gradina(dupa ce i-am acoperit pt. iarna) si cei care ne-au ajutat la sapat i-au scos din locul lor :cry:
 
Sus