interval
Active Member
Ai dreptate, cred ca am dat peste articolul unor glumeti care isi dadeau si ei cu parerea, ca doar e sport national
Astazi am incercat si eu sa 'raresc' esalota si am ajuns la aceiasi concluzie ca si tine: nu se poate altfel decat sa scoti toti bulbii. Tot asa am gasit si eu 4-5 cepe la cuib.
Mai ramane o varianta, din cele 4-5 cepe, doua tunzi si doua lasi
Daca as sta bine la capitolul franceza as incerca sa gugalesc un pic pentru ca ei ar trebui sa detalieze.
Iata ce am gasit aici
http://www.gnis.fr/index/action/page/id/483
La récolte
On peut récolter l’échalote en vert ou sec.
Pour la récolte en vert, on arrache les plantes dès que le bulbe est formé, au fur et à mesure des besoins de la cuisine. Les plantes bien vertes issues des plants certifiés permettent de consommer aussi bien les bulbes que les feuilles.
Pour la récolte en sec, on arrache les plantes quand les feuilles sont aux deux tiers sèches. On laisse ensuite sécher les bulbes au soleil 2 à 3 jours.
De aici deduc faptul ca povestea cu 'raritul' este doar o gluma proasta. Esalota, e ca orice ceapa. O consumi cand este verde cu bulb cu tot sau, daca o pastrezi, o poti recolta atunci cand doua treimi din frunze sunt uscate, dupa care o lasi 2-3 zile la soare.
Astazi am incercat si eu sa 'raresc' esalota si am ajuns la aceiasi concluzie ca si tine: nu se poate altfel decat sa scoti toti bulbii. Tot asa am gasit si eu 4-5 cepe la cuib.
Mai ramane o varianta, din cele 4-5 cepe, doua tunzi si doua lasi
Daca as sta bine la capitolul franceza as incerca sa gugalesc un pic pentru ca ei ar trebui sa detalieze.
Iata ce am gasit aici
http://www.gnis.fr/index/action/page/id/483
La récolte
On peut récolter l’échalote en vert ou sec.
Pour la récolte en vert, on arrache les plantes dès que le bulbe est formé, au fur et à mesure des besoins de la cuisine. Les plantes bien vertes issues des plants certifiés permettent de consommer aussi bien les bulbes que les feuilles.
Pour la récolte en sec, on arrache les plantes quand les feuilles sont aux deux tiers sèches. On laisse ensuite sécher les bulbes au soleil 2 à 3 jours.
De aici deduc faptul ca povestea cu 'raritul' este doar o gluma proasta. Esalota, e ca orice ceapa. O consumi cand este verde cu bulb cu tot sau, daca o pastrezi, o poti recolta atunci cand doua treimi din frunze sunt uscate, dupa care o lasi 2-3 zile la soare.