Ce ziceti de ...

vali

Active Member
Moderator
:) Ce zicem noi in general, sau ce zic cei care au apucat si interfata veche a site-ului?...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eram curioasa sa stiu ce parere aveti acum despre acest articol. Indiferent de background sau interfata. :)
 

vali

Active Member
Moderator
E un articol ce abordeaza la modul evaziv un subiect, evident, necunoscut autorului. Noroc cu tanti Violeta Delinschi, care e citata de cate ori jurnalistul devine si mai nesigur pe el.

Dar asta e soarta tuturor articolelor "facute din petice".
 
Acel jurnalist e oglindirea perfecta a vanzatoarelor/vanzatorilor din florari...in 99% din cazuri habar n-au de bonsai sau plante.
Doamna directoare este de vina oare cu citatul sau jurnalistul " carpen cu forma stilului de padure" nu stiu daca am citat exact, dupa mine un sincur copac nu poate avea forma unei paduri, poate doar in cazul a mai mltor copacei pe o singura radacina.
Si ca bonsaii practic traesc la infinit :eek:
Jurnalisti... media :rofl: :rofl: :rofl:
Vasile
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Vasile eu mi-s jurnalist, dar jur ca nu scriu chestii neverificate. Insa, chiar si asa, cu toate verificarile, mai apar greseli.

Dar nea specialistii astia sunt mortali. D-aia am si dat link-ul, ca ma racaia rau. :idea:
 

vali

Active Member
Moderator
M-a mancat in… crestetul capului, ca pe omu’ care n-are de lucru, si am facut un recensamant pe net, sa vad si eu ce zice el, netu’, despre „Magazine Bonsai in Romania”.
Si-au inceput sa curga:
Bonsai-shop.ro
Bonsaiwood.ro
Bonsai Shop Romania
BonsaiShop.ro
Bonsai-online.ro
Si Dumnezeu stie cate-or mai fi, ca n-am mai avut rabdare …

Magareatza a cazut pe primul, ca deh, asa mi l-a arata google-ul http://www.bonsai-shop.ro/ Intru in el si ma reped la eticheta „Galerie”, sa vad si eu ce vinde omu’, ca doar e magazin, nu?...
Surpriza! Desi scrie bold-uit „My Gallery”, parte din copaceii aia ii cunosc ca fiind ai altora. Poate o sa spuna ca e chestie de semantica si ca galeria e a lui, nu si copaceii. O fi…
Intru in „De Stiut”, unde aflu ca bonsaii, citez: „nu cresc asa cum te astepti tu sa creasca”, apoi ca „bonsaii isi iau hrana din soare” si ca (cu asta chiar m-a lasat cu gura cascata) „Mai mult de atat, exista o regula de care trebuie sa tina sema orice incepator, sa nu aseze bonsaiul direct langa un perete de ciment daca zona este expusa direct luminii soarelui mai mult de o ora. Daca ai lasat bonsaiul in acel loc, asteapta-te ca radacinile sa se rupa sau chiar sa moara.”.

Deja m-am lamurit, dar ca sa-mi testez “rezistenta” intru si la “Specii”, si bine fac http://bonsai-shop.ro/news.php?item.4.3 . Hmmm… de ce mi se pare asa de cunoscut :rofl:? Baiatu’ asta „InSecret” (sugestiv, nu? :rofl:, a copiat cu ghiotura tot ce i-a cazut in mana, inclusiv greselile de tastare :giggle:, si si-a garnisit site-ul cu informatii luate de pe egradini (si nu numai!) fara nicio „greatza”, fara sa se deranjeze sa mentioneze macar sursa… De poze, nu mai vorbesc…
In cazul in care are acordul posesorilor de drept, retrag tot ce am spus.

Dar sunt tare curios ce parere va avea Walter Pall sa-si vada una din larice pe acest site comercial… Stiu ca la chestii de-astea ia foc destul de usor.

Concluzia? Suntem tari la bonsai dom-le! Avem site-uri, avem cluburi, avem magazine online, avem „di tate”! http://www.trilulilu.ro/magadan_adrian/768de0aca1f44e
 

sicora fabian

Active Member
Hmm, cred ca si japonezii l-ar fugari un pic dac i-ar citi definitia.
Cu acele "forme hilare" ale tulpinii, cred ca nu a observat, desi de la hilare la bizare este ceva "distanta".
 

vali

Active Member
Moderator
Fabian, din pacate, in ziua de azi traim intre hilar si bizar. E normal sa se confunde notiunile... era doar o chestiune de timp.
 

Sash

Active Member
:rofl: :rofl: :rofl:
Dar eu tot n-am inteles cum rupe zidul de ciment radacinile :? :rofl:

Si... am intrat si eu sa citesc :)
"Unele tipuri: cand uzi pretiosul pom mic, incearca sa eviti folosirea unui furtun de casa, deoarece acesta poate spala solul din vas sau container. Incearca sa asezi bonsaiul tau intr-un tub de apa care sa tina apa destul de adanc cat sa acopere solul. Aceasta este metoda aplicabila bonsailor care sunt lasati sa se usuce ore intregi. Doar lasa vasul sa se inmoase intr-un astfel de tub pana apar bule. Inmuierea pentru 2-3 minute este suficienta pentru un astfel de tratament cu apa."
 

stefanm

Member
E clar. Tipul era expert si in bonsai si la engleza ca din cate vad engleza a fost limba articolului sursa. :)
 

vali

Active Member
Moderator
Este modelul clasic de ignorant oportunist care a „mirosit” un teren virgin si a considerat ca poate face usor un ban. Si ca sa faca banul, tre’ sa se deghizeze in pasionat bonsai si sa convinga lumea ca „stie ce vorbeste”. Insa tocmai aici si-a dat cu stangu’n dreptul si, practic, si-a inchis singur afacerea. Cu ineptiile rezultate dupa traducerea cu google-ul si cu texte si poze furate, nu va convinge pe nimeni…:)

Dar nu de magazinul lui mor eu… pe mine altceva ma doare: faptul ca indivizi de genul asta, intra in bonsai cu bocancii plini de noroi si cu scobitoarea-n coltul gurii si se dau „pasionati”.:(
Eu am mai spus-o mai demult, dar o repet si-acum: Sunt unii care daca vad ca nu pot ajunge la Arta Bonsai, trag de ea in jos, incercand s-o coboare la nivelul lor. Asta chiar ma deranjeaza!!!
Daca nu te pricepi, macar nu-ti bate joc!
 

Mar1vs

Member
Mda... Am citit si eu articolul despre "Bonsai - arta la superlativ"...
Destul de interesant, desi nu intocmai realist...

Am obsevat acolo ca se mentioneaza ca, citez: " in cadrul Gradinii Botanice, cultura bonsailor a inceput cu 30 de ani in urma, insa cel mai batran dintre acestia este un carpen de 45 de ani ". :visator: :gandit:
Acum iar a survenit intrebarea pe care mi-am pus-o inca de cand am inceput "bonsaitul", si anume:
Practicile legate de aceasta arta, si arta copacilor miniaturali in sine era cunoscuta la noi in tara inainte de Revolutie?? :gandit:

Sa inteleg ca da, cel putin la gradinile botanice...
Dar a auzit macar vreunul dintre voi de bonsai inainte de '89? Se stia de asa ceva? Oare exista vreun roman cu experienta in bonsai mai mare de 20 de ani??

Daca stiti orice in legatura cu acest subiect, raspundeti, va rog.
Chiar sunt curios... :)
 

vali

Active Member
Moderator
N-am stiut ca unul dintre ulmii mei chinezesti este de fapt "zelkova" si ca mai este si de vanzare la City Garden http://www.citygarden.ro/bonsai-mici/ze ... p1534.html :eek: :) . Noroc ca m-a anuntat si pe mine un confrate.
Aici e asa cum sta in balconul meu http://3.bp.blogspot.com/_3lZuvGkw4GY/T ... .10.10.jpg
La fel, n-am stiut ca un centru de gradinarit asa de mare si serios, cum se pretinde cel mentionat, are nevoie sa ciordeasca o poza de pe un blog, pentru a-si face reclama la produse.:giggle:
Dar ce ma mai mir?... Altii fura postari intregi, iau text si foto cu copy/paste, isi impopotzoneaza site-urile cu ele si "le trec" apoi, subtil foc! :), in sarcina RSS-ului (e mai trendy).
Oare ce-o fi asa de greu, oameni buni, sa cereti voie?

La felul in care decurg lucrurile pe la noi, deja a inceput sa-mi fie rusine sa mai spun cuiva ca ma ocup de bonsai :( .
O sa cam trag obloanele...
 

sicora fabian

Active Member
:rofl: Macar daca schimba fundalul!
I-a fost frica sa nu ceri bani, insa a pierdut o colaborare cu tine care i-ar fi adus numai castig!
Ia-o si tu ca pe o recunoastere a valorii . . .
 
Sus