Ce plante ne-au inflorit (in apartament) - partea 2

Ionut Spoiala

New Member
Multumesc.

Ok, am sa fac asa pe viitor cu linkul.

Campanula portenschlagiana - mov este de la florarie, pentru ghiveci....ma rog asa am primit informatia...si in ce am mai cautat despre ea se poate si in ghiveci...inafara infloririi problematice se tine chiar foarte bine, avand in vedere ca am transplantat-o si nu a dat absolut nici un semn ca se moleseste sau usuca, am inlaturat doar frunzele distruse in urma transplantarii atat.

Campanula isophyla alba - o am de cand era inradacinat si nu a fost dezvoltata deloc. Sta in soare PLIN in fiecare zi incepand cu ora 12:00 - 13:00 pana la apus, in ghivece suspendate, si probleme am avut cu ea o singura data la inceput cand toate 4 sau ars pe jumatate ca le-am stropit eu ca .... si dupa aceea a inceput soarele sa bata, dar si-au revenit toate foarte bine. Voi vedea la iarna cum le intretin....

Trandafirii pitici - am avut exact acelasi soi, culoare care mi sau uscat din cauza ca am avut o mica invazie de afide si eu la inceput fiind, am "reusit " sa-i oparesc si dusi au fost...dar pana la momentul respective au fost foarte frumosi si faceau flori...astia nu stiu ce au....nici nu mor nici nu sunt prea zdraveni...am sa-I iau ingrasamant granulat pentru ei.

Lavanda - asta a fost mai mult o masura de precautie...... daca tine...tine....daca nu....nu.

Busuiocul - desi creste mai bine in gradina, la mine o duce foarte bine, doar in inaltime nu vrea sa creasca prea mult...dar chiar si asa...nu ar apuca:D.

In rest in fiecare zi imi dedic dupa lucru cel putin 15 minute pentru a le "inspecta" pe toate, si dimineata inca 15 minute pentru a vedea care are nevoie de apa, si sa adaug apa in farfuriuta pentru a tine umiditate atmosferica. Am improvizat la toate ghivecele picioruse de 1 cm iar substratul l-am "facut" cu multa turba si perlit incat atunci cand ud...chiar si mai mult,... sa nu ramana ud, peste masura si sa putrezeasca radacinile, iar ce se scurge in farfuriuta sa nu atinga substratul si in felul asta imi mentine o umiditate atmosferica in jurul plantei - cat de bine am facut nu stiu...dar avand in vedere cum imi arata plantele si sunt sanatoase... zic ca e foarte bine, voi vedea la iarna cum ma descurc cu ele.

Scuze pentru eventualul Offtopic.
 
Ultima editare:

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Geo, ai plumbago!! Vreau si eu un butas, te rog, caut demult plumbago. Daca ai cumva inradacinat, si mai bine - si poate gasesti ceva interesant la mine sa-ti trimit la schimb (alt soi de clerodendron, poate? prospero?)
 

geodezia

Well-Known Member
ma iti trimti da nu am inradacinat ca sincer nu am pus dar acum stau rau cu banii pt colet
saptamina viitoare cu placere iti trimt mai multi lastari ca am de unde taia
da e bine prospero
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Multumesc! Imi trimiti oricand poti tu, si mai spre septembrie, incolo, de-abia nu apuca cine stie ce calduri pe drum :)
 

lelia

Well-Known Member
Mada ,e minunata ! 8 flori super parfumate ,esti o fericita !:visator: Atat planta cat si florile arata excelent ,se vede ca ii place la tine .Sa-ti traiasca !Felicitari!
 

lelia

Well-Known Member
Adina draga mea ,sunt muta de admiratie !:clap: stiam ca ai o multime de plante dar sunt mult mai multe decat mi-am inchipuit ,diversitate ,ingrijire ,distribuire toate la superlativ ,bineinteles ca te rasplatesc cu florile lor minunate ! Sunt cu adevarat superbe !:visator: Felicitari !!!:hug: Cactusul acela urias ,cati ani are ?e un exemplar demn de cartea recordurilor ,locuieste acolo permanent ? arata ca o pictura de maestru ,perfect !
Iar acum te rog sa-mi spui de unde faci rost de TIMP ? Nu-mi ramane decat sa-ti urez: Tinerete fara batranete ,Viata lunga si imbelsugata ,Sanatate si flori minunate !
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Multumesc mult pentru aprecieri! :*:)

Lelia draga, aporocactusul acesta nu e al meu. Eu am unul la inceput de drum. Acesta e in schimb in grija mea in lipsa proprietarei. A iernat la mine si tot aici a si inflorit. Are multi ani. Pe putin 10. Isi petrecea iernile nebagat in seama la intuneric in pivnita si primavara iesea de acolo ingalbenit, dar plin de muguri florali. La mine a huzurit la lumina si temperatura ceva mai mare asa ca a inflorit mai repede. Aici e primul val de flori, acum incepe al doilea.

In ce prriveste diversitatea, recunosc ca nu ma pot limita inca la o planta si o singura colectie. Am insa cateva in topul preferintelor, cu restul cochetez doar, tatonez terenul sa vad cum ne adaptam. Altele ma aleg ele pe mine. Toti din familie care primesc flori mi le dau invariabil in grija... Timpul... o provocare ca pentru noi toate. Insa ce nu facem pentru dragele noastre flori! Oricat timp si efort as depune, ele nu ma obosesc niciodata! Alaturi de ele imi gasesc linistea si echilibrul... ma binedispun mereu.
 

Lilia

Member
Una din orhidei a făcut un pui care a decis și el să înflorească :)


O întrebare pentru cele care au epiphyllum. Cum să determin această plantă matură deja să înflorească? Nu vrea și basta :(
 

AnDu

Active Member
Una din orhidei a făcut un pui care a decis și el să înflorească :)


O întrebare pentru cele care au epiphyllum. Cum să determin această plantă matură deja să înflorească? Nu vrea și basta :(
Astept sa.ti răspundă cineva...sunt si eu curios...
 

AnDu

Active Member
Si cate ceva din florile mele... :D flori de ghiveci dar scoase in afara geamului :D
In ultima poza e un alt iubitor al coltului meu verde :) ))
 

Atașamente

Sus