Ce plante ne-au inflorit (in apartament) - partea 2

Wow ! Ce frumoase sunt toate ! Eu am primit azi trei florii in ghivece : zambila , kalanchoe blossfeldiana si o floare foarte frumoasa rosie care nu stiu cum se numeste .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Harnice toate! (In special kohleria, caci la phale acum e si sezonul potrivit de inflorit.) Si frumoase pe deasupra! Sa-ti traiasca!
 

Lilia

Member
A propos de violete, ale mele s-au înmulțit foarte mult pe timpul iernii și aș vrea să despart puiuții. Nu prea mai am loc de alte violete că am suficiente, însă aș oferi celor care doresc, mai ales dacă sunteți din Brașov.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Harnica si violeta!
Lilia, cel mai bine ar fi sa pui anunt cu surplusul la sectiunea aferenta. Aici ar putea sa nu fie vazut de cei interesati. :-)
 

victor

Active Member
Foarte frumoase și harnice!:openrose:
Să vă trăiască și să vă bucure mereu cu frumusețea lor!:hug:
 

Lilia

Member
@Adina-Ioana , am găsit doritori de violete - niște colege de serviciu :) Dacă mai rămân, împart și cu iubitoarele de plante de aici.

@victor , mulțumesc! :)

Urmează să înflorească și un leandru care e plușv de tot, are doar în vârf niște frunzulițe. De ce înflorește acum? Habar nu am :nu stiu:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Probabil il tii la caldura. Acum ziua e tot mai lunga si isi face doar datoria. Chiar si ai mei care au iernat mai la rece au dat multe tije florale de cand e mai cald si mai multa lumina.
 

Lilia

Member
Et voila! Leandrul meu înflorit în luna martie!
I-am spus mamei de dimineață și nu mă crede. Zice că ori eu vreau să mă dau mare, ori leandrul e nebun :rofl:)

 

gabriela61

Member
Mie-mi infloresc hibiscusii si sunt caraghiosi ca nu prea au frunze dar au boboci.Mi-au inflorit cele doua calanceoe(galbena si rosie),orhideele care n-au avut nici o treaba cu iarna,am reusit sa pastrez o floare de Craciun care inca are bractee rosii(este meritul norei mele)la fel cu o azalee rosie si cu cyclamen care numai la ea traiesc si redau dupa perioada de repaus.Eu le omor cred ca le ud excesiv.Dupa ce le-am enumerat ma gandesc ca am destule flori inflorite prin casa.In afara de zambilele primite in ghiveci si care miros divin.Iarna aceasta sotul meu m-arasfatat cu ghivece cu zambile.Am avut unele roze care au facut cate trei tije florale din acelasi bulb.Nu stiu daca anul viitor cand vor fi in gradina or sa-si tina obiceiul.
 

Lilia

Member
@Adina-Ioana , sunt superbe florile tale! Am si eu un Crinul Pacii care are foarte multe fruze, verzi, mari, frumoase si sanatoase, insa este foarte incapatanat si nu vrea in ruptul capului sa faca flori :( Le pun si ingrasaminte, dar de 2 ani nu mi-a facut nici o floare. Ce I-ai facut de a inflorit asa frumos?

In ceea ce priveste Kohleria... a mea a suferit un mic accident si am rupt-o. Abia isi revine, dar sper sa faca flori ca le stiu plante rezistente. Eu am si roz cu picatele albe :D

Intrebare intrebataoare - am un puiut de Floare de ceara (cred ca este ca a ta). Cam in cati ani sa astept si eu flori atat de frumoase?
 

adrianam

Well-Known Member
Am tot facut si eu poze la florile de pe balcon, dar nu am avut timp sa le descarc.
Vara asta stau mai prost la muscate, pentru ca am ratacit sacosa cu muscate prin boxa si am gasit-o prea tarziu, asa ca acum nu am prea multe muscate inflorite!
Bougainvilleea mi-a ramas doar una din trei si abia are 2-3 saptamani de cand a pornit in vegetatie. Am mai cumparat un pui din Baumax care a pierdut toate florile si abia se acomodeaza si el cu noua locatie.
Cercelusii abia acum incep sa deschida timid cateva flori.
Doar orhideele phalaenopsis sunt inflorite , o violeta mov si cateva muscate.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
@Adina-Ioana , sunt superbe florile tale! Am si eu un Crinul Pacii care are foarte multe fruze, verzi, mari, frumoase si sanatoase, insa este foarte incapatanat si nu vrea in ruptul capului sa faca flori :( Le pun si ingrasaminte, dar de 2 ani nu mi-a facut nici o floare. Ce I-ai facut de a inflorit asa frumos?
Multumesc pentru aprecieri. In ce priveste "secretul" nu prea e niciunul. Planta asta infloreste si iarna si vara. E de talie mare. S-a indesit foarte mult, abia mai incape in ghiveci, iar solul e destul de putin. In afara de apa din belsug (e cea mai "betiva" planta a mea), lumina din plin in sezonul cald (in cel rece sta intr-o camera intunecata, dar tot infloreste) pulverizari ocazionale si fertilizant la 2-3 udari, nu am alt secret.



In ceea ce priveste Kohleria... a mea a suferit un mic accident si am rupt-o. Abia isi revine, dar sper sa faca flori ca le stiu plante rezistente. Eu am si roz cu picatele albe.
Confirm si eu. Kohleria e o luptatoare. Daca tu zici ca ai rupt-o, eu pur si simplu am masacrat-o. Am rasturnat ghiveciul mic in care era si la cadere s-a frant tulpina detasand pur si simplu planta de radacina. Abia de a ramas o portiune de vreo 5 cm de tulpina dintr-o planta atarnatoare de cca jumatate de metru. Asta se intampla vara trecuta. Urmarea se vede in poze. Florile de azi sunt ale plantei ce s-a regenerat.

Intrebare intrebataoare - am un puiut de Floare de ceara (cred ca este ca a ta). Cam in cati ani sa astept si eu flori atat de frumoase?
Las aici colectionarii de hoya sa iti dea vesti bune. Eu sunt exceptia de la regula. Eu pot doar sa spun cat de mult se poate astepta pana sa admiri florile ei. Trecusera cel putin 6 ani si planta mea era uriasa, cu multi lastari lungi de 1-1,5 m si nu vazusem inca flori... Dar si cand s-a hotarat sa infloreasca ... a facut-o la superlativ, extrem de bogat. Si de atunci infloreste an de an la fel de bogat.
 

Ionut Spoiala

New Member
Vin si eu cu plantutele mele....
Sunt la inceput de drum (din ianuarie.....mai exact) cu ingrijirea planteor...dar cred ca fac o treaba buna avand in vedere ca tin la ele foarte mult si fac TOT posibilul sa nu le chinui, ba chiar am "curmat" viata catorva pana acum. decat sa le vad chinuindu-se. Asa sunt rasplatit (si sotia e incantata de ele):

Hibiscus
http://postimg.org/image/fvnzo5df5/

Crossandra
http://postimg.org/image/9fsmgvuwx/ - Favorita 2 - neincetat infloreste

Trandafiri pitici impreuna cu lavanda Edelweiss alba
http://postimg.org/image/6o9cq9we9/ - am ceva probleme cu ei dar ei incearca sa se deschida...lavanda la anu' va inflori

Exacum - mov
http://postimg.org/image/9fx7umkap/ -era inflorit cand am luat planta(zeci avea, frunzele abia se distingeau), a pierdut toate florile si acum incepe iar o inforire...

Gerbera
http://postimg.org/image/9eiongt35/ - mai are inca 3 boboci la baza care pana saptamana viitoare vor ajunge sus sigur, si inca 2 care inca sunt jos aproape de radacini. oare poate sa sustina planta atatea flori? Am mai avut inca 1 alba si una rosie dar ii putrezise radacinile....sau asa cred ca florile au picat si nu mai faceau flori doar frunze, cand le-am scos din pamant...erau gata...darse chinuiau.


Campanula portenschlagiana - mov
http://postimg.org/image/a9589i0xt/ - a pierdut florile din momentul in care am adus-o acasa(acum 2 sapt aproape) si de atunci nici zecile de bobocei nu vor sa mai iasa....ba par ca si cum ar fi uscati...dar nu sunt....

Poissentia
http://postimg.org/image/hzc0en39d/ - am avut ceva viermisori la radacini ca se usca incet dar sigur....am curatat tot, schimbat pamant si pierduse toate frunzele, acum revine la viata.

Gardenia jasminoides
http://postimg.org/image/u55t2s7cx/ - Favorita 1 - pare mica in imagine dar e mai deasa din alt unghi (credcatrebuie sa-i pun ghiveci mai mare ca simt radacinile deja deasupra pamantului)...am fotografiat partea cu cele 2 flori deschise...de 3 saptamani odata la 3-4 zile o flore se deschide iar alta sunt nevoit sa o inlatur, tot in acest timp au fost cate 2 flori, si inca nu a terminat mai are boboci muuuullltttiiii dincare doar 4 au picat pana acum fara a inflori.


Busuioc genovez
http://postimg.org/image/j84he0kld/
http://postimg.org/image/eq26lx4jl/
http://postimg.org/image/ov0ubhn41/ - nelipsita aroma din bucatarie, la cat de repede creste , nu am timp sa-l mancam, ba chiar il folosim la aproape orice, inclusiv in apa de baut....si acus fac pesto cu el...


Begonia tuberhybrida illumination white
http://postimg.org/image/9q4qdyywx/ - desi nu-i merge bine deloc a facut cativa boboci si , o floare deschisa....am mai avut si portocalie dar se uscase prea tare si mi-a fost mila sa o chinui...asta pare sa-si revina incetisor dar....acus isi termina sezonul....


Campanula isophyla alba
http://postimg.org/image/xslk8ufk1/ - am luat 4 bucati acum 1 luna ...erau cat 1 deget, acum cea din foto are 3 bobocei mai marisori si in jur de 15 inca mici....desi e mica inca. celelate 3 sunt putin mai mici dar inca nu vad daca lastareste sau au boboci.

Mai am un impatiens care se vede partial in foto alaturi de crossandra...dar nu-i merge bine deloc...a pierdut florile cand l-am adus acasa acum 2 saptamani di ceva....si in fiecare zi am strans bobocii...acum mai are doar cativa dar nu ii pierde si nici la viata nu revine....


STEPHANOTIS FLORIBUNDA va fi urmatoarea achizitie....oare o pot adapta in ghiveci suspendat?!....voi vedea.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Arata bine plantele tale, Ionut :)- ai cateva care sunt clar de gradina si nu stiu cum vor rezista in ghiveci (trandafirii, campanula)
Vezi ca ai optiune din postimage.org sa incluzi direct imaginea, nu doar linkul - din "show codes"faci click pe optiunea "thumbnail for forum"si alegi varianta de dimensiune mai mica
 
Sus