Ce plante ne-au inflorit (in apartament) - partea 2

gabrielais

Active Member
vivi23ro a spus:
Gabrielabis ce soi de ceropergie e asta? la frunza seamna cu stephanotisul?
vivi, uite ce scrie pe eticheta: Cerpegia sandersonii-African Parachute Plant; mai multe as vrea si eu sa aflu deoarece am primit-o cadou si informatiile de pe eticheta nu lamuresc toate aspectele;
doina si ira, multumesc :oops:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Sica dragă, piticuţii de rhipsalidopsis sunt mortali! :eek: :clap: Îmi place enorm planta asta şi nu prea am noroc de ea, dar nu mă las cu una cu două. :wink:

Aşa că am o curiozitate. Nu prea e perioada lor de înflorire acum, aşa că spune secretul... Cum de îi ai înfloriţi acum? Sunt proaspăt cumpăraţi, ori ai ţinut plăntuţele la căldură? Şi în acest caz nu le-ai oferit repausul de care se zice că au nevoie? Detalii, te rog! :rugaciune:
 

sicamin

Member
Adina ,rhipsalidopsis i-am cumparat luna trecuta si aveau deja boboci ,dar mici ,doar cat sa se cunoasca culoarea . I-am pus intr-o camera unde e mai racoare si nu i-am mai miscat din loc.I-am udat odata pe saptamana si acum sant in plina inflorire. Eu vreau sa-i pun intr-un singur ghiveci,dupa ce le trec florile ,si voi primi si unul alb.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Aşa mă gândeam şi eu. Mulţumesc, Sicamin! :D Să ai parte de piticuţi! Sper să le meargă mai bine după transplantare decât alor mei de anul trecut. Deşi am respectat procedura cu tot dichisul, am pierdut jumătate din plante, iar restul stagnează. Nu le-a apărut nici măcar o frunzuliţă nouă. Dar nu mă las păgubaşă. :wink:
 

Tulipa

Member
Trandafirul dvs seamana mult cu al meu. Si al meu, cand infloreste, tot asa este.
Eu am gasit in Carrefour, la reducere de la 29 ron la 4.99, un Jasmin foarte amarat. Era aproape uscat. L-am luat, l-am adus acasa, l-am udat si a inflorit. E adevarat, mai timid pentru inceput, dar avem rabdare.
 

elipopa

Active Member
sunt superbe, am avut si anul trecut in casa de 8 martie, acum sunt in gradina, abia astept sa infloreasca!!
sa ne traiasca!!
 

Tulipa

Member
Ghia-don, si mie mi se pregateste tot o Passi. Are un bobooooc...... :eek:
Acuma bobocul e si mai mare, ca poza asta e facuta cu vreo 4 zile in urma. Am observat ca creste si se deschide extrem de incet.
 
Sus