Ce plantă este această minune?

Lilia

Member
Bună tuturor :)

încerc să identific această plantă pentru că nu știu cum s-o îngrijesc. Cineva a abandonat-o pe casa scării, cu ghiveciul spart și vai de capul ei. Am adus-o la cald, deși nu mai aveam nici o speranță că își va reveni. Nu știu, însă cred că frigul i-a priit pentru că și-a revenit spectaculos și a înflorit minunat.

Nu știu însă ce plantă este și cum ar trebui s-o îngrijesc „ca la carte”. Dar, mai ales, aș vrea să știu cum s-o înmulțesc și să n-o pierd.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Este un dendrobium nobile, o orhidee. Cauta topicul ei dedicat si vezi exact cum sa o ingrijesti :)
 

Lilia

Member
Mai am o plăntuță care bănuiesc că ar fi din familia cactușilor, însă aș vrea să fiu sigură pentru a ști cum să o îngrijesc mai bine. Am „șterpelit-o” de undeva și anul trecut mi-a făcut o singură floare superbă :)

 

Lilia

Member
@LadyBug , eu știam altă plantă căreia îi spun Limba soacrei :)

Am căutat informații despre epiphyllum și este exact planta mea.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cate bordeie, atatea obiceiuri! Intr-o parte i se zice "limba soacrei" sansevieriei, intr-alta parte opuntiilor si in alta parte epiphyllum-ului. De asta cu denumirile stiintifice vorbim cu totii aceeasi limba. Ce ai tu e intr-adevar epiphyllum. Sa iti creasca mare si sa se umple de flori. Acest cactus epifit are topic dedicat in sectiunea de "cactusi si suculente" aici.
 
Sus