Ce ne facem cu plantele otravitoare ?

anasstasia

Active Member
Me imi sint tare dragi nucii. Nu o sa uit vreodata o casa pe care doream sa o cumpar si care avea in curtea imensa un nuc care avea peste 100 ani. Un arbore mai maiestuos, mai falnic nu mi-a fost dat sa vad. Arata senzational. Ma vedeam sint sub el la o vorba cu cei dragi....
Intotdeauna mi-am dorit nuc in curte si am fost foarte bucuroasa ca avem si noi unul (destul de pricajit insa), in curtea casei pe care am cumparat-o.
 

gino

Member
Edelweiss a spus:
Crinul emana CO2 si respira oxigen.
Nu ma pricep foarte tare la ...anatomie , totusi, afirmatia cred ca este ...gresita ! :D
Sunt prietenul tuturor, inclusv al tau Edelweiss...asa ca ...poate ne explici cum vine treaba cu ..."emana" si ..."respira "
In rest, am inteles cum sta treaba cu florile de crin... :D

Scuze si moderatorilor ca am intervenit... :D
 

Edelweiss

Active Member
`Nu vad de ce nu mi-ai fi prieten, Gino :D
In loc sa absoarba CO2 din atmosfera si sa elibereze O2, crinul are o particularitate: este un consumator de oxigen si elibereaza CO2, la fel ca omul.
 

gino

Member
Multumesc de raspuns Edelweiss, acum explicatie este mult mai buna.
Prima era usor ambigua, repiratia avand doua momente, cel de inspiratie, urmat de expiratie.
Nu stiam de particularitatea crinilor, eu crezand ca mai degraba uleiurile volatile degajate de flori sunt responsabile de efectele mai sus mentionate.
Poate ca efectele sunt generate de ambele situatii...
In alta ordine de idei, trebuie sa stiti ca si cactusii procedeaza aidoma crinilor. Consuma oxigen si elibereaza bioxid de carbon.
De aici si credintele populare conform carora nu este bine sa ai cactusi in casa si ca acestia aduc...ghinion !
 

sicora fabian

Active Member
Noaptea, toate plantele au nevoie de oxigen pentru respiratie.
Cred ca Edel s-a referit la florile taiate de crin, insa tot nu consuma mai mult decat alte specii. Asa cum a spus Gino, parfumul este de vina!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Unele parfumuri (prin uleiurile volatile ) sint daunatoare in conditii de mediu inchis. Am dus odata un crin cu parfum foarte discret cu masina. Afara abia daca iti bagai nasul in floare sesizai un parfum. In masina insa dupa aproape o ora de condus (si cu geamuri deschise din cind in cind) a trebuit sa ma opresc si sa ma dau jos din masina pt ca nu mai suportam parfumul si efectiv eram ca drogat, ma durea capul si imi era rau, si asta de la 2 flori. Mi-a trebuie 30 de minute ca sa imi revin, am rupt florile respective si mi-am continuat drumul, si chiar daca masina fusese aerisita si florile rupte (nu si bobocii).. tot au fost ceva urme de parfum de la flori care imi dadeau dureri de cap.
Mentionez ca pe mine nu ma doare capul de la flori sau din alte cauze... dar atunci am simtit pe propria piele ce inseamna sa ai o concentratie mai mare de uleiuri volatile intr-un spatiu relativ inchis.
Asa.. si toate astea se intimplau cu aerul conditionat mergind in masina.. si ca masina era un microbuz cu 6 locuri... deci nu chiar mica.

sicora fabian a spus:
Noaptea, toate plantele au nevoie de oxigen pentru respiratie.
Cred ca Edel s-a referit la florile taiate de crin, insa tot nu consuma mai mult decat alte specii. Asa cum a spus Gino, parfumul este de vina!
 
Sus