Ce facem cu narcisele,zambilele,din ghiveci?

helisananca

Member
pai gardina nu am :) da nu pot sa scot bulbul???sa il pastrez undeva la umbra si racoare?pana la anul?oricum inca sunt frunzele verzi ..si le am in jardiniere care chiar nu as avea pe unde sa le pun pana la anul :(
 

aleynad

Active Member
Moderator
:| apoi anca eu iti doresc mult succes, eu intr-un an am facut ca tine, pe vremea cand stateam la apartament, si mi s-a uscat bulbul de zambila in ghiveci, desi il pusesem ca tine la pastrare :?
 

helisananca

Member
:( eu am sa incerc am sa pun si putin pamant in pungulitele in care i voi pastra si la cateva saptamani am sa umezesc cu seringa putin :? m-am gandit eu cu mintea mea :rofl: insa pana atunci inca sunt afara :)
 

helisananca

Member
am taiat florile ingalbenite..narcisele.zambilele,insa inca sunt verzi frunzele si foarte sanatoase,as vrea sa scot bulbul sa il tin la pastrare...va trebui sa astept sa se usuce si frunzele pana sa scot bulbul??
 

Fleur

Active Member
Da, trebuie sa se usuce frunzele inainte de a scoate bulbul. Pune-i si putin ingrasamant sa acumuleze bulbul rezerve pt anul urmator :wink:
 

dana_rusu

Member
imgrasamint complex sau lichid pe care-l folosesti la celelante flori,lasi frunzele sa moara ,,natural ,,astfel vor inflori la anul ,in toamna cand adici celelante flori in casa le replantezi .
 

Fleur

Active Member
Ai procedat bine Diana, fiidca bulbul va acumula substante din pamant si anul viitor va inflori la fel de frumos.
 

ZiRA

Member
Ieeeei, am găsit topicul potrivit :D

În primăvară am cumpărat câteva ghivece cu lalele, narcise și zambile, iar acum vreo lună mi-au făcut surpriza să răsară iar. După ce s-au trecut în primăvară le-am ținut pe balcon, neudate. De când a dat frigul și zăpada le-am mutat în casă. Zambila a înflorit - deși a fost foarte mică!! Mică, mică și pitită, dar parfuma camera bine :D

Lalele și narcisele stagnează... n-au mai crescut deloc.... aveți vreo sugestie?

 

claude

Well-Known Member
Moderator
Poate au nevoie de niste ingrasamant, din moment ce nu a fost schimbat pamantul presupun ca e epuizat de nutrienti :?
 

ZiRA

Member
Aha ;-) Îngrășământ le-am mai pus în apa când le udam... am să le schimb pământul să vedem dacă le urnesc așa. Merci!
 
Sus