Ce am eu aici?

Cristian R

New Member
Asadar, ce am eu aici?

!n gradina este un "tufis" ca sa zic asa inalt de aproximativ 1,8 metri care a inmugurit. Am atasat o fotografie cu mugurii acestuia pentru a ma ajuta sa stiu ce specie este. Daca mugurii sunt prea mici pentru a identifica specia revin mai tarziu cu alta fotografie.

Multumesc anticipat!

IMG_20220501_113736.jpg
 

crysty

Active Member
Nu cunosc ce este. Am deschis tab nou in Chrome cu poza, am dat zoom la 250x dar tot nu am habar ce poate fi. Mugurii aia imi par mai degraba boboci de inflorescenta sau poate ei insisi sunt o inflorescenta falsa pentru ca se vad pe sub ei frunzulitele tipice care apar de obicei sub flori.
Daca nu stie aici pe forumul asta nimeni ce este, si aveti cont creat pe siteul Quora, postati intrebarea acolo (e in engleza siteul) in sectiunea de gradina sau plante si sunt sigur ca cineva din lume are un raspuns. Eu am incetat activitatea pe Quora (De citit pot citi dar nu pot raspunde la comentarii) pentru ca incepuse siteul sa ceara numele real al userilor probabil ca sa aiba o garantie ca informatiile de acolo sunt bune, si nu sunt de acord cu asta , asadar mi s-a restrictionat accesul la postat comentarii.
 

Cristian R

New Member
Sper sa fie o planta utila gradinii, decorativa ori comestibila. Chiar nu as vrrea sa a fie un tufis/boschet inutil. Voi reveni cu noi fotografii mai tarziu, cand mai cresc frunzele si mugurii.
Multumesc inca odata tuturor pentru ajutorul acordat.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Vino cu poze ulterioare..... poate fi un viburnum. Dupa frunze ar putea fi si o varietat de soc... dar ramine de vazut tipul de frunza si floare.
Si da... aia sant muguri florali.....
 
Sus