caut pipeta plastic

gomez99

Well-Known Member
caut niste pipete de plastic cum sint cele din foto. a vazut cineva asa ceva pe la un magazin de hobby, acvarii, farmacie, ceva? am gasit online, da nu vind decit cu suta de bucati iar mie imi trebuie vreo 10. sint de 3 si 5 ml si sint pina intr-un leu bucata
Pipeta.jpg thumb.jpg
 

crysty

Active Member
Pipetă de plastic gradata de 3 ml online se găsește și aici https://m.emag.ro/pipeta-pasteur-gradata-3ml-plastic-30-buc-ambalate-individual-5/pd/D251KCBBM/?X-Search-Id=fcdb3f357d8daaeb2e6c&X-Product-Id=38917307&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view la 35,70 lei , 30 de bucăți iar transportul costa 20 de lei .
Sau aici http://www.indoorgardens.ro/masura-dozare/dozare/pipete/pipeta-gradata-3-ml-d costă 1 leu bucata și transportul este 18 lei . Tot de plastic și tot de 3 ml și tot gradata la fiecare 0,5 ml și perfect identice cu cele de pe eMag , degeaba spune în descriere că au inserții de bumbac, că nu au nimic niciun bumbac, am cumpărat eu de pe site-ul asta indoorgardens.ro niște vitamine Hesi Supervit pentru plante și am pus în cosul de cumpărături și 5 pipete.
Tot de astea se găsesc și la farmacie ,am cumpărat eu odată ultima pipetă și era de 1 ml.
Pentru măsurat la soluții pentru plante mai buna e una de 3 ml, eu prepar 5 litri de soluție (cel puțin, câteodată ) și e mai spornică pipeta de 3ml.
Am folosit pipete des pe teren unde mă duceam sau unde eram chemat și vreau să spun că pipetele astea sunt de rahat că sunt lipite in fabrica din 2 jumătăți in partea de sus și se dezlipesc sus la folosire intensivă și nu mai trage soluția din sticla când strangi de ea din cauză că pătrunde aer sus, cedează lipitura aia și trebuie să o înfășori sus cu bandă scotch ca să mai țină o vreme. Dacă folosești intensiv pipeta cum ar fi o dată pe zi atunci trebuie să îți cumperi mai multe.
Parca sunt făcute intenționat să nu țină mai mult timp.
Când trebuie sa pun cate o picătură cum ar fi de Hesi Supervit atunci folosesc o seringă de insulina fara ac.
Dacă nu găsești pipetă nicăieri poți să te duci la farmacie și cumperi niște seringi de plastic de 1ml , de alea pentru insulina, sau de 2,5 ml și folosești o astfel de seringă, dar fara ac. Dar tot așa dacă folosești intensiv, trebuie sa cumperi vreo 2-3 in plus că văd că se șterge vopseaua de la gradații de pe ele. Nu sunt scumpe , o seringă de insulina de 1ml m-a costat 0,45 lei.
 
Ultima editare:

gomez99

Well-Known Member
merci. inca nu le-am terminat pe cele de la tg mures. dupa ce am cumparat eu au inceput sa apara pe ici pe colo. pe mine ma multumesc, eu folosesc odata pe saptamina.
 

crysty

Active Member
merci. inca nu le-am terminat pe cele de la tg mures. dupa ce am cumparat eu au inceput sa apara pe ici pe colo. pe mine ma multumesc, eu folosesc odata pe saptamina.
Cu plăcere. Eu am avut perioade în iunie și iulie când foloseam pipeta și de câte 10-20 ori chiar și 30 de ori pe zi , că făceam soluție multă și în 2-3 zile trebuia să schimb altă pipetă. Acum folosesc pipeta doar cam de 2 ori pe săptămână și nu am mai schimbat alta de 1 lună de zile .Acum da, e altă treabă, ține mai mult așa.
 
Sus