Caut malin

danceonline

Member

happy

Well-Known Member
Multumesc Daniel de informatii,nu stiam ca se numeste prunus padus!Da eu vreau pt. albine sa am in gradina dar si sa fac mai departe puieti sa dau la altii.Arata excelent arborele tau!!:visator:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
happy, puieti din ce vrei sa faci, din seminte? La ce varsta infloreste?
 

happy

Well-Known Member
Crezi ca stiu Claudia?Din butasi cred ca se inmulteste mai usor sau prin marcotare aeriana.:wink: Cred ca si din seminte dar este mai greoaie aceasta inmultire.
 

adrianam

Well-Known Member
Si mie mi-ar place unul. Am citit ca s-ar inmulti din lastari iesiti din radacini sau din seminte.
Dar malinul lui danceonline nu pare sa aiba lastari din radacini. Sau ii taie mereu?

Danceonline, m-am uitat prin albumul tau pe sunphoto!
Ai o curte superba si bine intretinuta! Sa fiti sanatosi sa va bucurati de ea!
Cati mp ai acolo? Cred ca peste 2000mp!
 

danceonline

Member
Multumesc pentru aprecieri; malinul care se vede in pozele mele este unul din cei trei pe care ii detin, toti plantati in 1999 (16 ani!); se pornesc "incet-incetisor", dar au crescut destul de putin in ultimii 3-4 ani; au o coroana globuloasa, inaltimea acum ~ 10m, nu stiu cat vor mai creste; nu stiu ce nevoi de sol si apa au, caci nu le-am oferit conditii deosebite, se descurca singuri. Nu stiu sub ce forma au ajuns in gradina mea, caci nu i-am plantat eu. Nu cred ca inmultirea prin seminte este cea mai fericita alegere, caci la mine e plin de seminte dupa ce cad fructele (bobite mici, negre, amare, in ciorchini; nu sunt toxice, dar nici nu au ce manca din ele pentru ca au un sambure mare si o pulpa foarte fina) si nu am remarcat plantute noi din ele; e drept ca nu m-a interesat si oricum erbicidez selectiv periodic gazonul...
Face niste lastari de la baza trunchiului, asemanator cu teiul, dar nu din pamant, ci practic din trunchiul principal, deci fara mustati daca este taiat.

Imi place pentru ca este primul arbore care infrunzeste si infloreste, dand startul primaverii, impreuna cu lalelele ;-)
Inflorit este superb, iar seara o placere sa stai sub el ;-) - Floare de malin

PS: Daca cineva este extrem de interesat de multiplicare, pot oferi lastari, doar sa imi spuneti din timp si sa-mi reamintiti, pentru ca ii tai periodic.

PS2 (pt Dl Istrate, dar nu numai): daca vreti sa incercam marcotajul aerian, va trebui sa ma invatati cum, dar sunt deschis la experiente noi ;-) Nu cred ca va amintiti, dar am trei Albitzia de la Dvs (plantate in 2011) si, dupa ce in 2012 au inghetat cu toata protectia pe care au avut-o si au dat un trunchi nou la 20 cm deasupra solului, anul trecut si-au dat cu adevarat drumul si au si inflorit ;-) Arata asa !
 

happy

Well-Known Member
Imi aduc aminte de albizii,am adresa ta de atunci.Arata foarte frumos aleea cu albizii,felicitari!
Un exemplu de marcotaj aerian la smochin,dar merge la orice arbore
Sau acesta,foarte importanta este foita de aluminiu care refelcta razele solare si nu duce la evaporarea apei.In al doilea film foloseste muschi de padure,cel mai bun pt. inradacinari de butasi.Cine are padure aproape.

 

danceonline

Member
Daa, pare relativ simplu, as putea incerca :nod:
Dar, cunoscandu-ma cat de repede abandonez proiectele care nu ma intereseaza in mod deosebit, va recomand sa nu contati pe mine ca unica sursa... :(
 
Pe ramuri inflorescente cafenii, prunus padus denumirea latina, are întrebuințare medicinala, am de la un arab achizitionata planta
 
Sus