Caut/cumpar bonsai

Ionut674

New Member
Vreau sa imi achizitionez un bonsai dar problema este ca nu gadesc niciun site bun sau un magazin de specialitate daca ma poate ajuta cineva cu un site. Multumesc.
 

crysty

Active Member
Eu am cumparat un buxus la ghiveci mic de la dedeman , cam o luna in urma, am dat pe el vreo 12 lei :

Nu e chiar asa de mare pe cat pare in poza si urmeaza sa il tund . Problema e ca nu am timp sa caut niste exemple de tuns buxusul pe internet ca sa il fac bonsai ,plus ca nu am vas mic de bonsai inca, vreau sa imi fac unul in vreo 2 luni dupa ce ma mai eliberez cu rasadurile.
Bonsai inseamna un arbore foarte mic, care e crescut in vas mic si care se miniaturizeaza din cauza spatiului . Poti sa faci bonsai din orice copac vrei, chiar si din pui de cires din samanta.
Mai bine iti cumperi un buxus si ti-l faci tu bonsai daca ai ceva timp de alocat pentru asta.
Merge si se recomanda si din ienupar dar asta e conifer si creste mult mai incet.
Daca cauti sa cumperi unul o sa ajungi la faliment ca astia sunt scumpi si risti sa se si usuce daca este vreo specie exotica pretentioasa.
Asa cu o specie autohtona ai mai multe sanse sa te bucuri mult timp de el.

Ca sa iti raspund la intrebare cu linkuri, pai vezi aici :
- https://www.dedeman.ro/catalogsearch/result/?q=bonsai&per_page=36&page=1&order=score&store=40&utm_expid=.DyP8Zb_4Q06LzSGD411zlQ.0&utm_referrer=https://www.dedeman.ro/galati/ingasamant-universal-kristalon-gold-granule-0-5-kg/p/7027646&category=3732&version=1
- https://www.emag.ro/search/plante-ghiveci/bonsai/c?ref=srcql
- https://www.floridelux.ro/plante/plante-apartament/bonsai/
- https://secretgarden.ro/84-bonsai
- http://www.flowertime.ro/bonsai/
- http://design-floral.ro/45-magazin-bonsai-online
- https://www.gardenexpert.ro/plante-ornamentale/bonsai/
- https://www.ikea.com/ro/ro/search/?query=bonsai
- https://www.magnolia.ro/cautare/?src/bonsai/
- https://www.pepiniera-gradinaverde.ro/arbori/bonsai
Astea sunt rezultate de cautari pe google. Sa te uiti si la taxa postala de expediere ca sa stii la cat sa te astepti in total.
 

Ionut674

New Member
Multumesc de sfaturi si de link uri chiar imi sunt de ajutor, cand voi decide sa imi iau unul o sa postez aici. O zi buna.
 

Ionut674

New Member
Am achizitionat un bonsai din dedeman, l.am replantat deoarece era intr o stare proasta. Acum nu imi dau seama ce tip de bonsai este. Multumesc.20190504_201409.jpg
 

crysty

Active Member
Nu cunosc specia , ar trebui sa aiba o eticheta ghiveciul cu denumirea in latina a copacelului sau poate scrie pe bonul fiscal.
Eu deocamdata nu mai am drum la dedeman dar daca aveti drum pe acolo iarasi, treceti pe raionul de gradina si intrebati un angajat de la gradina daca se poate afla denumirea copacului, ori in romaneste ori in latina ori in engleza, nu conteaza, macar un cuvant de stiut .
 

crysty

Active Member
Sus