Cattleya

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

CristianG

Well-Known Member
IRINA2714 a spus:
depinde
50 lei cea mai scumpa
de ce te miri?ai fot vreodata in Deva?nu suntem chiar in mijocul padurii.din colectia mea care numara peste 70 de orhidee doar epidendrumul nu e din Deva.in rest toate sun de aici
Superbe...Cattleya in Brasov nu se gaseste aproape deloc.La cum arata aceste flori 50 de lei merita.Felicitari penru achizitii!Se pare ca la tine acolo in Deva exista multe locuri unde se vand orhidee, iar una dintre ele este si Cattleya.. :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cateva Cattleyute am si eu, dar mai vreau :oops: :Asta a avut probleme de la achizitie si a murit. :cry:


Si pe astea le astept la cotitura:
 

IRINA2714

Member
din ce imi dau eu seama nu au florile mari.cele cu flori mari au cate o singura floare mare si parfumata si cate o singura frunza pe tija.a mea cea verzuie miroase a vanilie cu lamaie.
am si eu cea rosie si cea portocalie asa
si mai am unele ccu floarea mica, la fel sunt si plantutele dar inca nu le stiu culorile, le-am luat la reducere neinflorite
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Dintre ele 2 sunt potinare, 1 epicattleya si 1 Brassoleliocattleya. Celelalte 2 nu stiu inca.
 

roxy

Member
Am si eu 2 dar nu am reusit sa le fac sa infloreasca. Isi formasera "tecile" de unde trebuia sa iasa tija dar s-au uscat. Nu stiu ce le-a nemultumit :cry:
 

ena

Member
Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Anul trecut prin primavara am luat doua ghivece cu cattleye: una portocalie si una rosie. La cea portocalie dupa o luna doua a inceput sa ii mearga rau. Am schimbat-o atunci in alt ghiveci cu pamant agro pentru orhidee (nu am gasit nimic altceva in Iasi). Nu a murit, dar nici foarte bine nu este. I-a dat un puisor care a crescut foarte greu. Acum puisorul a vrut sa infloresca dar a iesit o singura floare scofalcita care nici tija nu a facut. Precizez ca am pus-o intr-un ghiveci normal de plastic. Pe cea rosie nu am mutat-o si acum e musai sa o schimb ca deja se vede ca nu mai este ok, desi a facut doua floricele. Cum sa procedez? Am citit ca radacinile trebuie aerisite. Sa fac taieturi in ghiveci? Poze inca nu am facut, dar cand ajunga acasa fac.
 

giulia

Member
dupa ce iwanagara si-a terminat inflorirea , i-au dat 2 pseudobulbi care cresc frumos si repede .insa in ghiveci mai erau pe langa planta inflorita 3 pseudobulbi mai mici in diverse stadii de crestere care asa au incremenit , dupa cum si aceste 2 plantute care erau mult mai mici insa independente ca radacini .le-am scos , aveau radacinile lor nu-mi amintesc daca sunt legate , dar parca nu , le-am pus in muschi de cascada urlatoarea cu putin cocopeat si acum cresc si ele .mai jos de ce se vede este radacina . exista o explicatie pentru care nu au acelas aspect , sunt din semintele plantei / florii ?
 

IULIA

Active Member
sint pseudodorminzi, obtinuti initial, din ei rasarind apoi planta mare. daca au inceput sa creasca e de bine. :D
 

giulia

Member
pai da , cresc , dar i-am despartit de plantele mari din ghiveci si nu pareau legati de ele - sigur n-am rupt nimic .inseamna ca de la plantele aste se formeaza rizomul din care se formeaza noi pseudobulbi ?
 

IULIA

Active Member
da.
sa ai grija Giulia, cattleya e super tare de mofturoasa. mai ales la transplantat si despartit. sint plante care isi revin fff greu din asa ceva.
sa ai spor.
 

giulia

Member
Iulia eu n-am de gand sa despart plantele din ghiveci .cate plante maxim trebuie sa fie insirate pe rizomul ala ? ziceam de pseudodorminzii aia ca i-am scos din ghiveci si nu erau legati pe acelas rizom cu ceilalti pbulbi .oricum , sunt separati de vre-o 2 saptamani .mi-ai zis de la inceput ca sunt sensibile si pentru ca in fiecare ghiveci am cate 2 pseudobulbi noi si frumosi si luciosi in crestere nu vreau sa-i tai avantul .
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Daca zice Iulia asa e ca e "master" la orhidee - dar eu vreu sa stiu daca chestiuta aia mica, cea mai din dreapta din prima poza e un viitor preudobulb care va face si o tija de floare???
 

giulia

Member
da, chestiuta va creste , uita-te la poza mea pusa putin mai sus si va deveni un nou pseudobulb care speram ca va inflori .
dupa cum vezi in poza mea , trebuie sa creasca destul de mult si cred ca tot mai creste pana se va ingrosa .
 

IULIA

Active Member
da,e un pseudo nou. la cattleye pseudo dau o singura data floare, din pacate.
dar trebe lasati acolo sa produca altii noi.
cam la 6 luni de la aparitie trebe sa infloreasca.
spor la treaba. :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus