Cattleya part II

Roxanna

Active Member
Da, din pacate este scump. Daca eram mai aproape faceam o comanda comuna si imparteam pretul de transport. Poate mai gasesti pe cineva pasionat de orhidee in orasul tau.
O alta varianta mai ieftina este sa comanzi pe net de la florarii din Bucuresti. Sunt vreo cateva care livreaza si in alte orase. Sau daca preferi, iti cumpar eu din Bucuresti si ti le trimit prin posta. Aici costa in jur de 60 de lei planta, iar transportul cred ca inca vreo 10.
 
Ultima editare:

diana999

Active Member
Iti multumesc frumos, esti o draguța, dar nu pot sa te pun pe drumuri.
O sa urmaresc florariile on-line si o sa mai studiez furnizorii. Cel pe care l-am gasit este tot din Germania dar are plante mici si scumpe.
 

Roxanna

Active Member
Frumoasa forbesii cu coloritul ei pastelat,....este parfumata... ?
Nici nu stiu. Am apucat doar sa-i fac poze în prima zi când s-a deschis, apoi am plecat în vacanță. Atunci nu avea miros, dar, la cattleya, de obicei mirosul se simte la 2-3 zile după ce s-au deschis florile. Sper sa mai fie deschisa cand ma intorc suficient cat sa-mi dau seama daca este sau nu parfumata.
 
Ultima editare:

Roxanna

Active Member
Update forbesii. De-abia astazi s-a ofilit, deci a fost în floare cam o lună. Parfumul este unul plăcut, dar foarte discret. Se simte doar daca mirosi floarea de foarte aproape.
 

Roxanna

Active Member
Încă o minunăție exotică la prima înflorire la mine: Cattleya Greyae (C schofieldiana x C velutina). De data asta și parfumul e pe masura!
20170924_152028.jpg
Este o mare bucurie când înfloresc orhideele pe care le-am cumpărat de mici. Unele au reușit performanța sa ma surprindă înflorind mai repede decat ma asteptam, pe altele le astept răbdătoare să creasca... Dar fiecare a reușit să mă surprinda cu o floare mai mult sau mai putin altfel decat ma asteptam.
 
Ultima editare:

Roxanna

Active Member
Epc. Siam Jade, prima înflorire la mine.
In urma cu un an și jumatate, am cumpărat o mica diviziune care avea doi bulbi. Totusi, s-a dovedit viguroasă și mi-a răsplătit îngrijirea cu 5 floricele.
20171105_133801.jpg 20171105_133733.jpg
 
Sus