Cattleya part II

Roxanna

Active Member
Din pacate asa este, se gasesc greu. Dar, din fericire, spre deosebire de orhideele monopodiale, cele cu bulbi se pot diviza. In timp, pe masura ce ne cresc plantele, poate facem niste schimburi intre noi. :)
 

Camik

Active Member
Fetelor aveti de dat la schimb cattleya?Ati reusit sa le inmultiti?
Am de dat din cea rosie ( doar la schimb).Nu este parfumata.20151116_142655.jpg
 

Daniela Dany

New Member
Este foarte F.frumoasă! Superba rosie!:openrose::redrose::rose2::openrose:Felicitări!Nu am avut curajul să fac acest pas, dacă nu cer prea mult te rog, să-mi spui când și cum este recomandat sa despart puiuți. am citit ca nu mai infloreste
in anul urmator.:-)
 

Camik

Active Member
Am scos-o din ghiveci si am taiat cam pe la jumatate.Am despartit usor radacinile si am plantat la loc doar adaugand scoarta.Nu sunt toate pretentioase . Am in schimb una alb-verzui cu mov in mijloc care este f pretentioasa.
 

Roxanna

Active Member
Eu am vreo cateva, cu destui bulbi ca sa fie divizate (in general, trebuie sa ramana minim 3 bulbi si un lastar sau un nod viabil pentru fiecare diviziune). Toate cele pe care vi le-am aratat au multi bulbi. Insa, le-am schimbat de curand mediul. :(
Nu-mi vine sa le transplantez din nou, pentru ca, de obicei, toate radacinile batrane mor. Asa ca as vrea sa mai astept pana se invecheste substratul sau ghiveciul devine neincapator si atunci o sa le divizez.
 

Roxanna

Active Member
Fetelor aveti de dat la schimb cattleya?Ati reusit sa le inmultiti?
Am de dat din cea rosie ( doar la schimb).Nu este parfumata.Vezi atașament 2392
Am analizat situatia si as putea sa divizez una dintre plantele mele, cea care are cei mai multi bulbi. Chiar daca a fost schimbat substratul de curand, e bogata si sper sa mai reziste la o mutare.
Este o cattleya mini, lc. Chian-tzy 'sunset', portocalie. Prima poza este de pe net, ca pe asta nu mi-a trecut prin cap s-o fotografiez cand a inflorit, dar seamana destul de bine.
 

Atașamente

Ultima editare:

Camik

Active Member
Cred ca m-am exprimat gresit si imi cer scuze.Ma-m referit la cattleya pe care a aratat-o Gradinar 1.
 

Roxanna

Active Member
Să vă arăt și numărul 2. Se numește Lc Miva Remi Marie și s-a deschis astăzi. A fost o surpriză și pentru mine, pentru că atunci când am cumpărat-o nu avea flori și nu eram sigură la ce să mă aștept. S-ar putea să-și mai schimbe culoarea în următoarele zile. În imaginile de pe internet este portocalie, iar a mea este chiar mai roșie decât se vede în poze.
 

Atașamente

Ultima editare:

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
@Roxanna, felicitari, arata minunat! Culoarea e de senzatie!!
Am descoperit si eu azi boboci la una dintre cattleya si la papucel. Asta pe langa tijele nou crescute de la phale :) asa ca le astept cu maaaare drag!!
 
Sus