Cattleya part II

Roxanna

Active Member
Din pacate, nu prea se gasesc. Eu le comand din strainatate, din Franta si Germania. Pretul incepand cu 7-8 euro, puiutii. Dar mai platesti si trasportul. Daca mai gasesti pe cineva, macar impartiti taxa de trasport.
 

Daniela Dany

New Member
Bună seara, urmărește și la Hornbach uneori aduc plante deosebite chiar daca au preturi mari!.:roundflower:Dacă găsim și alți iubitori ai acestor am putea sa facem o comanda comună din Germania.
 
Ultima editare:

LadyBug

Well-Known Member
Nu merita comanda comuna in Germania decat daca iei foarte putine plante, transportul e 17 euro pt vreo 20 de plante mature, dar daca faci comanda comuna mai platesti si transport intern, plus timp dublu de asteptare, chiar nu merita!
 

andreiacamelia

Active Member
A fost o perioada in care se gaseau mai peste tot. Au disparut subit de la vanzare. Pentru mine Hornbach e foarte departe. La comanda din alta parete nu stiu ce sa zic. Am mai luat din Germania, nu Cattleya, dar nu mi-a rezistat nimic. Recunosc ca o parte din vina am avut si eu. Finally, am gasit una fara flori. Sa vedem cum ne acomodam.
https://andreiacamelia.sunphoto.ro/2016/106176722
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Arata bine, unde ai gasit-o?
Eu n-am mai gasit cattleya de cumparat de niste ani, pe vremuri aduceau astia de la Baumax dar de mult timp nu am mai vazut pe piata.

Intre timp, ma pregatesc de floricele :party:
WP_20160327_001.jpg WP_20160327_002.jpg
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Le-am tinut la lumina si le-am udat cu aceeasi frecventa ca si pe phale. Stii ca astea infloresc doar pe bulbii noi crescuti, da? Asa ca daca nu le merge bine in perioada vara-toamna cat sa faca bulbi, nu vezi flori de la ele :(
 

Roxanna

Active Member
yo_man
Eu am cumparat de 3 ori de la Orchids&more si sunt multumită. Am primit plante sănătoase si cu multi bulbi. In ceea ce priveste transportul comun, ideal este sa găsesti o persoana in acelasi oras cu tine.
 

Roxanna

Active Member
Am mai luat si de la Orchid diffusion din Franta, unde transportul este ieftin, dar le-am primit prin Posta romana deshidratate si cu radacinile uscate. Din 3 puiuti, unul a fost ok, dar pe ceilalti doi ma lupt sa-i tin in viata. Asa ca nu recomand.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Trage usor de ea sa se desprinda si vezi daca ramane mugure sau nu sub ea. Si eu zic ca-i compromisa dar e bine sa verifici
Sa le stapanesti sanatoasa - de unde le-ai achizitionat?
 
Sus