Carte online despre hibiscusi

CARMEN-ANA

New Member
Hibiscusi

In primul rand,va multumesc! In al 2-lea rand,am primit in vara un pui,nu stiu culoarea,acum a crescut cam 30 cm si i s-au ingalbenit frunzele.Din ce-am citit,ar trebui sa-l tai in febr sau e vorba de tunderea unui hibiscus matur cu multe ramuri? Il tin pe pervaz,la geam.Trebuie sa-i pun ingrasaminte in perioada asta? Ce mai,sunt dusa de tot! :rofl: :rofl: :rofl:
 

geodezia

Well-Known Member
cornelia a spus:
Am gasit aceasta carte si mi s-a parut interesanta:

:arrow: HIBISCUS - Queen of the Flowers
http://www.hotkey.net.au/~ganmor/howie/table.htm

Pentru cei cu rabdare si cu ceva cunostinte de engleza.
capitolul 1 dar vezi ca e trducere de pe google le mai adaptezi .pun si restul


După ce într-o o viaţă devine o oportunitate de a face ceva care dă bucurie dătătorul şi receptor, în acelaşi timp. Prin urmare, dă-mi mare placere de a introduce autor şi compilatorul din această carte - Dl Jim Howie. El este actualul preşedinte al Societăţii australian Hibiscus si a fost implicat în promovarea culturii şi a Hibiscus cu mult înainte de el a fost ales preşedinte la reuniunea inaugurală a acestei societăţi, pe 10 octombrie 1967.

Pe parcursul ultimilor câţiva ani, a fost privilegiul meu să devină asociate cu iubitorii de hibiscus de Brisbane. Acestea sunt dedicate, altruist, oameni ale caror suflete blând sunt reflectate în flori care-l ocrotesc şi admira.

Atunci când sa decis că toate cunoştinţele acumulate în ultimii 12 ani ar trebui să fie înregistrată pentru posteritate, Jim Howie oferit voluntar să realizeze această sarcină mamut de clasificare a tuturor soiurilor cunoscute comercial, originare din India, Sri Lanka / Ceylon, Hawaii, America, Noua Noua Zeelandă, Insulele Pacific şi Australia.

Este doar amenajare că floare frumoasa numit "Jim Howie" rasă de propriile noastre ameliorator Queensland, Stan Beard, şi numit în onoarea sa fie floare la harul coperta acestui prima publicare.

Pentru prietenii noştri şi mulţi membri şi la multe altele care va deveni fermecat cu nostru "Regina florilor" această carte este oferit pentru a vă oferi asistenţă şi de agrement.

Rena George M.B. B.S.


Introducere la Australian Hibiscus Societate şi această carte

Reuniunea inaugurală a societăţii a avut loc la 10 octombrie 1967. Cu dragostea de Hibiscus, regina florilor, la inimă şi o mulţime de muncă, această Societate a crescut până la un mare succes şi informativ organism, care este astăzi în serviciul său către publicul larg.

Ca membru al Societăţii Americane de Hibiscus, autor şi compilatorul din această carte. Eu sunt veşnic recunoscător pentru prietenii noştri din Hibiscus Societatii Americane cu care societatea noastră este afiliată pentru generozitatea lor şi informaţiile pe care le-au dat de mine peste ani, în special faptul că acestea au mi-a permis să utilizeze articolele şi porţiuni de articole din lor educaţionale cartea "Ce Fiecare Grower Hibiscus ar trebui să ştii", prin amabilitatea lor Publicarea Departamentului.

Pentru a ne Carta Patron, onorabilul dl Justiţie JA Douglas şi soţia lui bune, doamna Douglas, care ne-au dat tot sprijinul din 1967, vă mulţumesc, atât.

Trecutul nostru preşedinte, domnul RB (Bob) Bennell, decedaţi, pentru lucrările sale dedicate pentru societatea noastră şi pe doamna Bennell Thelma, vă mulţumesc.

Suntem o societate prietenos interesaţi în special Hibiscus Rosa-sinensis hibrizi. Frumusetea lor este fără sfârşit şi în fiecare an vom vedea noi soiuri şi mai bine dezvoltate. De reproducţie de hibrizi noi în Australia a parcurs un drum lung în ultimii 6-8 ani si acum avem multe Hibrizi australian egal cu nimic în lume Hibiscus.

Sunt mândru să fi fost preşedintele Fundaţiei pentru aceasta societate. Îi mulţumesc, din partea de jos a inimii mele, oamenii care m-au ajutat în capacităţile lor de diverse în timp ce scris şi întocmirea această carte.

Aceasta a fost o sarcină de mamut ca această carte este prima de acest gen tipărită vreodată în Australia. Am început în august 1978 şi finalizat-o în ianuarie 1980. In acest timp am prelucrate aproximativ 650 de soiuri de hibiscus stabilite şi material săditor.

Mele sincere mulţumiri pentru soţia mea draga, Shirley, şi fiii, Timotei si Christopher, pentru ajutorul dat şi înţelegerea în această perioadă de timp.

Aceasta carte este Hibiscus informative, educative şi o trimitere la Hibiscus în creştere, cu un nomenclator de soiuri cultivate în Australia. De asemenea, include 34 de plăci de culoare Hibiscus. Ihope este de care se bucură toţi cei care-l citesc.

De ce nu ni se alăture.

Jim Howie. Preşedintele 1979/80.

CAPITOLUL I

De ce Hibiscus!

Cum se poate descrie frumusetea Hibiscus! Frumusetea de floare este dincolo de puterea de cuvinte pentru a exprima sau mintea să se traducă în gânduri clare. Fie că ne dăm seama sau nu, fiecare dintre noi hungers pentru frumusetea Hibiscus care pot aduce în viaţă de zi cu zi. Oferta de zi cu zi de flori magnifice multe soiuri si culori aduce în fiecare din vieţile noastre o bucurie de a trai, care este dincolo de explicaţie simplă. Pentru aceasta şi multe alte motive Hibiscus sunt iubit şi cultivate în toate ţările tropicale şi subtropicale.

Mulţi oameni nu sunt conştiente de gama largă de culori de hibiscus, combinaţii de culori şi forme de flori, şi cred că de Hibiscus doar ca floare roşie unică, care este atât de des văzut. Există o variantă de aproape nelimitată în nuanţe de culoare. Hibiscus pot adăuga frumusete la fiecare gradina si satisface gusturile unei persoane. Scopul mine şi australian Hibiscus Societatea este de a aduce informaţii de bază despre hibiscus pentru cititor şi împărtăşi cu alţii bucuria acestei frumoase flori.

Mii de numele de soiuri de hibiscus au fost dezvoltate în Hawaii, Florida, Australia, India, Noua Zeelandă şi alte câteva ţări, în nuanţe multe, texturi şi variaţiile forma. În plus faţă de alb, doar şase culori de bază sunt implicate în model de culoare de flori: levantica rosu, galben, portocaliu, maro, şi roz. Pentru a ajutorului în plante şi flori de identificare pentru australian Hibiscus Societate, am încorporat meu lista curentă Nomenclatura. Utilizarea listei de nomenclatura ca un ghid şi sursă de referinţă este o necesitate pentru cei care doresc să ştie Hibiscus. Aici va fi găsit desene linie de diferitele tipuri de flori, precum şi diferitele formaţiuni ale frunzelor pentru a ajuta la identificarea flori. (A se vedea Nomenclatura lecturi.)

Înflorire de majoritatea plantelor variază în diferite secţiuni ale statului şi a ţării, precum şi cu diferite soiuri de flori. În general, florile sunt mai abundente în timpul perioadei de creştere cele mai viguroase. Înflorire sezon, pentru cele mai multe soiuri, este aproape tot timpul anului, unele infloresc aproape constant. Cu toate acestea, unele soiuri nu infloresc deloc bine în timpul lunilor de iarnă, în timp ce unele flori slab pe vreme caldă. nuante de culoare va varia în funcţie de vreme, temperatura, cantitatea de lumina soarelui şi de ora din zi. Florile durează mai mult, în vreme de toamnă decât în timpul căldură de vară cu unele de durată de până la 3-4 zile. Cu prima observaţie 3 sau 4 culori pot fi evidente, dar pe o examinare mai atentă şi cu ajutorul RHS graficul de culoare (a se vedea lecturi Nomenclatura) se poate dovedi că există adesea mai multe mai multe combinaţii de culori prezente.

Există mai multe varietăţi de hibiscus cu inaltimi variind de la aproximativ 90cm-6m (3-20 ft). Exista soiuri care cresc la o înălţime pentru a se potrivi fiecare situatie. Dacă doriţi un gard inalt, protecţie împotriva vântului sau o acoperire redusă, există soiuri pentru a se potrivi aceste situaţii. Dacă doriţi un standard de o facilitate speciala care pot fi cultivate pe o singură tulpină cu o coroana de plans de sucursale, aceasta este, de asemenea, disponibile.

Exista soiuri care pot fi espaliered pe un perete sau gard. Altele pot fi cultivate în ghivece sau în cazi de mai mulţi ani - în fapt, există hibiscus pentru fiecare scop.

Există toate mărimile de blumuri, şi aproape fiecare culoare imaginabile, unele având până la zece combinatii de culori.

Spalier

Acesta este un mod diferit si neobisnuit sa creasca un Hibiscus. Ideea este de a instrui plantă cu trunchi şi ramuri aplatizate în planul unu. Această formă de cultură ia ceva timp pentru a obţine efectul dorit. Începeţi cu un specimen adecvat, de preferinţă unul cu o tulpină principală drepte si puternice impusca robuste lateral, la intervale regulate. Planta este apoi instruiţi pentru a forma necesară împotriva unui perete sau gard şi bine fixate la acelaşi lucru. (A se vedea de desenare.)

Există mai multe varietăţi potrivite pentru munca spalier, inclusiv următoarele: Galt Agnes, atracţii lui Allen, aripi de bronz, Boondah, Keala Charlotte, regina cupru, Gillette Doctore, Red Estrella, Firefly, Florida, Isabelle Barling, regele levănţică, roz Cameo, Ross Estey, mireasa.


Contribuiţi cu o traducere mai bună
Vă mulţumim pentru sugestia de traducere cu care aţi contribuit la Google Traducere.
Contribuiţi cu o traducere mai bună:
După ce într-o o viaţă devine o oportunitate de a face ceva care dă bucurie dătătorul şi receptor, în acelaşi timp. Prin urmare, dă-mi mare placere de a introduce autor şi compilatorul din această carte - Dl Jim Howie. El este actualul preşedinte al Societăţii australian Hibiscus si a fost implicat în promovarea culturii şi a Hibiscus cu mult înainte de el a fost ales preşedinte la reuniunea inaugurală a acestei societăţi, pe 10 octombrie 1967. <br> <br>Pe parcursul ultimilor câţiva ani, a fost privilegiul meu să devină asociate cu iubitorii de hibiscus de Brisbane. Acestea sunt dedicate, altruist, oameni ale caror suflete blând sunt reflectate în flori care-l ocrotesc şi admira. <br> <br>Atunci când sa decis că toate cunoştinţele acumulate în ultimii 12 ani ar trebui să fie înregistrată pentru posteritate, Jim Howie oferit voluntar să realizeze această sarcină mamut de clasificare a tuturor soiurilor cunoscute comercial, originare din India, Sri Lanka / Ceylon, Hawaii, America, Noua Noua Zeelandă, Insulele Pacific şi Australia. <br> <br>Este doar amenajare că floare frumoasa numit &quot;Jim Howie&quot; rasă de propriile noastre ameliorator Queensland, Stan Beard, şi numit în onoarea sa fie floare la harul coperta acestui prima publicare. <br> <br>Pentru prietenii noştri şi mulţi membri şi la multe altele care va deveni fermecat cu nostru &quot;Regina florilor&quot; această carte este oferit pentru a vă oferi asistenţă şi de agrement. <br> <br>Rena George M.B. B.S. <br> <br> <br>Introducere la Australian Hibiscus Societate şi această carte <br> <br>Reuniunea inaugurală a societăţii a avut loc la 10 octombrie 1967. Cu dragostea de Hibiscus, regina florilor, la inimă şi o mulţime de muncă, această Societate a crescut până la un mare succes şi informativ organism, care este astăzi în serviciul său către publicul larg. <br> <br>Ca membru al Societăţii Americane de Hibiscus, autor şi compilatorul din această carte. Eu sunt veşnic recunoscător pentru prietenii noştri din Hibiscus Societatii Americane cu care societatea noastră este afiliată pentru generozitatea lor şi informaţiile pe care le-au dat de mine peste ani, în special faptul că acestea au mi-a permis să utilizeze articolele şi porţiuni de articole din lor educaţionale cartea &quot;Ce Fiecare Grower Hibiscus ar trebui să ştii&quot;, prin amabilitatea lor Publicarea Departamentului. <br> <br>Pentru a ne Carta Patron, onorabilul dl Justiţie JA Douglas şi soţia lui bune, doamna Douglas, care ne-au dat tot sprijinul din 1967, vă mulţumesc, atât. <br> <br>Trecutul nostru preşedinte, domnul RB (Bob) Bennell, decedaţi, pentru lucrările sale dedicate pentru societatea noastră şi pe doamna Bennell Thelma, vă mulţumesc. <br> <br>Suntem o societate prietenos interesaţi în special Hibiscus Rosa-sinensis hibrizi. Frumusetea lor este fără sfârşit şi în fiecare an vom vedea noi soiuri şi mai bine dezvoltate. De reproducţie de hibrizi noi în Australia a parcurs un drum lung în ultimii 6-8 ani si acum avem multe Hibrizi australian egal cu nimic în lume Hibiscus. <br> <br>Sunt mândru să fi fost preşedintele Fundaţiei pentru aceasta societate. Îi mulţumesc, din partea de jos a inimii mele, oamenii care m-au ajutat în capacităţile lor de diverse în timp ce scris şi întocmirea această carte. <br> <br>Aceasta a fost o sarcină de mamut ca această carte este prima de acest gen tipărită vreodată în Australia. Am început în august 1978 şi finalizat-o în ianuarie 1980. In acest timp am prelucrate aproximativ 650 de soiuri de hibiscus stabilite şi material săditor. <br> <br>Mele sincere mulţumiri pentru soţia mea draga, Shirley, şi fiii, Timotei si Christopher, pentru ajutorul dat şi înţelegerea în această perioadă de timp. <br> <br>Aceasta carte este Hibiscus informative, educative şi o trimitere la Hibiscus în creştere, cu un nomenclator de soiuri cultivate în Australia. De asemenea, include 34 de plăci de culoare Hibiscus. Ihope este de care se bucură toţi cei care-l citesc. <br> <br>De ce nu ni se alăture. <br> <br>Jim Howie. Preşedintele 1979/80. <br> <br>CAPITOLUL I <br> <br>De ce Hibiscus! <br> <br>Cum se poate descrie frumusetea Hibiscus! Frumusetea de floare este dincolo de puterea de cuvinte pentru a exprima sau mintea să se traducă în gânduri clare. Fie că ne dăm seama sau nu, fiecare dintre noi hungers pentru frumusetea Hibiscus care pot aduce în viaţă de zi cu zi. Oferta de zi cu zi de flori magnifice multe soiuri si culori aduce în fiecare din vieţile noastre o bucurie de a trai, care este dincolo de explicaţie simplă. Pentru aceasta şi multe alte motive Hibiscus sunt iubit şi cultivate în toate ţările tropicale şi subtropicale. <br> <br>Mulţi oameni nu sunt conştiente de gama largă de culori de hibiscus, combinaţii de culori şi forme de flori, şi cred că de Hibiscus doar ca floare roşie unică, care este atât de des văzut. Există o variantă de aproape nelimitată în nuanţe de culoare. Hibiscus pot adăuga frumusete la fiecare gradina si satisface gusturile unei persoane. Scopul mine şi australian Hibiscus Societatea este de a aduce informaţii de bază despre hibiscus pentru cititor şi împărtăşi cu alţii bucuria acestei frumoase flori. <br> <br>Mii de numele de soiuri de hibiscus au fost dezvoltate în Hawaii, Florida, Australia, India, Noua Zeelandă şi alte câteva ţări, în nuanţe multe, texturi şi variaţiile forma. În plus faţă de alb, doar şase culori de bază sunt implicate în model de culoare de flori: levantica rosu, galben, portocaliu, maro, şi roz. Pentru a ajutorului în plante şi flori de identificare pentru australian Hibiscus Societate, am încorporat meu lista curentă Nomenclatura. Utilizarea listei de nomenclatura ca un ghid şi sursă de referinţă este o necesitate pentru cei care doresc să ştie Hibiscus. Aici va fi găsit desene linie de diferitele tipuri de flori, precum şi diferitele formaţiuni ale frunzelor pentru a ajuta la identificarea flori. (A se vedea Nomenclatura lecturi.) <br> <br>Înflorire de majoritatea plantelor variază în diferite secţiuni ale statului şi a ţării, precum şi cu diferite soiuri de flori. În general, florile sunt mai abundente în timpul perioadei de creştere cele mai viguroase. Înflorire sezon, pentru cele mai multe soiuri, este aproape tot timpul anului, unele infloresc aproape constant. Cu toate acestea, unele soiuri nu infloresc deloc bine în timpul lunilor de iarnă, în timp ce unele flori slab pe vreme caldă. nuante de culoare va varia în funcţie de vreme, temperatura, cantitatea de lumina soarelui şi de ora din zi. Florile durează mai mult, în vreme de toamnă decât în timpul căldură de vară cu unele de durată de până la 3-4 zile. Cu prima observaţie 3 sau 4 culori pot fi evidente, dar pe o examinare mai atentă şi cu ajutorul RHS graficul de culoare (a se vedea lecturi Nomenclatura) se poate dovedi că există adesea mai multe mai multe combinaţii de culori prezente. <br> <br>Există mai multe varietăţi de hibiscus cu inaltimi variind de la aproximativ 90cm-6m (3-20 ft). Exista soiuri care cresc la o înălţime pentru a se potrivi fiecare situatie. Dacă doriţi un gard inalt, protecţie împotriva vântului sau o acoperire redusă, există soiuri pentru a se potrivi aceste situaţii. Dacă doriţi un standard de o facilitate speciala care pot fi cultivate pe o singură tulpină cu o coroana de plans de sucursale, aceasta este, de asemenea, disponibile. <br> <br>Exista soiuri care pot fi espaliered pe un perete sau gard. Altele pot fi cultivate în ghivece sau în cazi de mai mulţi ani - în fapt, există hibiscus pentru fiecare scop. <br> <br>Există toate mărimile de blumuri, şi aproape fiecare culoare imaginabile, unele având până la zece combinatii de culori. <br> <br>Spalier <br> <br>Acesta este un mod diferit si neobisnuit sa creasca un Hibiscus. Ideea este de a instrui plantă cu trunchi şi ramuri aplatizate în planul unu. Această formă de cultură ia ceva timp pentru a obţine efectul dorit. Începeţi cu un specimen adecvat, de preferinţă unul cu o tulpină principală drepte si puternice impusca robuste lateral, la intervale regulate. Planta este apoi instruiţi pentru a forma necesară împotriva unui perete sau gard şi bine fixate la acelaşi lucru. (A se vedea de desenare.) <br> <br>Există mai multe varietăţi potrivite pentru munca spalier, inclusiv următoarele: Galt Agnes, atracţii lui Allen, aripi de bronz, Boondah, Keala Charlotte, regina cupru, Gillette Doctore, Red Estrella, Firefly, Florida, Isabelle Barling, regele levănţică, roz Cameo, Ross Estey, mireasa. <br> <br>
 

geodezia

Well-Known Member
cornelia a spus:
Am gasit aceasta carte si mi s-a parut interesanta:

:arrow: HIBISCUS - Queen of the Flowers
http://www.hotkey.net.au/~ganmor/howie/table.htm

Pentru cei cu rabdare si cu ceva cunostinte de engleza.
capitolul 2
CAPITOLUL DOI

Literatura de specialitate despre istoria genetică a hibiscus ornamentale, denumită în mod curent Hibiscus Rosa-sinensis, este foarte limitată. Mulţi factori care contribuie la prezenta starea sa de dezvoltare nu sunt cunoscute; unele au, fără îndoială, a fost pierdut pentru totdeauna. Acest document a fost elaborat în scopul de a aduce împreună ca astfel de fapte sunt disponibile în format tipărit, completat de observaţiile făcute în creştere şi hybridizing vechile forme şi specii în ultimele două decenii. Acesta nu este oferit ca un tratament definitiv al genului, ci o încercare de a prezenta informaţii de fundal pentru sute de crescatori de colegi şi hibridează în multe ţări care se arată acum interesul grave în acest grup.
Când se referă la Hibiscus ornamentale Rosa-sinensis H., taxonomists moderne cita în calitate de autoritate Linnaeus "Specia Plantarum (1753). El sa referit la tipul a fost, probabil, de culoare roşie duble, care au avut de distribuţie largă în întreaga China, India, Africa de Sud-Est, Asia şi Insulele Pacific în descoperirea zile europene de pre; mai târziu, un singur formular de culoare roşie a fost inclusă în tratamentul taxonomică a acestui Hibiscus. În primele decenii ale secolului al XIX-lea, alte forme au fost introduse în sere din Europa, H. Rosa-sinensis. Cele mai multe dintre acestea au fost din Asia şi insulele din sudul Oceanului Indian, unde au fost crede ca au fost cultivate în faţa istoriei înregistrate. Alţii au fost cultivarii de la interspecifice cruci făcute de plantsmen începutul anului, în mai multe părţi ale lumii.
O contribuţie remarcabilă la promovarea dezvoltării Hibiscus ornamentale în această perioadă a fost făcută de Charles Telfair (1), un iubitor de plante dedicat reşedinţa pe Mauritius, una dintre grup Mascarene. Încă din 1820 el a inceput trecerea H. liliiflorus nativ cu vechile forme de H. Rosa-sinensis aduse acestui mic de Sud insula din Oceanul Indian, şi a trimis materialul săditor de hibrizi sa plantsman celebru, Robert Barclay, din Bury Hill, Surrey , care le-a prezentat grădinari limba engleză.
Dar semnificative şi mai plină de satisfacţii interes de a exercita specii de hibiscus şi hibrizii împreună au început circa 1900 în Hawaii, India, Ceylon, Fiji şi Florida, centre de interes primar de azi. Acest lucru a indicat clar că Hibiscus ornamentale desemnat ca H. Rosa-sinensis este în realitate, un grup extrem de polimorfa compus din hibrizi complexe şi derivaţii acestora. În timp ce hibrid originii sale şi gama ulterioare de culoare şi formă care poate fi produsă dintr-o cruce accentua interesul hybridizing ca un hobby de gradina, este, de asemenea, sugerează taxonom că ar trebui să fie acum denumit x Hibiscus Rosa-sinensis să reprezinte în mod corespunzător naturii sale hibrid.
Originea geografică a H. Rosa-sinensis
În literatura de specialitate pe H. Rosa-sinensis nu stabileşte originea geografică sale; cu toate acestea, cele mai timpurii referiri apel este originar din China. Încă din 1810, John Reeves, un negustor de ceai din China şi membru-colaborator al Royal Horticultural Society, Londra, a comandat un artist chinez să picteze în apă culori diferite forme de Hibiscus apoi cultivate în China, formele pe care el a trimis şi altele în Anglia pentru înmulţire. Acum, în Biblioteca Lindley a societăţii, aceste ilustraţii include forme duble de rosu, roz, buff, portocaliu, galben, alb şi Hibiscus. Nr forme unice de H. Rosa-sinensis apărut în colectarea, single-uri au fost considerate rare în China, în conformitate cu literatura contemporană, şi nu a fost până la introducerea de specii Oceanul Indian de Sud câţiva ani mai târziu că au devenit populare cu crescatori limba engleză. Deşi H. Rosa-sinensis a fost cunoscut şi a crescut foarte devreme în China, şi a cerut "chinezi Rose", Hu (2) afirmă că "timp acreditate ca un nativ din China, sub forma sălbatice nu a fost descoperit (în China)".
În India, H. Rosa-sinensis a fost numit Sehem-pariti, şi mai târziu "floare pantof" de către portughezi, care au găsit-o fiind folosit ca o cremă de localnici, şi un roşu Hibiscus dublu a fost ilustrat şi descrise de Van Rheede (3) în 1678. Roşu singur formular a fost raportată în creştere sălbatică de pe Coasta Malabar din India, dar acest domeniu nu a fost stabilit ca habitatul său nativ. Astfel de menţiuni de, probabil, se referă la H. Rosa-malabarica (4) nu sunt considerate aliate H. Rosa-sinensis. Philip Miller, curatorul Chelsea Physic Garden, Londra, a introdus de culoare roşie şi alte forme de dublu de H. Rosa-sinensis în Anglia încă din 1731 sub numele de javanica H., numindu-le originari din Java. Cook şi Pacific alti exploratori găsit roşu forma dublu cultivate în mai multe grupuri de insule. De prezenţa sa acolo marele Pacific zona botanist ED Merrill spune, "(H. Rosa-sinensis) este o pre-Magellan, omul-a introdus specii ornamentale din Occident" (5), adică desigur, că a fost introdusă pentru a Pacificului în timpul migraţiilor polineziene din sud-estul Asiei. Acest formular este încă frecvent cultivat în toate părţile lumii unde Hibiscus prosperă.
Hochreutiner (6), care introduce H. Rosa-sinensis în secţiunea Lilibiscus din genul Hibiscus, oferte sugestia că această secţiune ", a avut centrul în Lemuria ipotetice". Lemuria este declarat a fi una, scufundat continentul vechi din care doar pretind Madagascar Madagascar rămâne emergente. convingătoare de mai mult sprijin din teoria lui Hochreutiner poate fi găsit în faptul că trei - şi, eventual, patru - de specii cunoscute determinată genetic, compatibil cu toate formele de H. Rosa-sinensis şi unul cu altul, sunt nativi de Sud insulele Oceanului Indian şi african East Coast, în timp ce nicio specie cu aceste caractere genetice au fost stabilite cu autoritate ca endemică în Asia sau lndies Est. Oamenii din Asia de Sud-Est, favorizate de vanturi sezoniere, nu migreze spre vest, în zona Oceanului Indian de Sud, la fel ca fraţii lor sa mutat spre est, în Pacific, în timpul marilor migraţii polineziene. Prezentarea a plantelor ar putea s-au mutat fie est sau vest, cu toate acestea, deoarece majoritatea compatibile specii cunoscute au fost găsite în Oceanul Indian de Sud şi insulele africane East Coast, aceste zone sunt ancestrale de start, probabil din formele timpurii implicate în rosasinensis H. complexe. Rute comerciale, desigur, au avut o mare influenţă asupra distribuţiei de plante. În caz de hibiscus, ar trebui să fie înregistrate aici că, în urma descoperirii de trecere pe la Capul Bunei Speranţe de Vasco de Gama în 1497 şi stabilirea ulterioară de portugheză şi spaniolă centre comerciale din India şi alte ţări din Asia, insulele Mascarene, Madagascar şi Africa de pe Coasta de Est au fost colonizate şi a devenit porturile de escală regulate. În Oceanul Atlantic, Insulele Canare şi Madeira, de asemenea, au fost favorizate de tranzacţionare pe navele care se întorc la Capul Bunei Speranţe rută, şi în 1798 Spania a stabilit Orotava Gradina Botanica de pe insula Tenerife ca o staţie de climatizare pentru plante din Asia si la tropice. Astfel, unele dintre cele mai vechi forme de H. Rosa-sinensis pot fi găsite acolo.
Specii compatibile genetic
Cunoscute specii genetic compatibil cu toate formele de H. rosasinensis şi cu una de alta sunt H. schizopetalus, un african Coasta de Est specii; H. liliiflorus din Mauritius şi Insula Rodriguey; H. fragilis şi H. boryanus din Insula Reunion; arnottianus H. şi H. kokio (mai multe forme de ambele) din Hawaii; H. storckii din Fiji, şi H. denisonii, de origine necunoscută. Cele mai multe sunt de acord că autorităţile de la aceste specii - şi, probabil, unele specii suplimentare nedeterminată - toate formele de H. Rosa-sinensis au evoluat. Este foarte posibil, de asemenea, că printre multe forme de Hibiscus considerat în prezent sub H. Rosa-sinensis pot exista unele care sunt, de fapt, specii adevărat separabile de acest complex, atunci când este înţeles mai bine .
Un proiect cuprinzător care are ca obiectiv dezvoltarea hardier Hibiscus cultivarii ornamentale a fost adus la Los Angeles County Arboretum de stat si în 1958 de către scriitor, care a fost de colectare şi hybridizing ambele forme de vârstă şi de specii de acest gen pentru mulţi ani. Fiecare sezon, aceste forme vechi, mai multe specii, şi derivaţii lor servi ca parintii 2,000-3,000 răsaduri produse de observare şi de reproducere suplimentare. In ultimii trei ani, de colectare original a fost crescut cu colectii personale din Mauritius, Madagascar, Africa de Est, Singapore, Tenerife, Fiji şi India.
Rezultatele de reproducţie de lucru la Arcadia indică faptul că zonă geografică de hibiscus ornamentale poate fi mult extinsă prin selectarea climatic "adaptate" cultivarii. Acesta a fost observat, de exemplu, că îngheţ pierderile sunt reduse la minimum atunci când cultivari cu sisteme de rădăcină puternică, rezistentă la temperaturi scăzute şi solului exces de umiditate a solului sunt plantate. Eforturile au fost direcţionate în principal către producţia de soiuri cu acest personaj. Selecţia de plante-mamă pentru acest program a fost influenţată în mare măsură de către înregistrate "pe loc" observaţii ale autorului H. forme de Rosa-sinensis găsit în creştere în unele părţi ale lumii a considerat marginal pentru Hibiscus ornamentale. Cele mai multe dintre aceste forme au morfologice dovezi clare ale originii lor genetice, precum şi cu toate speciile de acum disponibile, care sunt cunoscute a fi eco-compatibil, este posibil să selectaţi părinţi, care vor produce aceste soiuri hardier în mai multe forme şi culori.
LITERATURA citată
1. Curtis "Revista Botanica (1829), 56, T. 2891.
2. Hu, Shiu-Ying (1955). Flora din China, p, 47.
3. Van Rheede, H. (1678) lndicus. Hortus Malabaricus, 2, 25, T. 17.
4. Edwards Inregistrare Botanica (1818), 4, T. 447.
5. Merrill, EW (1954). Botanică din Voyage lui Cook, Chronica. Botanica 14 (6), 342.
6. Hochreutiner, BPG (1900). Revizuirea du genul Hibiscus Cons. Ann, Jardin Bot. Geneva, 4 (1), 23-55.
Istoria de mai sus genetică este o retipărire din Vol.. XCLL, Partea 8, în Jurnalul Oficial al Royal Horticultural Society, august 1967 ediţie. Dl Gast este un membru de onoare al Societăţii Americane de Hibiscus şi a amenzii hibrizi multe de credit. Retipărită cu permisiunea Royal Horticultural Society, Londra si autorul. Retipărită în Australia cu permisiunea fel de Royal Horticultural Society, Londra, Anglia, iar autorul.
 

geodezia

Well-Known Member
cornelia a spus:
Am gasit aceasta carte si mi s-a parut interesanta:

:arrow: HIBISCUS - Queen of the Flowers
http://www.hotkey.net.au/~ganmor/howie/table.htm

Pentru cei cu rabdare si cu ceva cunostinte de engleza.
capitolul 3
Hibiscus în gradina ta
Plante de selecţie
Aţi văzut Hibiscus frumos în comunitate şi, probabil, au participat unii dintre anuale Hibiscus spectacole. Arată sute de soiuri prezent numit, oferindu-vă o oportunitate de a se familiariza cu multe feluri diferite si culori. Cu toate acestea, câteva dintre cele mai frumoase hibiscus sunt cultivatorii de săraci sau chiloţi de sport si incepator are nevoie de sfaturi la acest punct. Consultati-va cu cultivatorii de experienţă în australian Hibiscus Societăţii, sau cu pepinieriştii informat care cresc multe soiuri şi sunt bine familiarizat cu caracteristicile lor. Soiurile selectaţi un inceput depinde de preferinţele dumneavoastră personale şi grădină planurile tale. Indiferent dacă intenţionaţi să utilizaţi hibiscus pentru o grădină de hibiscus, un gard viu, arbusti de frontieră, ecran, sau specimen plantări, oamenii consilierea va trebui să ştie intenţiile dumneavoastră. Selecţia iniţială pe care le face, vor fi mai satisfăcătoare dacă aceasta se bazează pe sugestiile făcute de producătorii de succes. Achiziţiona câteva, şi în formă de plante stufoase la un moment dat şi se lasă spaţiu de gradina pentru adăugarea de alte soiuri, pe măsură ce devin mai familiarizaţi cu Hibiscus.
caracteristicile de creştere a Hibiscus variază foarte mult. Acestea variază de la mici, căderea sau sprawly arbuşti pentru arbori de 6 m. (20 ft) de mare.
În formă, acestea pot fi
(A) compact, cu densitate mare de frunze şi de bună pentru a gardurilor vii şi fundal.
(B) să deschidă şi slab frunze.
(C) în poziţie verticală şi subţire.
(D) pe termen scurt şi larg.
Aceste caracteristici trebuie luate în considerare atunci când hibiscus sunt alese pentru plantare într-un anumit loc.
Poziţie
Pentru a obţine cele mai bune rezultate de la dvs. de hibiscus, selectarea poziţiei de plantare este cel mai important.
Asiguraţi-vă că alegeţi un soare situaţie deschisă, de preferinţă, la adăpost de vânturile reci predominante. soare completa este esenţială, deşi hibiscus va creşte şi de a supravieţui în poziţii umbrite, ele nu vor înflori ca prolifically ca în cazul plantate în plin soare. Hibiscus prefera un sol nisipos care a fost îmbogăţit prin adăugarea de humus cu drenaj bun fiind esenţiale. În cazul în care apare drenaj îndoielnică, la toate, este o idee bună de a ridica nivelul de paturi destinate plantării aproximativ 25-35 cm (10-14 în). Aceasta este o bună practică în cazul în care un sol lut grele este în prezent sau în cazul în care există infiltraţiilor în zonă după ploile grele, hibiscus nu pot tolera "picioare ude". Hibiscus face bine pe peretii de nord, în special soiurile moderne.
Alegeţi un Hibiscus pentru a se potrivi poziţia. În cazul în care o instalaţie de înalt este necesară, sau un nivel scăzut unul, alegeţi una în gama de înălţime dreapta; prea multe ori am vedea-o instalaţie de mare langa o poarta din faţă, sau unul scăzut într-o acoperire folosit pentru intimitate. In zilele noastre este posibil obţine o Hibiscus adaptate la cerintele dumneavoastra.
Amintiţi-vă înainte de plantare, hibiscus că preferă să fie plantaţi pe cont propriu, şi pentru a obţine rezultate optime pregătească un pat special pentru ei singuri. Nu a plantelor care le printre arbuşti alte în cazul în care acestea trebuie să concureze pentru hrană, lumină, apă şi soare. o zi de soare jumătate este cerinţa minimă.
Aproape de malul mării, pericolul de rănire sare nu pot fi ignorate. Hibiscus nu stai condiţiile Dune, şi suferi vătămări corporale grave sau nu pentru a supravieţui în cazul în care vânturile dezvoltat de furtuni satura suprafeţe mari cu spray de sare. Plantelor ar trebui să fie protejate de vanturile reci, dacă este posibil. Utilizaţi clădiri, garduri, ecrane, copaci de protecţie în cazul în care acest lucru este un factor.
întreţinere Viitorul din suprafaţa plantată ar trebui să fie un aspect important în etapele de planificare. O grădină şi costisitoare, care necesită întreţinere continuă poate fi o povară grea pe calculeaza, şi bucuria că se aşteaptă să primească poate fi pierdut. Locul de Muncă planuri de peisaj în avans, decide cu privire la tipul de material necesare, amplasarea, spaţierea, echilibru, scară, forma, şi de culoare care va armoniza într-o unitate de atractiv.
Pregătirea gradina ta
Când începe cu o curte goale şi cu sau fără puţine cunoştinţe de planificare o grădină sau cultura hibiscus si echipate numai cu dorinţa de a creşte aceste frumuseti magnific, cel mai bun mod de a face acest lucru este să începeţi cu un plan elaborat de ceea ce doriţi să au în cele din urmă. Dacă nu sunteţi sigur, cauta un prieten sau un membru care are cunoştinţe de bază de planificare şi de capacitatea de a desena o schita de o zonă de grădină. Pentru a oferi cateva indicii pentru a începe cu, este de dorit pentru "Puritanii Hibiscus" pentru a planta în grupuri sau adunaţi în plantaţii paturi construite sau gradini zdrobitoare, oricare dintre acestea este cea mai de dorit. Cu grădini stabilit, cu toate acestea, ea poate fi posibilă doar pentru a avea un pat construite retrase din circuitul agricol pentru cultivarea de hibiscus, sau tu poate fi limitată la plante cultivate în container, numai în cazul în care, probabil, locuiţi într-un apartament sau o unitate. etc
Amintiţi-vă în planificarea dvs. de faptul că unele soiuri de hibiscus crească doar până la aproximativ 90 cm (3 ft) înalt, în timp ce alţii să crească la aproximativ 6 m (20 ft). Cele mai multe soiuri moderne poate fi păstrată la aproximativ 1,2 m, 1,8 m (4-6 ft).
Grădină paturi trebuie să fie întotdeauna construite pentru a asigura Hibiscus dumneavoastră au drenaj adecvate pentru sistemele de rădăcina lor de piatră. atractive sau ciment tăiate, pot fi utilizate în construcţii, astfel, permiţându-vă pentru a construi solul din spatele lor. Pregătirea acestor paturi gradina ar trebui să fie după cum urmează: dacă acesta este un nou domeniu, orice chip iarba existente pe suprafata, fără a ceda în subsolul excesiv. paturi dvs. poate fi construit pe acest domeniu, folosind o gradina de lut bun de la un furnizor de incredere. Este esenţial ca solul să fie de la neutru la acid în natură cu compost bun sau materii organice a fi încorporată în ea în timpul preparării. Bun lut gradina ar trebui să fie lumină în textură, dar închisă la culoare. Nu ar trebui să fie o culoare brun grele. Verificaţi, mai întâi.
Pregătirea solului
Pregătirea adecvată a solului înainte de plantare vor contribui la asigurarea sănătoase plante viguroase şi de a reduce problema, după îngrijire a solului în afară de adăugarea regulat de material organic.
Locaţia în care plantele vor fi stabilite trebuie să fie pregătit ceva timp înainte de plantare. Majoritatea solurilor sunt scăzute în materie organică şi Hibiscus beneficia plante prin adăugarea acestui material.
Mark off zona în care plantele vor fi stabilite şi răspândirea o grosime de acoperire bună a compostului, mucegai de frunze sau gunoiul de grajd bine descompus, bine putrezit jos gunoi de pui, etc, si furculita bine în sol.
aplicarea aprinsă de dolomită (70 g pe metru pătrat) şi un îngrăşământ echilibrat (100 g pe metru pătrat) ar trebui să fie utilizate. După fertilizarea solului ar trebui să se odihnească timp de 2 sau 3 săptămâni, timp în care a plantelor de selecţie hibiscus şi cumpărare se poate face.
Asiguraţi-vă că grijă extremă este luată în udarea plantelor dumneavoastră înainte de plantare. Dacă sunteţi păstrarea plantelor în containere pentru 2 sau 3 săptămâni, să păstreze în soare şi le inspecta îndeaproape de zi cu zi. Nu uita niciodată acestea sunt în containere şi că acestea nu se usuca repede afară. O modalitate buna de a se asigura că plantele au suficienta umiditate este de a le scufunda într-o cadă sau galeata de apa, deoarece acestea sunt în recipientele lor şi să le scufunda timp de 10 minute. Această practică ar trebui să fie efectuată chiar înainte de plantare, de asemenea, asigurându-vă că lăsaţi exodul de plante timp de 15 minute înainte de plantare. În caz contrar, plantelor, solului şi toate se pot prăbuşi într-un morman ud după scoaterea din recipient.
Întotdeauna amintiţi-vă atunci când plantării, care nu a plantelor prea profund. Dig gaura ta puţin mai mare şi mai adânc decât recipientul si a plantelor ar trebui să fie plantate aproximativ la acelaşi nivel ca în oala existente sau doar puţin mai adânc. Sol ar trebui să fie ferm în jurul plantelor cu o uşoară presiune aplicată de picioare. O mulci adecvat ar trebui să fie aplicate după zona este plantată şi apoi bine saturate, de preferinţă cu o stropitoare.
Spaţiere
Concurenţa cu alte plante pentru spaţiu este o problemă pentru gradinar. Rădăcini de copaci mari, cum ar fi pinii şi palmele oferta mare concurenţă la instalaţiile de hibiscus stabilite prea aproape de ei şi de multe ori, indiferent de adăpare şi hrănire, aceste plante nu va prospera. O instalaţie corect amplasat şi distanţate este mai mult auto-suficient din cauza sistemului de rădăcină de raspandire se poate dezvolta, care îi permit să reziste mai bine perioadele secetoase, ridica alimentare şi recompensa grădinar cu frumuseţea mai mult de plante şi flori.
În spaţierea, spaţiu suficient ar trebui să aibă plantelor să-i permită să se maturizeze, fără crampe nejustificate sau aglomerarea. Într-o acoperire de acoperire folosind soiuri standard, spatiul tau hibiscus de cel puţin 1.05 m (31 / 2 ft), cu excepţia; o distanţă de 1,2 m ( 4 ft) este mai bine. Într-un pat sau un grup de plantare folosind hibrizi mai bine, să permită 1,2 m (4 ft) între toate plantele. Împotriva casei, să încercaţi să păstraţi de cel puţin 60 cm (24 in) de la fundaţie, cu o spaţiere de 1,35 m - 1,5 m (41/2-5 ft) pentru a permite aerului si lumina sa patrunda.
Staking
Introduceţi o participatie de lemn de esenţă tare cât mai aproape de plante în care este posibil fără a interfera cu sistemul de root. Şofer jos de 90 cm (12 in) sau mai mult în pământ pentru sprijin. Leaga de plante cu miza, folosind o porţiune de stocare nailon. Plantele au nevoie de protecţie împotriva vântului balansoar-le pentru mai multe luni, până când vor creşte un sistem de radacini extinsa. Nu face cravata in jurul plantelor prea strâmt ca acest lucru va inhiba dezvoltarea radacinilor rapid.
Transferarea si transplantare
Aveţi posibilitatea să se mute plante care nu fac bine sau care sunt aglomerate de plante mai mari. găuri noi ar trebui să fie mari şi suficient de adânc pentru a permite dezvoltarea radacinilor. Cu excepţia de a modela în mod corespunzător şi pentru a elimina orice defect sau prost amplasate sucursale, pruning nu este necesar, cu cea mai plante cultivate în container. Cu toate acestea, majoritatea plantelor săpat de la sol necesita unele de tăiere a topuri pentru a compensa pierderea de rădăcini, în special în cazul în care instalaţia este mutat în timpul lunilor de vară. Apă profund şi lăsaţi de plante uscate între waterings. Apă doar o dată pe săptămână, până la fabrica a dezvoltat frunze noi.
Îngrijire
Apă şi mulci.
Puţ de apă. Aceasta înseamnă scufunda bine la sol. Nu apa din nou până la sol sa uscat. În vreme de udare regulată caldă ar putea fi în fiecare a doua zi sau a treia, şi în vreme rece, probabil, doar o dată pe săptămână. Aceasta depinde de solul, apa dispare rapid în solurile nisipoase foarte mult în soluri grele .. Un înmuierea bun ar trebui să fie echivalent cu 25 mm (1 in) de ploaie. Mulci păstrează umiditatea din evaporare. Îl controlează creşterea buruienilor şi scade de întreţinere. Păstraţi mulci departe de trunchi de plante pentru a preveni dezvoltarea sau ciuperca putrezi rădăcină.
Dăunătorilor.
Fereşte-te de dăunători gradina - insecte si boli. Grădinar bun ar trebui să fie permanent în alertă pentru semne că acestea sunt la locul de muncă. Familiarizaţi-vă cu simptome de prezenţa lor.
 
Sus