Cardamon

cornelia

Fondator
Membru staff
Azi m-am intersectat cu Elettaria cardamon. Am aflat ca e ruda cu ghimbirul, ca e afrodisiac :oops:, ca se foloseste in medicina naturista si in bucatarie. Stie cineva mai mult?
 

narcisab

Member
daca nu ma insel, mama pune la carnatii facuti de casa - o intreb :D
despre cum se cultiva nu am idee - dar sigur creste la magazin in pungi :mrgreen:
 

dana

Member
am mai scris despre cardamom la un alt topic dar nu mai stiu la care.....
cardamomul il gasiti la magazinele naturiste sub forma de praf(macinat) si se poate folosi mult la aluaturi de orice fel - fursecuri,checuri,placinte cu branza,gemuri,vin fiert,compoturi
atentie mare la cantitatea folosita deoarece are o aroma f.pronuntata .
ca miros,seamana cu lamaia si ca sa va faceti o idee - functie de cantitatea de aluat facuta,eu pun cam un varf de cutit de praf de cardamom
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Este un condiment traditional arab, care relativ curand a ajuns si la noi. Il veti gasi in magazinele naturiste sub denumirea de cardamon si in magazinele arabesti sub denumirea de hell. Este folosit mai ales in condimentarea cafelei si a dulciurilor cu cacao, deoarece neutralizeaza toxicitatea anumitor alcaloizi. Cea mai mare faima si-a castigat-o cardamonul ca reintineritor, fiind pe drept cuvant numit in franceza samanta dragostei. Sa cunoastem impreuna cateva taine ale folosirii acestei plante aromatizante:
- Intoxicatii diverse - Se consuma zilnic 10 seminte de cardamon, mestecate pe stomacul gol. Se adauga 4-5 boabe de cardamon in cafea pentru a-i neutraliza acesteia toxicitatea.
- Impotenta si frigiditate - Se pun peste doua galbenusuri de ou 2 varfuri de cutit de cardamon si 2 lingurite de miere lichida. Se amesteca foarte bine totul, dupa care se consuma cu inghitituri mici acest elixir. Efectele sunt cu atat mai puternice, cu cat tratamentul cu samanta dragostei este facut mai des.
- Eructatii - Dupa fiecare masa se mesteca cateva seminte de cardamon.
- Digestie lenesa - Inainte de masa cu 10 minute, se iau cu putina apa cateva seminte de cardamon pisate in piua. Nu doar digestia, ci intreg organismul se vor inviora imediat.

Sub denumirea de hell il stiu si am folosit la aromatizarea cafelei.Nu stiam ca este folosit si la prajituri Confuz



Despre cuisoare:

Au fost aduse din India in urma cu multe milenii, iar apogeul carierei lor medicale l-au atins in Egiptul Antic. Cuisoarele sunt una din plantele dezinfectante cele mai puternice de pe pamant. O singura cuisoara pusa, de exemplu, intr-o fiertura de carne ii va prelungi termenul de valabilitate cu 24 de ore. De aceea, sunt necesare la conservarea aproape oricarui aliment, dar si pentru combaterea unei multitudini de boli infectioase. Iata un mic ghid terapeutic al cuisoarelor.
- Colita de putrefactie, disfunctii biliare - Se pun in salatele de fructe (de mere, grapefruit, lamaie) 1-2 varfuri de cutit de cuisoare pisate. Se fac cure cu astfel de salate, mancate inainte de fiecare masa, vreme de o saptamana.
- Balonare - Inainte si dupa masa se ia un varf de cutit de pulbere de cuisoare. Gustul vom vedea ca este destul de greu de suportat, dar efectul este mai puternic decat al oricarui medicament.
- Prevenirea racelilor - Se mesteca 1-2 cuisoare pe zi, mai ales atunci cand intram in contact cu mari aglomeratii umane.
- Durerea de masea - Se piseaza o cuisoara si se pune la masea. Efectul anesteziant este aproape instantaneu.
- Mancarimi ale pielii si piscaturile de insecte - Se amesteca praf de cuisoare cu apa pana se face o pasta, care se aplica pe piele. Va va surprinde puterea efectului lor.


Se pot rontai in loc de "Tic-tac" Mr. Green sau..............in compoturi le da acestora un gust cu totul deosebit. Zambet
 
Sus