Canna

claude

Well-Known Member
Moderator
Ioi ce faine-s Mikisor :visator: tu esti mama cannelor, cred ca dea-acum urmeaza recitalul :rofl:
 

miki70

Active Member
Merci Claudelu :hug: . Nu am fost pe faza sa o fotografiez pe cea de-a 2-a cand era mai vioaie, e cam ofilita in poze. Trebuia sa fie Cleopatra dar e frumoasa si asa patata. Inca 3 s-au trecut si nu le-am pozait ( Inferno, Wyoming si una rosu cu o bordura fina galben) . Mai am una imbobocita care anul trecut nu a vrut sa faca flori, banuiesc ca este Golden Lucifer pt ca e pitica.
 

destetptuulet

New Member
Eu cred că scoaterea bulbilor toamna sau iarna înainte de brumă este un mit.De ce?Lângă un magazin,cresc canne în fiecare an,şi îi cunosc pe cei de acolo li u scot bulbii şi iernează acolo!Serios!Numai că pun frunze moarte pe locul cu bulbii şi în fiecare an ies pui de acolo,bineînţeles că primăvara,prin mai iau frunzele de la bulbi şi ies alţii.Poate că nu mă credeţi,că suunt începător,dar merită să încercaţi cu o cană,poate merge şi la voi!
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu merge nici cu acoperire. Rizomii de canna sunt mult prea sensibili la ger. Ingheata inca de la primele temperaturi sub zero, am intarziat intr-o toamna sa-i scot si s-au dus imediat.
Spre deosebire de cana, calele de exemplu sunt mult mai rezistente. Unele rezista peste iarna daca sunt protejate.
 

destetptuulet

New Member
Şi la mine cum naiba a mers?Deşi iarna asta am avut nu mai mult de -12 grade la noi în Oradea,văd că se schimbă clima!
Uite,anul ăsta o să iau şi eu şi pun în grădină,că până în 1 Septembrie se pot tot pune şi o să vedem.Concurenţa! :)

Eu o să fac!Crede-mîă,ştiu cum e în zona mea!
 

miki70

Active Member
Am vazut si eu in gradina unui bloc ca nu au scos canna asta toamna, in primavara am trecut pe acolo si le-am vazut rasarite. Probabil sunt plantate f adanc sau soiul este mai rezistent. Fac flori mici si rosii, soi care nu-mi prea place :p
 

destetptuulet

New Member
Un prieten de al meu,pe nume Patrick are în ghiveci canna şi iarna o lasă acolo,are căldură dar cum e iarnă...totuşi moare,dar din bulb dă alta deci,simulează iarna cu unele,că le pune mai la frig şi ies pui când planta-mamă- moare.Deci,afară,merge,yes!
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
"Prietenul" tău Patrik în ce ţară locuieste? L-ai găsit pe vreun forum străin despre plante?
Până nu încerci cu mâna ta şi dovedeşti cu poze, nimic din ce scrii nu e credibil.
 

miki70

Active Member
sicora fabian a spus:
miki70 a spus:
Am vazut si eu in gradina unui bloc ca nu au scos canna asta toamna, in primavara am trecut pe acolo si le-am vazut rasarite. . . .
Esti sigura ca erau aceleasi?
Da erau aceleasi, se vedea ca nu s-a sapat si erau tijele vechi din anul anterior uscate. Este o gradina de bloc mai neingrijita.
Am testat si eu iarna trecuta cu cateva, nu a mai rasarit nimic.
 

sicora fabian

Active Member
Sincer sa fiu, n-am lasat niciodata canna afara, peste iarna; le scot dupa prima bruma si le pun la beci. Insa Caramell a patit-o si cuvantul ei nu poate fi pus la indoiala!
Povesti am mai auzit si eu . . .
 
Sus