Cancerul bacterian al plantelor/copaceilor !!!

bonsaifan4ever

New Member
Subiectul este tare delicat intrucat ne priveste pe toti, asa ceva trebuie luat tot timpul in seama, sa fii in garda, si sa poti sa previi macar ca atunci cand s-a instalat deja se pare ca... NU prea mai ai ce face ??!!! Sau gresesc eu si exista solutii, bineinteles tinute secrete ca sa aiba unele minti bolnave cum sa manipuleze piata economica in agricultura, horticultura si/sau pur si simplu a face rau!!! Responsabila de aceasta boala grava cumplita si foarte periculoasa este un microorganism cunoscut sub denumirea de Agricobacterium tumefaciens, o bacterie care se instaleaza in urmatoarele feluri :
1. Acolo unde apar rani ale plantelor neacoperite la timp cu ceea ce se numeste alifie pentru rani, o solutie ca un kit de lipit geamuri ;
2. Prin nesterilizarea adecvata a uneltelor de tuns si modelat copacei -- asta ne priveste taree mult pe cei care cultivam Bonsai, mai precis daca cumperi un Bonsai dintr-o pepiniera sau magazin care l-a adus deja infestat cu aceasta boala, ai reteta dezastrului garantata daca ai fost neglijent !!!
3. prin replantari ;
4. prin intermediul vantului, cand exista o densitate mare de plante/copacei pe o suprafata anume - asta clar apare in depozite/pepiniere unde este si se manifesta cu preponderenta din cauza neglijentei cat si a nepasarii angajatilor !!!
Poate ca multi dintre dvs care citesc ce am scris aici sunt deja familiarizati cu problema sau nu, dar as vrea sa subliniez faptul ca din studiul mecanismului de instalare si mai departe de colonizare a unei plante/copacel sanatos, reise faptul ca aceasta boala ar putea fi combatuta prin Reverse Genetic Engineering, mai precis crearea unei culturi de bacterie care sa fie insa Germene Gram-Pozitiv avand in vedere faptul ca Agricobacterium este Gram-Negativ si informatia genetica este complementara cu a celei induse !!! Ma intreb daca Nu cumva prin contopirea celor 2 tipuri de bacterii ar avea lor o reactie de anulare reciproca, care le-ar determina SA SE MANANCE INTRE ELE ???
Deocamdata atat, stim ca cea mai buna este prevenirea prin mijloacele cunoscute, insa atunci cand aceasta nu se face la timp sau apar alti factori de transmitere a bolii, nu cred ca vaicarelile si sezutul pe scaun adica neputinta vor salva plantele/copaceii la care tinem mult !!!
Vorbesc din prisma celui care in acest an nenorocit, am pierdut 2 bonsai pin alb japonez de o rara frumusete, 2 bonsai ienupar chinezesc in curs de formare si cred ca imi ajunge !!! Numai cand ma gandesc ca sigur 150% aceasta afost cauza dupa cum au fost simptomele, imi vine sa o iau razna, caci nu mi-a fost usor deloc vazand ce se intampla si ca nu mai am nici o putere de a face ceva sa opresc mizerabila boala !!! Hai sa ne concentram fortele cumva sa stimulam pe cei care au acces la mai multe informatii, care lucreaza in laboratoare de cercetare de specialitate sa faca ceva sa facem toti ceva impotriva BLESTEMATIEI ASTEIA DE BOLI/BACTERIE !!!
Va astept cu drag la noi discutii, fara haterisme, troll si alte prostii, ca nu tine !!!
Sayo~Nara !!!!
--Bonsai4ever--

Link-uri utile :
a. https://www.quora.com/How-are-transgenic-plasmids-produced-using-Agrobacterium-tumefaciens
b. https://projects.ncsu.edu/cals/course/pp728/Agrobacterium/Alyssa_Collins_profile.htm
c. http://archive.bio.ed.ac.uk/jdeacon/microbes/crown.htm
d. https://www.slideshare.net/mohammedsami31508/plant-transformation-methods
 

Atașamente

victor

Active Member
Foarte interesant acest subiect. Eu folosesc pentru ungerea rănilor o pastă obținută dintr-un produs antifungic pe bază de cupru metalic.
De obicei folosesc pasta de Champ. Champ este un produs pe bază de cupru metalic-50%.Se prepară exact cum se freacă ness-ul. Se pune praf de champ, se amestecă cu puțină apă și se obține o pastă cleioasă, cu care se ung rănile deschise ale plantelor. Când o rana este deschisă și nu este sterilizată imediat, fungii au intrat deja în sistemul intern al plantei și boala devine sistemică.O boală sistemică se tratează cu un produs sistemic.Eu folosesc Phisan 20. Se fac 2 tratamente foliare la interval de 10 zile. În lipsa produsului phisan se poate folosi și produsul Topsin. Cel mai bun remediu împotriva atacurilor fungice și ale unor dăunători, sunt tratamentele preventive. Eu le fac periodic și mărturisesc că nu mă confrunt cu atacuri fungice, bacteriologice sau ale dăunătorilor.
 
Sus