Campioni & celebritati

tzep

Well-Known Member
Moderator
Buna ziua!
danref a spus:
...
Decizia de a alege castigatorul nu este tocmai una usoara pentru cei din comitetul de evaluare.Fiecare dintre ofiterii de evaluare trebuie sa urmareasca personal in gradina proprie toti hibiscusi nominalizati in competitia HOTY.Aceasta implica o urmarire atenta a fiecarei varietati timp de trei ani unde toate caracteristicile ,calitatile biologice,performantele in concursuri etc ale fiecaruia sunt completate in fise de evaluare.La final ,evaluatorii voteaza in secret iar evident cel cu cele mai multe atuuri este ales castigator.
Pentru ca subiectul Hibiscus ma intereseaza foarte mult, am citit cu atentie ceea ce ai spus in legatura cu ofiterii de evaluare si nu pot sa nu am niste comentarii, intrebari, curiozitati etc. :oops:
- Ofiterii sunt distribuiti intr-o singura zona geografica sau nu? Conditiile climaterice sunt diferite in zone diferite.
- Banuiesc ca raman necunoscuti pentru concurenti si celelalte persoane implicate, cu exceptia celor care-i deleaga ca ofiteri.
- Cand li se dau hibi pentru plantare, urmarire, evaluare li se dau si acelasi amestec de sol? Daca nu, cum obtin aceeasi compozitie a solului?
- Ce fel de apa este folosita la udare? Tinand cont ca evaluarea tine trei ani, in aceasta perioada ofiterii nu beneficiaza de concediu?
- Exista un grafic strict de „ingrijire”, udare, fertilizare ...etc? Pornesc de la ideea ca nu toti hibi au aceleasi necesitati in acelasi timp. Cum se procedeaza?

Deocamdata ma opresc aici. Sper sa nu te deranjez prea tare cu curiozitatile mele si sa incetezi de-a mai posta lucruri interesante.
Multumesc si o zi buna! Carmen
 

popescu gp

Well-Known Member
hibi

Dane numai frumuseti ne prezinti,asta ca sa devenim mai invidiosi poentru frumusetil;e de pe alte meleaguri.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Buna dimineata!
Dan, multumesc mult de tot pentru raspuns! :rofl: :oops:
Astept cu nerabdare urmatoarele postari. Ma intereseaza tot ce-i despre Hibiscus.
Toate cele bune! Carmen :D
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Oricum, fata de ceea ce stiu eu e o diferenta exact ca de la Romania la Australia sau chiar mai mult! :oops: :wink: :rofl:
Multumesc pentru link! :D
Nu stiu asa multa engleza, dar mai cu un Google translate, mai cu "translatorul personal" (cand are timp), tot o sa aflu mai multe. Oricand sunt dornica sa invat lucruri noi.
:pa:
 
Sus