Camellia de ghiveci/container

rodi

Member
rodi a spus:
Gabiuta a spus:
Am inteles ...tocmai de aia am si facut trimiterea .O sa ma uit eu eventual sa iti arat unde scrie sa nu stai cu el asa :D ca sta degeaba.Doar ca e verde :)
Gabiuta, m-am uitat cu atenţie la butaş. Pe porţiunea de tulpină care este sub apă i-a apărut un muguraş verde destul de vizibil, care nu era până acum iar în capătul butaşului se văd nişte firicele subţiri de tot ca nişte fire de păr. Nu prea par a fi rădăcini...

Gabiuţaaa! S-a întâmplat minunea! La mine în Sunphoto în folderul Camelia sunt pozele! Ce zici, ar fi timpul să o plantez, nu? Am cumpărat substrat Florimo - amestec de turbă acidă - e bun?

Mulţumesc.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans:
uraaaaaaaaaaa........ai miinile verzi si esti si barosana :rofl:
Planteaz-o cu maaaaaaaaaaare grija.Sa nu cumva sa ii derajezi firele ca e jale mare.Dam nana.Succes!!!Tin pumnii strinsi.Poze after.
 

rodi

Member
Gabiuta a spus:
:dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans:
uraaaaaaaaaaa........ai miinile verzi si esti si barosana :rofl:
Planteaz-o cu maaaaaaaaaaare grija.Sa nu cumva sa ii derajezi firele ca e jale mare.Dam nana.Succes!!!Tin pumnii strinsi.Poze after.
Merci de apreciere. Nu prea e meritul meu, doar am avut răbdare ... :oops: Am o întrebare: în prima poză se vede puțin deasupra rădăcinii în partea stângă a imaginii, e un mic muguraș care a fost inițial verde acum parcă s-a îmbrăcat și e maroniu - când plantez butașul, îl las deasupra solului? Cu Florimo cum e - e bun sau trebuie altceva?

Mulțumesc.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pamantul e ok daca il amesteci cu putin perlit .Specialistii ar spune ca trebuie pusa scoarta de pin macinata ...dar eu am numai perlit in ghivece si e chiar f f ok.Cresc si infloresc fara probleme.
Daca ai la indemina niste scoarta de orhidee si o poti macina,pune-i...

Pamintul trebuie sa fie fooarte permeabil asa ca perlitul e tocmai ce ii trebuie .
Eu personal as face asa:as pune pamintul in ghiveci (ghivecel adica mic-mic dar inalt,cam ca cele de iaurt mici si inalte sau asemanatoare cu paharele de bere )apoi as face o gaura cu un creion adinca cit lungimea pina la care sa intre bine butasul si abia apoi cu grija as pune pamintul in jurul acestuia.De apasat usor ca pamintul sa se prinda in jurul radacinutelor si apoi udat.
Chestia aceea adica mugurasul... :? poti sa il bagi in pamint. :D
Succes!
:rose:

Asa as face eu nefiind specialista ci o persoana care are citeva camelii de.... citiva ani.
 

rodi

Member
Mulțumesc de sfaturi. Din întâmplare am și pin (cred că nu-i trebuie prea multă scoarță) și substrat pentru ordihee și am să le amestec. Să-i mai pun și perlit în cazul ăsta? Ai spus ghivecel mic-mic - e musai? Că eu îi pregătisem un ghiveci înalt din ceramică, ceva mai măricel decât cele despre care ai spus. Și nu mai zi că nu ești specialistă - ai experiență cu cele pe care le cultivi și asta înseamnă ceva!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pai mic-mic ca radacinile lui sunt inca foarte mici si firave.Abia cind vor acoperi ghiveciul abia atunci sa te gindesti la o transplantare.Atentie mare la udat.!
 

rodi

Member
OK! În week-end jumulesc pinul soacră-mii şi pe urmă fac operaţiunea "plantarea". Sper să n-o dau în bară, după ce am aşteptat un an şi aproape jumătate să facă rădăcini. Te ţin la curent cu evoluţia şi mulţumiri încă o dată.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Gabiuta a spus:
In apa nu se va prinde veci
Mamaaa.........ce determinata eram eu si hotarita chiar :mrgreen: dar tu ai rasturnat toate convingerile specialistilor :rofl:

Prima inflorire din primavara asta:
 

rodi

Member
Cred că am avut şansa asta datorită condiţiilor din birou - orientarea ferestrei care este spre vest şi are soare 2 sau 3 ore după-amiaza şi în plus temperatura şi umiditatea relativ constante. Aproape tot ce am avut pe glaf s-a prins sau au avut o evoluţie foarte bună. Sunt superbe floricelele tale, parcă sunt nişte bujori. La trandafiraşul meu cred că trebuie să mai treacă mult timp până să înflorească ... :oops:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
M-am hotarit iremediabil :rofl: azi scot afara cameliile .Sunt pline de boboci.Zilele trecut le-am pus niste ingrasamint si le-am si stropit cu el....Arata....bestial :wink: :rofl:
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Cica azi le scoate afara.... :rofl: Ale mele-s afara demult si sta sa plesneasca bobocii la 2 dintre ele.O sa vin cu poze.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ia uite ce ride :mrgreen: ...si la mine au boboci care stau sa plesneasca,na!!! :)
Si eu care astept pozili :)
 

akhalteke

Member
Superbe flori! Felicitari!
A mea a facut boboci anul trecut spre sfarsitul verii, dar cum cresc incet nu au apucat sa se deschida, iar cand am bagat-o in casa i-a pierdut (fapt la care ma asteptam). Acum e afara de cateva zile, dar nu stiu daca mai am sanse sa vad flori, doar muguri de frunze tot da. Oricum, m-am inarmat cu rabdare si cand s-o simti ea in forma, poate ma surprinde si cu floricele.
 

rodi

Member
După multe ezitări am plantat, în sfârşit, butaşul de camelie (recunosc că mi-a fost teamă să-l plantez în ghiveci - dacă păţeşte ceva după plantare şi-l pierd? :? ) I-am preparat o "supersalată" cu de toate - am pus şi perlit şi scoarţă de pin în turbă inclusiv pietricele pe fundul ghiveciului şi l-am aşezat pe glaf orientat către nord-vest în faţa lui Costică (anthurium-ul uriaş), care iar a prestat o serie de flori. Sper să-i fie bine acolo, peste zi are multă lumină doar spre seară are puţin soare direct. A făcut câţiva muguraşi noi - săptămâna viitoare îi fac poze.
 
Sus